• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.10.2018

13:38 >> 15:54

PARTIZAN JOŠ ČUVA KUP! Crno-beli preko Zemuna do četvrtfinala!

Fudbal

PARTIZAN JOŠ ČUVA KUP! Crno-beli preko Zemuna do četvrtfinala!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana i dalje su vlasnici trofeja Kupa Srbije, pošto su se pobedom u Zemunu plasirali u četvrtfinale takmičenja - 2:0

Trostruki uzastopni osvajač Kupa se namučio u Gornjoj Varoši, ali je golovima Svetozara Markovića i Gorana Zakarića uspeo da dođe do pobede za prolaz u sledeći krug.

Posle bledog prvog poluvremena, crno-beli su u nastavku meča došli do golova, mada je domaćin u finišu pre meča, kod 1:0, pogodio prečku i imao još jednu odličnu šansu da dođe do izjednačenja.

Veliki peh za crno-bele je i povreda Danila Pantića, koji je zbog bolova u zadnjoj loži morao da izađe iz igre u 77. minutu.

ZEMUN - PARTIZAN 0:2 (0:0)

Strelac: Marković u 50. i Zakarić u 88. minutu.

Stadion: u Gornjoj Varoši. Sudija: Momčilo Marković (Beograd).

ZEMUN: Milošević, Milutinović, Cvetković, Trajković, Lukić, Tošeski (od 56. Savić), Luković, Kukuličić (od 69. Somaeb), Vukadinović, Stojković (od 84. Romanovski), Mrkaić.

PARTIZAN: Stojković, N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević, Zdjelar, Zakarić, Janković (od 89. Miletić), Pantić (od 77. Smiljanić), Nikolić, Rikardo (od 92. Đerlek).

TOK MEČA: 

Kraj.

88'. GOL! Goran Zakarić je rešio sve dileme oko pobednika! Do njega je došla lopta odbijena posle kornera, a bosanski reprezentativac je našao put do mreže - 2:0.

85'. BRANI STOJKOVIĆ! Odličan udarac Savića, ali je golman Partizana sjajnom reakcijom sprečio izjednačenje!

79'. Velika gužva pred golom Partizana! Tri puta su domaći pokušali, tri puta su izblokirani!

75'. Povredio se Pantić, žali se na bol u zadnjoj loži i pokazuje da neće moći da nastavi igru.

72'. PREČKA! Mnogo sreće za Partizan! Stojković je šutirao, Stojković loše odbranio, samo je odbio loptu, na koju je natrčao Mrkaić, koji je pogodio prečku!

63'. Dobra akcija Partizana, Pantić je natrčao na loptu na ivici šesnaesterca, tukao pod prečku, a Milošević je paradom skrenuo fudbal u korner.

59'. Izblamirali su se Pantić i Janković. Imao je Partizan slobodnjak sa 18 metara od gola Zemuna, njih dvojica su htela da izvedu neku akciju, Janković je gurnuo loptu toliko jako da se Pantić sudario sa rivalom pri pokušaju šuta.

50'. GOL! Vodi Partizan! Uigrana akcija kod slobodnog udarca, Janković je centrirao nisko na prvu stativu, a Marković je nogom sproveo loptu u mrežu - 1:0.

46'. Odmah opasan udarac Zemuna! Sudarili su se Zakarić i Marković, na loptu je natrčao Vukadinović, tukao odmah sa 18 metara i bio zamalo neprecizan!

Nije bilo izmena u ekipama na poluvremenu.

Foto: Starsportphoto

Kraj prvog poluvremena.

45'. ZICER! Promašio je Nikolić idealnu šansu da dovede Partizan u vođstvo! Crno-beli su izveli brzu kontru, Pantić je proigrao Nikolića, koji je bio sam ispred golmana Zemuna i šutirao je pravo u njega!

39'. Nije uspeo Janković da zahvati loptu, ali jeste Lukića, pa obojica igrača leže i čekaju pomoć lekara.

34'. ŠANSA! Najbolja prilika za Partizan do sada! Dubinska lopta Jankovića iza leđa odbrane Zemuna, ubacio se Urošević, koji nije uspeo da dovoljno skrene loptu da bi prevario golmana Zemuna Miloševića.

30'. Dobra akcija Rikarda i Jankovića, ali bez završnice, "desetka" crno-belih nije uputila udarac kako bi trebalo.

27'. Pokušaj Rikarda sa 20 metara, lopta se jedva otkotrljala do gol-auta.

20'. Slab fudbal u prvih 20 minuta. Partizan ima inicijativu, drži loptu, ali slabo šta uspeva da stvori iz akcija.

16'. Janković je pao u šesnaestercu Zemuna, međutim, nema penala. Na snimku se vidi da je igrač domaćih nagazio Jankovića, ipak, sudija smatra da to nije za jedanaesterac.

12'. Nova dobra prilika za crno-bele, Janković je ušao u šesnaesterac i tukao slabijom, desnom nogom - dobio je korner.

10'. ŠANSA! Miletić je šutirao nogom posle kornera, ali je Tošeski sa gol-linije Zemuna izbacio loptu u polje!

8'. Loš pas Pantića ka Uroševiću, koji se ubacivao iza leđa odbrane Zemuna...

2'. Gužva pred golom Zemuna posle slobodnog udarca za Partizan. Lopta se odbijala od igrača kao u karambolu, a na kraju je Cvetković izbacio daleko od gola.

- Minut ćutanja pre početka utakmice za preminulog bivšeg igrača i funkcionera Zemuna Slobodana Pejovića.

- Kreću crno-beli sa dvojicom napadača, Nikolićem i Rikardom.

- Jedva 200 gledalaca na tribinama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17