• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.10.2018

13:31

VEČITI IZVOZE KAO NA TRACI! Po ovim podacima je Partizan DRUGI, a Zvezda PETA NA SVETU!

Fudbal

VEČITI IZVOZE KAO NA TRACI! Po ovim podacima je Partizan DRUGI, a Zvezda PETA NA SVETU!

Podeli vest

Fudbalski klubovi Partizan i Crvena zvezda izvoze igrače u inostranstvo kao na traci, pokazalo je novo istraživanje Fudbalske observatorije (CIES)

Prema novom istraživanju, koje je rađeno u oktobru, Partizan je i dalje DRUGI najveći izvoznik fudbalera na svetu, dok je Crvena zvezda na PETOM mestu!

Iz fudbalske škole crno-belih trenutno čak 69 igrača nastupa u prvoj ligi neke od evropskih zemalja! Po tom podatku ispred Partizana je samo Ajaks iz Amsterdama, koji je dao 77 igrača u inostranstvo.

Drugo mesto sa Partizanom deli Dinamo iz Kijeva, dok je na četvrtom Dinamo iz Zagreba (66 igrača).

Prvak Srbije Crvena zvezda je na petom mestu ove liste, a ona je dala 61 igrača koji trenutno nastupaju širom kontinenta.

Visoko je plasirana i Vojvodina, zauzima 11. mesto sa 48 pečalbara, po čemu je ispred Barselone, a iza Real Madrida, Sportinga iz Lisabona, Sparte iz Praga, Hajduka, Dinamo Minska...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovan

pre 5 godina

Izvozi se a novci ostaju kod Vučelića, Ružića i Terzića.

ma jel moguce

pre 5 godina

sve vase pare uze Zvezda..??? Pa ti si fenomen ali...?

bezj

pre 5 godina

au ... pa takve navijace da pozelis ali samo neprijatelju...?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija