• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

30.10.2018

10:19

NIJE ZVEZDA NA +11, VEĆ NA +9! Tončev za Informer: IDEMO NA TITULU, hoćemo da budemo prvaci ove sezone!

Fudbal

NIJE ZVEZDA NA +11, VEĆ NA +9! Tončev za Informer: IDEMO NA TITULU, hoćemo da budemo prvaci ove sezone!

Podeli vest

Radnički želi da prekine dominaciju Crvene zvezde i Partizana i da postane šampion Srbije, poručuje za Informer predsednik niškog superligaša Ivica Tončev


Prvi čovek kluba sa "Čaira" ambiciozno poručuje da će Radnički već ove sezone pokušati da osvoji titulu prvaka države. Nišlije su trenutno drugoplasirane u Superligi, s devet bodova manje od crveno-belih i dva više od kluba iz Humske.

Uvek na pobedu

Tončev veruje da je zaostatak za Zvezdom dostižan.

Gde smo mi

Mnogo me iznerviralo pisanje štampe da je Zvezda na plus 11... Nije Zvezda na plus 11, već na plus devet
Ivica Tončev, predsednik Radničkog

- Sto posto idemo na titulu! Hoćemo da budemo prvaci, ne samo u nekim narednim sezonama već i ove. Kada se podele bodovi, zaostajemo samo pet poena za Zvezdom. Imamo još dva duela sa njima, i ako dobijemo oba duela, mi smo prvi. Radnički će biti ozbiljan pretendent na sve domaće trofeje. U svim mečevima igramo na pobedu - kaže Tončev za Informer.

On ističe da mu mnogo smeta pisanje medija da je Zvezda trenutno na plus 11 u odnosu na Partizan, a zanemaruje se da je između njih klub sa "Čaira".

- Mnogo me iznerviralo pisanje jučerašnje štampe da je Zvezda na plus 11... Nije Zvezda na plus 11, već na plus devet. Drugi je Radnički. Zbog čega je Partizan merilo Zvezdinog uspeha? Zašto je mišljenje da Partizan mora da bude drugi. Tako je u poslednjih 30 godina, sve se vrti oko Zvezde i Partizana. Ako je Zvezda na plus 11, da li to znači da smo mi statisti? Mi igramo protiv svakog da osvojimo titulu - naglašava Tončev.

Hoćemo u grupnu fazu LŠ ili LE!
 

Prvi čovek Radničkog Ivica Tončev kaže da Nišlije nemaju samo velike ambicije u Superligi već i na evropskoj sceni. On kaže da klub teži ka tome da jednog dana igra u grupnoj fazi Lige Evrope, pa čak i Lige šampiona.
- Na evropskim mečevima imali smo 14.000 prodatih ulaznica. To nemaju ni Zvezda ni Partizan, naglašavam - prodatih ulaznica! To nam je dalo motiv, ne samo da igramo Evropu i da budemo puki učesnici. Naš cilj je da uđemo u neku od grupnih faza. Jeste teško, zvuči možda i nerealno, ali težimo tome - kaže Tončev.

Nekadašnji potpredsednik Crvene zvezde dodaje da ga ne dotiču priče da Radnički ima pomoć sudija i da je favorizovan u odnosu na druge klubove.

- Mnogi pokušavaju da naš uspeh omalovaže, te imamo pomoć ovog, pomoć onog... Partizan se žalio da je bio penal, da je oštećen... Mogli smo i mi da se žalimo da je bio čist crveni karton za igrača Partizana. Ko zna kakav bi tok utakmice bio dalje. Ali mi ne želimo da komentarišemo sudijske odluke. Ne želim da govorim krupne reči i da kažem da li smo jači od Partizana ili ne. Tabela je merilo toga, a mi smo trenutno ispred Partizana. Ako nas oni prestignu, jači su, ali trenutno smo mi bolji na tabeli - objašnjava Tončev.

Imaju talente

On smatra da je vrlo važno da ojačaju i fudbalski centri van Beograda. Smeta mu što mnoge Nišlije navijaju za Crvenu zvezdu ili Partizan.

- U niškoj regiji živi više od milion ljudi. Imamo talente ovde. Ne može da se igra fudbal u Srbiji bez moćnih klubova van Beograda. Moramo da imamo jake sportske centre. Kad se dete rodi u Srbiji, navija ili za Zvezdu ili za Partizan. Pitam moje Nišlije za koga navijaju, oni kažu za Zvezdu ili Partizan. A ja ih pitam šta su to dobili od njih? Da li su im oni nešto poklonili? - zaključuje Tončev.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
u pravu ie

pre 5 godina

ovi ,sto su zaledjeni na -11, se bore za trece mesto...

AS

pre 5 godina

DA SMO NA +9 JESMO. TO SI U PRAVU. ALI, KADA VAM, JEDNIMA I DRUGIMA, UZMEMO U DRUGOM KRUGU MERU BIĆE +12 ODNOSNO +14 PA SE VI ZAJEDNO SLIKAJTE.

Djura

pre 5 godina

Tako je Ivice ..pre neki dan sam to napisao...nek puste ove da se bore za to 3,4 mesto ...i ono vodi u kv.za ligu evrope...napred i podrska Ivici...

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija