• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mozzartsport

30.10.2018

15:47

NAVIJAM ZA ZVEZDU U LŠ, NE RAZMIŠLJAM O SRBIJI! Jokanović o večitom rivalstvu, "orlovima", Muslinu, Krstajiću...

Fudbal

NAVIJAM ZA ZVEZDU U LŠ, NE RAZMIŠLJAM O SRBIJI! Jokanović o večitom rivalstvu, "orlovima", Muslinu, Krstajiću...

Podeli vest

Slaviša Jokanović, menadžer Fulama, priznaje da mu danas rivalitet koji postoji između Partizana i Zvezde izgleda prilično smešno i detinjasto, a u intervjuu za Mozzartsport dotakao se i reprezentacije Srbije, Slavoljuba Muslina, Mladena Krstajića...


- Normalno je da kada se igra derbi, želim da Partizan uvek pobedi. Ali kada Zvezda igra Ligu šampiona, želim im da budu uspešni u tom takmičenju. Uostalom, već su napravili veliki uspeh plasmanom u Ligu šampiona. Postoji veliko rivalstvo sa Zvezdom koje je za mene čisto sportsko rivalstvo i nikako drugačije - kazao je u opširnom intervjuu za Mozzarstport Slaviša Jokanović.

Pobede u derbijima su za Jokanovića kako kaže najslađi momenti.

- Što u igračkoj, što u trenerskoj karijeri. Verujem da je tako i na njihovoj strani. Taj derbi sam živeo na terenu, na klupi i na ulici. Družio sam se s nekim drugim ljudima na ulici i imalo smo neki drugi rivalitet u odnosu na današnji. Kako zvezdaša verovatno ima više, ja sam predodređen da imam više poznanika koji navijaju za Zvezdu. Ali taj naš rivalitet je uvek bio i još je mnogo zdraviji nego što je onaj između današnje omladine na stadionima i ulicama.

Ušao je Jokanović u istoriju Partizana sa dve vezane duple krune i prisetio se jednog interesantnog detalja.

Kao što Poketino kaže: "Pusti se da te fudbal nosi"
 

Nema sumnje, maštaju navijači Partizana da jednog dana Slavišu Jokanovića ponovo vide na klupi "parnog valjka". 
- Nikad se ne zna šta može da se desi u budućnosti. Ja dolazim iz tog fudbala koji se igra na našim prostorima i naravno da me vezuju emocije za taj fudbal. Za Partizan najviše, ali verujte da pratim i sve šta se dešava oko Vojvodine. Verovatno ću ostati dužnik našem fudbalu jer mi je dao više nego ja njemu. Ali nikad se ne zna gde će život da te odvede. Mene je život vodio u šest razliitih zemalja, a nikad nisam ni pomislio da će to tako da ide. Kao što Poketino kaže: 'Pusti se da te fudbal nosi'. Ja sam se pustio - poručio je Jokanović.

- Odnosio sam se prema Partizanu kao prema svojoj kući i smatram da je to moja kuća. U jednom trenutku sam živeo na Teleoptiku i išao sam okolo da gasim svetla po sportskom centru. Nije bilo logično da smo tamo samo ja i čuvar, a uključeno 120 sijalica?! Međutim, oni su išli, pa palili ponovo. Mene su kod kuće učili da ugasim svetlo kada izađem iz sobe. I tako, kako prođem u Teleoptiku, ugasim svetlo. Oni naiđu pa upale. Iz nekog sigurnosnog straha, šta li.

Nije uključen u dešavanja u Partizanu, ali prati šta rade.

- Pogotovo sada kada su tamo Bata i Gordan. Nisam prestajao da pratim ni posle odlaska. Kao što nisam prestao da pratim šta se dešava u Vojvodini, kao ni u španskim klubovima u kojima sam bio. Pratim sve klubove koji su mi hleba davali.

Nije mali broj navijača koji bi Jokanovića rado vodeli na klupi reprezentacije Srbije, a on se pita da li će nacionalnom timu ikada biti potreban.

- To su neke momentalne situacije kada je neko negde uspešan, pa ga žele i na nekom drugom mestu. Kad si neuspešan, ne prate te. U ovom momentu Srbija ima selektora. Kod nas su mišljenja o selektorima uvek oprečna. Od sadašnjeg momenta, pa 20 godina unazad. Da li je to Muslin, Miha, Petko, Santrač... Pa i sad kada je Krstajić. Ja o reprezentaciji Srbije trenutno ne razmišljam, ali nikad se ne zna šta može da se izdešava. Ko zna da li ću ja biti potreban selekciji Srbije? Mislim da i nisam u njihovim planovima.

Zenit ovih igrača srpskog tima očekuje strateg Fulama za četiri ili šest godina.

- Jedna generacija polako silazi sa scene, druga dolazi. Ne govorimo ni o kakvom planskom podmlađivanju već o prirodnom toku. Stižu igrači kao što su Mitrović, Gaćinović, Veljković, Milenković, Maksimović... Vidim da je sada aktuelan i Luka Jović. Te igrače vidim na nekom velikom takmičenju kako se bore za uspeh. Možda ne ovo sledeće EP, ali ono sledeće svetsko svakako. Zenit očekujem 2022. ili 2024, a još neki igrači će se pojaviti do tada. Ipak, kod nas nema vremena i strpljenja za planove, što nema veze s tim da li je tu sada Krstajić ili nije. Ljudi, nije bitno da li je Tadić promašio penal ili nije. Da li je trebalo da pobedimo Rumune ili ne. To su sve neki počeci i stvari za koje kod nas nema mnogo vremena i ambijenta.

On gasio, oni palili

U jednom trenutku sam živeo na Teleoptiku i išao sam okolo da gasim svetla po sportskom centru. Nije bilo logično da smo tamo samo ja i čuvar, a uključeno 120 sijalica?! Međutim, oni su išli, pa palili ponovo.
Slaviša Jokanović, menadžer Fulama

Dugo u srpskoj reprezentaciji nema ambijenta koji bi stvorio preduslove za bolje rezultate. Smenjen je  selektor koji je odveo reprezentaciju na Mundijal, sadašnji otvoreno preko medija ratuje sa pojedinm igračima...

- Pitanje je da li imaš ljude koji su spremni da rade taj određen period i da li si spreman da staneš iza njih i da im obezbediš uslove da imaju mirnoću da bi oni spremili za šest godina neko polufinale nekog velikog takmičenja. I da se šutiraš u dupe ako se to ostvari. Selektor bi trebalo je taj koji odlučuje kako da se radi. Možemo da pričamo da li je Muslin igrao atraktivno ili nije, ali čovek je na kraju uspeo da bez neke velike estetike dođe do rezultata koji se tražio od njega. Trebalo bi da se skine kapa pred tim čovekom. 

Muslina je nasledio Krstajić i Srbija je takmičenjue na Mundijalu okončala nakon grupne faze.

- Suditi o novom selektoru posle nekoliko meseci... Niko ne može da ti garantuje uspeh za tri ili šest meseci. Ja sam imao prostor od dve i po godine da napravim uspeh s mojim klubom. A sada sam u situaciji da se to ništa ranije ne važi i da krećemo opet od početka. Ali moji apeli da se nekom u reprezentaciji pruži šansa na šest godina deluju dosta romantični za ambijent u našem fudbalu - poručio je Jokanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djura

pre 5 godina

Zamalo da on dodje kod nas a Sinisa kod njih...alu Dzaja je osetio bombardera...pozdrav za Jokana

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija