• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M.Z.

31.10.2018

07:15

SRPSKI NAPADAČI DALI 41 GOL ZA TRI MESECA! Fantastičan učinak četvorice naših fudbalera ove sezone

Fudbal

SRPSKI NAPADAČI DALI 41 GOL ZA TRI MESECA! Fantastičan učinak četvorice naših fudbalera ove sezone

Podeli vest

Aleksandar Prijović (28) i Dušan Tadić (30) bili su strelci po 11 puta u klubovima i reprezentaciji, a u stopu ih prate Luka Jović (20) sa 10 i Aleksandar Mitrović (24) sa devet pogodaka

Srbija ima najbolje napadače u Evropi! Četvorica naših fudbalera, Aleksandar Prijović (28), Dušan Tadić (30), Luka Jović (20) i Aleksandar Mitrović (24) ostvarili su neverovatan učinak ove sezone pošto su za nepuna tri meseca dali 41 gol u svim takmičenjima!

Srpski reprezentativci rešetaju protivničke mreže bez milosti, a ako ovako nastave, nije nemoguće da do kraja sezone dođu do brojke od 100 pogodaka. Od pomenutog kvarteta, trenutno su najefikasniji Prijović (PAOK) i Tadić (Ajaks), koji su postigli po 11 pogodaka. U stopu ih prate Jović (Ajntraht) sa deset i Mitrović (Fulam) sa devet golova.

Krstajić na mukama

Fenomenalnu seriju u ponedeljak veče nastavio je centarfor solunskih crno-belih. Posle AEK-a i Arisa, uspeo je Prijović da zatrese mrežu i u derbiju protiv Panatinaikosa. To mu je bio šesti gol u domaćem prvenstvu, a dao je još pet na evropskoj sceni. Zato i čudi što momak rođen u Švajcarskoj ne dobija veću minutažu u nacionalnom timu. Odigrao je samo 13 minuta za "orlove" u Ligi nacija, a možda će njegova sjajna forma sad naterati selektora Mladena Krstajića da se predomisli.

Aleksandar Prijović (28)
PAOK

Superliga: 6 golova/7 mečeva
Evropa: 5/9
Reprezentacija: 0/1
Ukupno: 11 golova

- Brojke kažu da sam doneo pravu odluku kada sam došao u PAOK. Gladan sam golova, u svakoj utakmici želim da pobedim sa 5:0 i da što više puta zatresem mrežu. Što se tiče reprezentacije, Mitrović i ja se sjajno slažemo i u tandemu možemo da uradimo velike stvari. Ali, ja nisam Koperfild da dam gol za dva minuta. Kada bih više bio na terenu, možda bih i mogao da menjam rezultat - rekao je nedavno Prijović, koji je za grčki tim na ukupno 77 utakmica čak 48 puta bio strelac.

Očigledno je Dušan Tadić napravio pun pogodak kada je letos odlučio da iz Sautemptona pređe u Ajaks. Ofanzivni vezista je u odličnoj formi, u holandskoj Erediviziji je sedam puta bio precizan na deset mečeva. I na međunarodnoj sceni je uspešan, tri puta je pogađao, dok je za "orlove" u Ligi nacija dao jedan gol. Njegov učinak je mogao da bude i veći da nije promašio čak tri jedanaesterca u ovoj sezoni, dva u dresu Srbije i jedan za "kopljanike".

Dušan Tadić (30)
Ajaks

Eredivizija: 7 golova/10 mečeva
Evropa: 3/9
Reprezentacija: 1/4
Ukupno: 11 golova

Preporod u Nemačkoj

Kada je reč o Luki Joviću, njegov podvig protiv Fortune pre dve nedelje, kada je postigao čak pet pogodaka i dalje se prepričava. Dete Crvene zvezde ušlo je u istoriju Bundeslige i nema nameru tu da stane. Od avgusta do danas sedam puta je tresao mrežu u nemačkom šampionatu, dva puta u Ligi Evropi i jednom u dresu mlade reprezentacije Srbije.

Sjajni centarfor nije dobio pravu šansu u Benfiki, ali zato je u Frankfurtu eksplodirao. Na ukupno 39 nastupa za ovaj tim upisao je 18 golova.

- Tačno je da sam oborio neke rekorde, ali to neće uticati na mene. Nastaviću da radim kao i dosad, jer mi sve ovo daje dodatni motiv. Čast mi je i što sam ušao u istoriju kluba kao što je Ajntraht - skroman je Jović.

Luka Jović (20)
Ajntraht

Bundesliga: 7 golova/7 mečeva
Evropa: 2/3
Reprezentacija: 1/3
Ukupno: 10 golova

Aleksandar Mitrović (24)
Fulam

Premijer liga: 5 golova/10 mečeva
Evropa: /
Reprezentacija: 4/4
Ukupno: 9 golova

U maloj krizi trenutno je Aleksandar Mitrović, koji na prethodne četiri utakmice nije bio strelac za Fulam. I pored toga, učinak našeg asa ove sezone je za svaku pohvalu - pet golova u Premijer ligi i četiri u Ligi nacija za Srbiju. On je od dolaska u londonski klub u februaru dao ukupno 17 pogodaka i samo je pitanje vremena kada će ponovo ući u golgetersku seriju.

Hiter: Luka je najbolji kog sam trenirao

Poznato je da je Luka Jović u Ajntrahtu na dvogodišnjoj pozajmici iz Benfike. Apsolutno je opravdao očekivanja, pa nemački klub planira da ga otkupi za deset miliona evra. Kvalitetima srpskog asa oduševljen je i trener Adi Hiter.

- Luka je pravi golgeter, najbolji igrač kog sam ikada trenirao. Retko sam viđao tako mlade a u šesnaestercu toliko opasne napadače - priznao je austrijski stručnjak.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mito

pre 5 godina

Odlično, šta radi selektor, kada igramo sa jednim napadačem. Krstajiću šaraj malo, svaka utakmica sa dva centarfora u prvom i dva nova (sveža krv u drugom poluvremenu). Ajde da igramo ono što je nama svojstveno ofanzivni fudbal. Oduvek volim Brazil jer je njihova logika bila , nije bitno koliko ću primiti golova, već da dam gol više.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija