• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo

31.10.2018

14:35

ZVEZDA JE NEVINA, NE PAMTIM OVAKVU KRIZU U PARTIZANU! Bjeković bez dlake na jeziku o "večitim rivalima"!

Fudbal

ZVEZDA JE NEVINA, NE PAMTIM OVAKVU KRIZU U PARTIZANU! Bjeković bez dlake na jeziku o "večitim rivalima"!

Podeli vest

Nenad Bjeković, potpredsenik Fudbalskog saveza Srbije, stao je u odbranu Crvene zvezde, protiv koje se u Francuskoj vodi istraga za nameštanje utakmice sa PSŽ-om u Ligi šampiona i nelegalno klađenje

Nekadašnji dugogodišnji funkcioner Partizana ubeđen je da crveno-beli nisu krivi.

- To svakako nije dobro, iako smatram da od te afere nema ništa. Verujem da će istina brzo izaći na videlo i ubeđen sam u Zvezdinu nevinost - rekao je za Mondo Bjeković.

Bjeković prati igre Zveze u Ligi šampiona i poručuje da je srpski šampion mora bolje iako je u palenoj grupi. 

- Jeste doživela katastrofe u Parizu i Liverpulu, ali ništa se bolje nije ni očekivalo. Grupa je paklena, tu si tri tima koja komotno mogu da doguraju do završnice takmičenja. Uprkos svemu, Zvezda je morala bolje. Pre svega zbog kvaliteta igrača koje Milojević ima na raspolaganju, ali i na osnovu primanja koja ti igrači imaju po slovu ugovora. 

S druge strane, Partizan koji je ove sezone ostao bez Evrope, zaostaje 11 bodova za Crvenom zvezdom. Poznato je da je Bjeković opozicija sadašnjoj upravi i da je njen najveći kritičar. Uostalom, oni su mu i bili protivnici na izborima za novo rukovodstvo.

- Partizan je u veoma teškoj situaciji. Čitav svoj profesionalni vek sam proveo u Humskoj i iskreno, ne sećam se da smo ikada bili u ovakvoj krizi. Reč je o velikom klubu kojem sme da se omakne serija loših rezultata, ali ovo traje već duže vreme i ne nazire se rešenje. U svakom slučaju, Bata Mirković zaslužuje podršku jer se svojim ljudskim i trenerskim kvalitetima izborio za šansu na trenerskoj klupi. Nije problem u treneru, Partizan nema tim. Napravljena je katastrofalna selekcija igrača i to sada dolazi na naplatu.

Bezobrazluk Nikolića!


Napadač Nemanja Nikolić nedavno je poručio da na tribinama nije mesto navijačima koji vređaju igrače. 

- I to je odraz situacije u klubu. Ne može igrač koji je pre dva meseca došao u Partizan da uperi prstom u navijače. Tako nešto Saši Iliću ne bi ni na pamet palo, a dečko je rekorder i legenda kluba. Niko od nas nikada tokom karijere nije sebi dozvolio takav bezobrazluk. Nikolićeva izjava odslikava atmosferu i način na koji Partizan trenutno funkcioniše - smatra Nenad Bjeković.

Kaže da je mnoge zavarao remi u 158. "večiti derbi", u kojem je Partizan nadigrao Zvezdu, ali je meč završen 1:1, posle sudijske odluke da priznaju gol Ričmondu Boaćiju.

- Za mene je ta utakmica paradigma situacije u Partizanu. Poražavajuće je da vi slavite podelu bodova sa večitim rivalom. To je kao kada Partizan ode u Niš i odigra nerešeno, pa igrači Radničkog slave kao da su osvojili titulu. Partizan i protiv Real Madrida mora da razmišlja isključivo o pobedi, a ne da se zadovoljava mrvicama. Sve je to dokaz mentaliteta igrača koji trenutno nose crno-beli dres. Došli su iz malih sredina u kojima su živeli za to da ne izgube od Zvezde i Partizana, a onda odu u Surdulicu i prime tri komada od Radnika.

Poznati reditelj Srđan Dragojević, inače veliki navijač Partizana, na Tviteru je napisao da će na kraju u klubu ostati samo Milorad Vučelić, Vladimir Vuletić i Ivica Iliev "da igraju na goliće". 

- Kako rade, tako im se vraća. Ne čudi me Srđanov revolt. Publike je sve manje, ljudi gube interesovanje za Partizan. Evo, protiv Napretka je bilo divno vreme, sunčan dan, a na tribinama jedva 1.000 ljudi. Više ih je bilo na Kalemegdanu u subotu popodne.

Trener Napretka Milorad Kosanović je posle remija u Humskoj izjavio da bi Napredak i protiv Zvezde stizao do pozitivnih rezultata da Zvezda nema neke privilegije na koje Partizan ne može da računa: 

- Kosanović stalno menja ploču. Sećam se kada sam bio u rukovodstvu Partizana i kada smo dominirali srpskim fudbalom, on je govorio da bi i Zvezda bila na vrhu da može da računa na Partizanove privilegije. 

Nije mali broj onih u Superligi koji smatraju da su na privilegije "pretplaćeni" isključivo beogradski velikani: 

- Nije tako. Pogledajte druge. Svi pratimo utakmice u velikim evropskim ligama. Koliko puta smo videli penal za Real i zapitali se da li bi u istoj situaciji sudija pokazao na belu tačku za Levante ili Betis. Isto je tako sa Bajernom u Nemačkoj ili sa Juventusom u Italiji. Uvek smo skloni da budemo na strani slabijeg i da tražimo alibi tamo gde ga nema.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija