• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Instagram

05.11.2018

14:05

(FOTO) MATIĆ SE OGLASIO NA INSTAGRAMU: Mak je za mene samo simbol BOMBARDOVANJA MOJE ZEMLJE!

Fudbal

(FOTO) MATIĆ SE OGLASIO NA INSTAGRAMU: Mak je za mene samo simbol BOMBARDOVANJA MOJE ZEMLJE!

Podeli vest

Srpski fudbaler Nemanja Matić oglasio se na instagramu i objasnio svojim rečima razlog zašto je odbio da nosi simbol maka na utakmici sa Bornmutom

Engleski mediji i navijači su se obrušili na Matića zato što je bio jedini igrač Junajteda koji je odbio da nosi simbol, a on je objasnio sada i zbog čega je to učinio.

- U potpunosti razumem zašto ljudi nose makov cvrt, savršeno poštujem pravo svakog da to čini i potpuno saosećam sa svakim ko je izgubio nekog u ratnom sukobu.

Ipak, za mene je ovo samo podsećanje na napad koji sam doživeo lično kao dete, preplašeni dečak od 12 godina, dok sam živeo u Vrelu, kada je moja zemlja razorena bombama 1999. godine. Iako sam to činio u prošlosti, sada smatram da nije ispravno za mene da nosim simbol maka na dresu.

Ne želim da umanjim značaj maka kao simbola ponosa Britanaca niti da uvredim bilo koga, ali mi smo svi odraz našeg vaspitanja i ovo je lični izbor zbog razloga koje sam naveo.

Nadam se da svi razumeju moje razloge sada kada sam ih objasnio i da mogu da se koncentrišem da pomognem timu u utakmicama koje su pred nama - poručio je Nemanja Matić.

 

(FOTO) BEDNI ENGLESKI LICEMERI! Obrušili se na Matića, a POLA BORNMUTA na istom meču nije nosilo makove!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nikola

pre 5 godina

Подржавам српске патриоте, који не желе ни за какве паре да: ПЉУЈУ ПО СОПСТВЕНОМ ПОНОСУ, ЖРТВАМА, ДРЖАВИ И НАЦИЈИ....Немања хвала на лекцији...Ови што данас славе дан примирја НЕГИРАЈУ СРБИЈУ и СРПСКЕ ЖРТВЕ на Церу, Кајмакчалану и Солуну...Желе да избришу Србију из ИСТОРИЈЕ и њену велику улогу у свршетку Великог Рата...сада се виори застава Косова у Нотр Даму као државе победнице у ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ...?!Државе која тада није ни постојала....Застава шипратског народа, који је увек био за... - ФАШИЗАМ...и за Фашизам се борио...!! Та застава данас се виори у Француској и САД-е... Срамота за...ЧОВЕЧАНСТВО...!! Браво Немања још једном...Част нема цену...!!

Branka Pantelić

pre 5 godina

Hvala Nemanja, srpski sine na dostonanstvu i hvala tvojim roditeljima na vaspitanju. Tako i ja vaspitava svoje sinove i ćerku

istina

pre 5 godina

Zivio Nemanja zivjela Srbija Zivjela Republika Srpska

Sale

pre 5 godina

Konačno, uspešan čovek koji nije ljigavac. BRAVO!

Izbori 2024

Vesti

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana
Društvo

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana

U svetlu nedavnog predloga koji je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković podnela Ustavnom sudu Srbije, Republički geodetski zavod apeluje na javnost i nadležne institucije da preispitaju celokupni Zakon o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture ako trenutne odredbe stvaraju diskriminatorske prepreke za osobe lošijeg imovinskog stanja, kao i druge ugrožene društvene grupe.

18.04.2024

17:21

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona
Politika

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Vašingtonu da je imao odličan sastanak sa predstavnicima Konstituence u MMF koju predvodi Švajcarska i istakao da srpska ekonomija raste i da se očekuje da privredni rast Srbije u prvom kvartalu bude 4,3 ili 4,4 odsto, kao i da javni dug naše zemlje trenutno iznosi 47,6 odsto BDP-a.

18.04.2024

17:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija