• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ljubenović

12.11.2018

17:30

PAVKOV JE IGRAČ ZA "ORLOVE"! Srpski stručnjaci veruju u napadača Zvezde

Fudbal

PAVKOV JE IGRAČ ZA "ORLOVE"! Srpski stručnjaci veruju u napadača Zvezde

Podeli vest

Milan Pavkov je mlad igrač i, ako nastavi da igra kao do sada, morao bi da dobije priliku u reprezentaciji Srbije, kažu za Informer fudbalski treneri Ljubinko Drulović i Dragan Ivanović

Napadač Crvene zvezde je trenutno igrač o kojem se najviše priča u Srbiji, a posle dva gola koja je dao Liverpulu nameće se pitanje da li je zaslužio da obuče dres Srbije.

Srpski stručnjaci smatraju da dvadesetčetvorogodišnji centarfor poseduje veliki kvalitet i da zaslužuje šansu u nacionalnom timu, iako su naši napadači Aleksandar Mitrović, Aleksandar Prijović i Luka Jović u odličnoj formi.

Logičan korak

Ljubniko Drulović, koji je 2013. kao selektor predvodio reprezentaciju Srbije do 19 godina do titule na Evropskom prvenstvu, kaže da bi pozivanje Pavkova u reprezentaciju bilo logično.

- Ako Milan nastavi ovako da igra, reprezentativni dres nije daleko! Zaslužio je da bude u konkurenciji i da selektor počne da razmišlja o njemu. On je mlad igrač i za njega mora da bude mesta u nacionalnom timu. Igra za Zvezdu, pokazao je u Ligi šampiona šta zna i verujem da je sledeći logičan korak pozivanje u nacionalni tim - poručuje za Informer Drulović.

Foto: AP/Photo

Ljubinko Drulović

On veruje da će napadač Zvezde biti još motivisaniji kako bi se u budućnosti izborio da bude na spisku nacionalnog tima.

- Ovi golovi protiv Liverpula su do sada obeležili njegovu karijeru. Siguran sam da sada ima motiv da radi još više i da zasluži poziv selektora Krstajića. Ovo je njegov trenutak i mora to da iskoristi - ističe bivši trener Partizana.

Pavkov je prošle sezone bio drugi strelac Superlige sa 23 gola, a efikasniji je bio samo špic Zvezde Aleksandar Pešić. Ove sezone je pet puta tresao mrežu u Superligi, uz ona dva sada već epska gola Liverpulu.

- Pokazao je da se upornost uvek isplati. Iz Zvezde je dva puta išao na pozajmicu u Radnički i tamo je odlično igrao. Pavkov je u krucijalnim mečevima za Zvezdu ove sezone bio jedan od igrača koji je donosio prevagu. Najpre protiv Salcburga, a sada i protiv Liverpula. Nije lako Englezima dati dva gola, drugi je bio dobar, ali je po meni prvi bio fenomenalan - zaključuje Drulović.

Da Pavkov ima potencijal da zaigra za reprezentaciju, smatra i njegov bivši trener Dragan Ivanović.

- Milan je veoma kvalitetan igrač, ali mora da radi još više nego do sada. Ako bude igrao kao što to radi od početka sezone, verujem da će dobiti priliku. Opet, sve zavisi od stila igre i toga šta selektor hoće. Pavkov mora da pokaže da ono protiv Liverpula nije slučajnost - podvlači Ivanović.

Igrač za velike mečeve

Foto: Starsportphoto

Dragan Ivanović, koji je pre nekoliko godina doveo Pavkova u ČSK iz Čelareva, smatra da je Milan fudbaler za bitne utakmice.
- Milana motivišu velike utakmice! On možda neće protiv Radnika ili Zemuna odigrati energetski na vrhuncu, njega motiviše pun stadion. Pavkov voli da igra velike utakmice i on je fudbaler za takve mečeve. Kada oseti da je bitan za klub, tada grize. Milan u takvim okolnostima daje celog sebe - kaže Ivanović.

On smatra da je glavni kvalitet napadača Zvezde to što može da preokrene utakmicu.

- Pogledajte šta je uradio protiv Salcburga. Zvezda nije mogla ništa kroz pas igru i već se praktično predala. Onda je ušao Milan, Zvezda je preko njega dolazila do zone šuta. Izborio je korner i faul i odjednom 2:2. Na indirektan način je doneo preokret. On je dominantan u skoku i zna da spusti loptu, što je u takvim mečevima od velike koristi - ističe Ivanović.

Sličan Sergeju

Trener nekoliko superligaških klubova je napadača Zvezde uporedio sa zvezdom Lacija Sergejom Milinković-Savićem.

- Milan je igrač sličan Sergeju. Nema brzinu, nije dribler, ali je opasan u 16 metara i oko ivice kaznenog prostora. Obojica daju golove i nogom i glavom, imaju odličan tajming i urođen njuh za gol. I Sergej je bio na meti kritika, ali kada je prebačen da igra bliže golu, njegov kvalitet je došao do izražaja - zaključuje Ivanović.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija