• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.11.2018

07:15

JOVIĆ BOLJI OD MESIJA, RONALDA I NEJMARA! Srpski fudbaler efikasniji i od najvećih svetskih zvezda

Fudbal

JOVIĆ BOLJI OD MESIJA, RONALDA I NEJMARA! Srpski fudbaler efikasniji i od najvećih svetskih zvezda

Podeli vest

Luka Jović je ove sezone dao 12 golova u svim takmičenjima, a u proseku mu treba 69,9 minuta da zatrese mrežu, što našeg mladog asa svrstava u efikasnijeg fudbalera od najvećih svetskih zvezda

Srpski fudbaler Luka Jović (20) teroriše golmane i igra najbolju sezonu u karijeri! Napadač Ajntrahta prvi je strelac Bundeslige sa devet pogodaka, 12 je dao u svim takmičenjima i ima bolji prosek postizanja golova od Lionela Mesija, Kristijana Ronalda i Nejmara!

Naš reprezentativac je ove sezone na terenu proveo 839 minuta, računajući nemačko prvenstvo, Kup i Ligu Evrope. U proseku je mrežu tresao na 69,9 minuta, a procenat realizovanih šansi podigao je na 35. Primera radi, Mesi je postigao 14 pogodaka na 13 mečeva u svim takmičenjima, ali je na svakih 75 minuta bio precizan. Ronaldo daje gol na 143,2, Nejmar na 103,7, a Luis Suarez na 163 minuta.

Brži samo Alkaser

Iza Jovića je i Kilijan Mbape, pošto se upisuje u listu strelaca na 80 minuta, kao i Kun Aguero, koji to čini za 98,2 minuta. Jedini koji je trenutno bolji od srpskog asa je Pako Alkaser iz Borusije Dortmund. Španac je dosad dao devet golova na osam mečeva, odnosno za samo 401 minut proveden na terenu. Ima fantastičan prosek, jer mu treba 44,5 minuta da postigne pogodak.

Najbolji strelci u ligama petice


Premijer liga
1. Serhio Aguero (M. siti) 8
Primera
1. Leo Mesi (Barselona) 9
Bundesliga
1. LUKA JOVIĆ (Ajntraht) 9
Serija A
1. Kšištof Pjatek (Đenova) 9
Liga 1
1. Kilijan Mbape (PSŽ) 11

Zahvaljujući sjajnim Lukinim partijama i golovima, Ajntraht je dospeo na visoko četvrto mesto u Bundesligi. Poslednji je stradao Šalke u nedelju (3:0), kada je upravo Jović bio dvostruki strelac, ali on to nije želeo da ističe u prvi plan.


Hiter: Luka puca kao iz topa

Trener Ajntrahta, Adi Hiter nedavno je priznao da je Jović najbolji igrač kog je trenirao. Posle pobede nad Šalkeom poručio je da srpski napadač ima "dinamit u nogama".

- Luka je još jednom pokazao da, kad je ispred gola, puca kao iz topa. On radi fantastičan posao za ceo tim - jasan je austrijski stručnjak.

- Prvo i najvažnije, ključ timskog i mog ličnog uspeha je to što nam trener Adi Hiter daje slobodu u igri. Tako možemo potpuno da pokažemo sav kvalitet. Takođe, svi smo veoma dobri prijatelji, imamo vrhunsku atmosferu. Cela ekipa radi na tome da nastavimo ovu odličnu seriju i ostvarimo zacrtane ciljeve. Srećan sam što sad idemo na reprezentativnu pauzu veoma zadovoljni - naglašava Jović, koji je ove sezone upisao i tri asistencije.

Potvrdilo se da je Ajntraht napravio fantastičan posao kada je prošlog leta doveo Srbina na pozajmicu iz Benfike. Činjenica da u Bundesligi u Lukina leđa gledaju igrači poput Marka Rojsa, Roberta Levandovskog, Alasana Plee, Torgana Azara i Tima Vernera navela je čelnike kluba iz Frankfurta da razmišljaju o otkupu njegovog ugovora. I to će uskoro uraditi po ceni od samo šest miliona evra, a ako nastavi sa ovakvim partijama, prodaće ga za pet puta veću sumu.

Bobić oduševljen

Sportski direktor Ajntrahta, Fredi Bobić ne štedi komplimente na račun mladog centarfora.

- Način na koji se Jović razvija je senzacionalan. U Benfiki je bio izgubljen, činilo se da će potonuti, bio je negde između drugog i trećeg tima. Međutim, doveli smo ga jer smo se setili kako je igrao dok je bio član Crvene zvezde. Izvanredan je u kaznenom prostoru, ali ako Luka sad shvati da mora još više da se kreće u njemu, onda će se brzo približiti svetskoj klasi golgetera - poručuje Bobić.

NAJBOLJI UČINCI OVE SEZONE:

PAKO ALKASER (BORUSIJA D.)
8 utakmica u svim takmičenjima
9 postignutih golova
401 minut proveo na terenu
Na 44,5 minuta daje gol

LUKA JOVIĆ (AJNTRAHT)
15 utakmica u svim takmičenjima
12 postignutih golova
839 minuta proveo na terenu
Na 69,9 minuta daje gol

LIONEL MESI (BARSELONA)
13 utakmica u svim takmičenjima
14 postignutih golova
1.051 minut proveo na terenu
Na 75 minuta daje gol

KRISTIJANO RONALDO (JUVENTUS)
15 utakmica u svim takmičenjima
9 postignutih golova
1.289 minuta proveo na terenu
Na 143,2 minuta daje gol

NEJMAR (PSŽ)
16 utakmica u svim takmičenjima
13 postignutih golova
1.348 minuta proveo na terenu
Na 103,7 minuta daje gol

KILIJAN MBAPE (PSŽ)
13 utakmica u svim takmičenjima
13 postignutih golova
1.048 minuta proveo na terenu
Na 80 minuta daje gol

KUN AGUERO (M. SITI)
15 utakmica u svim takmičenjima
11 postignutih golova
1.081 minut proveo na terenu
Na 98,2 minuta daje gol
NAJBOLJI STRELCI

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

Đilasova opozicija hoće građanski rat! Olivera Miletović: Nisu pomenuli pogrom, ali zato sarađjuju sa onima koji su nas bombardovali!
Politika

Đilasova opozicija hoće građanski rat! Olivera Miletović: Nisu pomenuli pogrom, ali zato sarađjuju sa onima koji su nas bombardovali!

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije biće nastavljena danas u 10 sati raspravom o izboru predsednika parlamenta. Za predsednicu parlamenta predložena je Ana Brnabić, kojoj su tokom jučerašnje diskusije podršku najavili, između ostalih, Savez vojvođanskih Mađara i Jedinstvena Srbija. Jučerašnji rad Parlamenta obeležilo je nedopustivo i nevaspitano ponašanje opozicionih pripadnika. Šta će biti danas? Na ovu temu u "Info jutru" govorila je novinarka Olivera Miletović.

19.03.2024

08:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59