Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.11.2018

22:41

(VIDEO) ŠPANCI PALI NA "MAKSIMIRU"! Jedvaj u 93. minutu nokautirao "furiju", Prosinečki odveo BiH u elitu!

Fudbal

(VIDEO) ŠPANCI PALI NA "MAKSIMIRU"! Jedvaj u 93. minutu nokautirao "furiju", Prosinečki odveo BiH u elitu!

Podeli vest

U dva navrata su fudbaleri Španije stizali prednost Hrvata, koji su ipak pogotkom 22-godišnjeg Tina Jedvaja u 93. minutu utakmice pobedili na "Maksimiru" rezultatom 3:2

 

Junak pobede Hrvata je mladi Tino Jedvaj, strelac dva gola za "vatrene". Hrvatska se tako osvetila Španiji za ubedljiv poraz od 6:0 u prvom meču dve reprezentacije  u Ligi nacija i ostala u igri da se nađe na završnom turniru Lige nacija. 

Hrvatska je posle odličnog prvog poluvremena povela u 54. minutu utakmice golom Kramarića. Međutim, samo dva minuta trajala je radost domaćih navijača.

 

 

Već u narednom napadu Španci su izjednačili rezultat na 1:1 posle praktično prve akcije na utakmici. Odličnu akciju započeo je Aspas, dodao je loptu Isku koji ju je uputio ka Sebaljosu, aon je rutinski smestio u praznu mrežu Kalinića.

 

 

Međutim, već u 69. Hrvati su ponovo vodilo. Modrić je centrirao sa ivice terena, loptu je dočekao mladi Jedvaj i matirao Davida de Heu. U nastavku je Rebić propustio šansu da potvrdi trijumf,  De Hea mu je skinuo zicer. Usledila je kazna, Vrsaljko je igrao rukom, Španija je dobila penal, a Ramos u 78. pogodio i opet vratio Španiju iz minusa - 2:2.

 

 

 

 

Međutim, prvu pobedu Hrvatima u Ligi nacija doneo je mladi Jedvaj pogotkom u 93. minutu. Brekalo je šutirao, De Hea odbranio ali je odlično reagovao mladi defanzivac na odbijenu loptu, postigao svoj drugi gol na meču i doneo Hrvatima veliku pobedu.

 

Belgijanci su slavili protiv Islanda u okviru grupe 2 - sa 2:0. Oba pogotka postigao je Batšuaji. Goste je načeo u 65. minutu, a pobedu overio devet minuta pre kraja meča.

U Grupi 3 Divizije B snage su odmerili Bosna i Hercegovina i Austrija a meč je završen bez pobednika i golova - 0:0.

Ipak, fudbaleri Bosne i Hercegovine su tako ostvaril ogroman uspeh, pošto su se plasirali u A diviziju Lige nacija!  Ekipa Roberta Prosinečkog je Diviziju B okončala bez poraza u četiri meča, uz tri pobede i gol razlikom 5:1. Austrijanci u nedelju očekuje meč sa Severnom Irskom u Belfastu (18.00).

U grupu 2 Divizije C Finci su mogli bodom da stignu do baraža, ali su poraženi od Grčke sa 1:0. 

Grci su gol postigli preko Granlunda u 25. minutu, autogolom Finca domaćin je stigao do tri boda i nade da može do prvog mesta u poslednjem kolu.

Mađari su savladali  Estoniju sa 2:0  i stigli nadomak opstanka u ovom rangu, Estonija će igrati Ligu D, već je sada definitivno. Golove su postigli Orban i Salai, prvi u 8. minutu, drugi u 69.

 

 

LIGA NACIJA



Četvrtak

Divizija A

Grupa 2
Belgija - Island 2:0 (0:0)
(Batšuaji 65, 81)

 


Grupa 4
Hrvatska - Španija 3:2 (0:0)
(Kramarić 54, Jedvaj 69, 93 - Sabaljos 56, Ramos 78pen)

 

Divizija B

Grupa 3
Austrija - BiH 0:0
 

 

Divizija C

Grupa 2
Grčka - Finska 1:0 (1:0)
(Granlund 25ag)

Mađarska - Estonija 2:0 (1:0)
(Orban 8, Salai 69)
 


Divizija D

Grupa 1
Kazahstan - Letonija 1:1 (1:0)
(Sujumbajev 37 - Rakels 49)

Andora - Gruzija 1:1 (0:1)
(Martinez 63 - Čakvatadze 9)
 

 

Grupa 2
Luksemburg - Belorusija 0:2 (0:1)
(Dragun 37, 54)

San Marino - Moldavija 0:1 (0:0)
(Damaskan 78)

 

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija