• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.11.2018

13:21

HRVATSKI SELEKTOR BAŠ BOLESTAN! Dalić opet PRIČA O RATU: U Londonu igramo za Vukovar!

Fudbal

HRVATSKI SELEKTOR BAŠ BOLESTAN! Dalić opet PRIČA O RATU: U Londonu igramo za Vukovar!

Podeli vest

Bolesni hrvatski selektor Zlatko Dalić nastavlja sportske uspehe da poistovećuje i povezuje sa ratom i ratnim dešavanjima na prostoru bivše Jugoslavije


Tako je veliki ljubitelj fašiste Marka Perkovića Tompsona posle pobede nad Španijom (3:2) i pred meč sa Engleskom u Ligi nacija rekao da će Hrvati na "Vembliju" igrati za Vukovar.

Umesto da govori o zaista velikoj pobedi "kockastih" nad Špancima na "Maksimiru" golom Tina Jedvaja bukvalno u poslednjim trenucima utakmice, Dalić je opet lupetao o ratu i posledicama rata.

- Idemo na "Vembli" da uživamo. Tri boda protiv Španije su nam važna, jer možemo da ostanemo u Diviziji A Lige nacija. Idemo sad da probamo da pobedimo Engleze i uzmemo prvo mesto. Motiv je Vukovar, jer je "kolona sećanja" istog dana kad i utakmica. Nećemo biti u Vukovaru, ali ćemo pokušati da damo doprinos - opet je Dalić iznenadio i same Hrvate izjavom posle fudbalskog meča.


Kolona sećanja je dan u kojem se Hrvati prisećaju svojih žrtava u borbi za Vukovar koju su vodili sa srpskom vojskom. Dalić se, inače, dokazao kao ustaša i fašista čim je seo na klupu hrvatske reprezentacije. Tako je pred put na Svetsko prvenstvo u Rusiju sa svojim izabranicima slavio "Oluju", odnosno pogrom i proterivanje Srba, obišao je takođe Vukovar i dobio na poklon šahovnicu koja je stajala na Kninskoj tvrđavi za vreme rata.

Tokom Mundijala svaku pobedu je, kao i većina njegovih igrača, proslavljao uz pesme dokazanog ustaše Marka Perkovića Tompsona, koji slavi klanje, ubijanje i proterivanje Srba.

(VIDEO) ŠPANCI PALI NA "MAKSIMIRU"! Jedvaj u 93. minutu nokautirao "furiju", Prosinečki odveo BiH u elitu!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 5 godina

19. NOVEMBRA SMO OSVOJILI VUKOVAR IZ USTAŠKIH RUKU.

zoran

pre 5 godina

Mozda ima neko slobodno mesto u "Lazi" za ovu budalu.

dubrovnik

pre 5 godina

Sto vas to cudi.? U imitaciji drzave (NDH),je i imitacija zivota, pa tako i fakt da se od Srbofobije moze zivjeti !!! Jer sto vise mrzis Srbiju, ti si praviji Htvatijanac !!! Vjerujte, osijecam to na svojoj kozi, u svojoj obitelji !!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija