• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

19.11.2018

17:26

SRBIJI OTVOREN PUT DO EVROPSKOG PRVENSTVA! Reprezentativci naše zemlje na pragu velikog uspeha!

Fudbal

SRBIJI OTVOREN PUT DO EVROPSKOG PRVENSTVA! Reprezentativci naše zemlje na pragu velikog uspeha!

Podeli vest

Srbija ima otvoren put ka Evropskom prvenstvu preko Lige nacija! Našu fudbalsku reprezentaciju jedna pobeda, nad Litvanijom sutra uveče u Humskoj (20.45, Sport klub 1), deli od prvog mesta u Grupi 4 Divizije C i plasmana u plej-of


Tamo je već selekcija Finske, a preostali učesnici biće Škotska ili Izrael i Norveška ili Bugarska, a sve su to timovi od kojih su naši "orlovi" objektivno kvalitetniji. Naša selekcija je kvalitet i odličnu formu potvrdila drugom pobedom nad Crnom Gorom (2:1) u subotu na "Marakani".

Dupla šansa

Sad imamo dvostruku priliku da odemo na EP, ili kroz redovne kvalifikacije ili kroz Ligu nacija, i to je odlično
Slobodan Krčmarević

Vratiti Matiju i Luku

To znači da će izabranici Mladena Krstajića pobedom nad Litvancima sebi otvoriti lakši put da se posle 20 godina nađu na kontinentalnom šampionatu. Plej-of biće odigran tek u martu 2020. godine, a pre toga će se "orlovi" boriti za EP kroz redovne kvalifikacije koje startuju u martu naredne godine.

Poznati fudbalski stručnjak Slobodan Krčmarević kaže za Informer da je Srbija sad u odličnoj prilici da konačno ode na Euro.
 

DIVIZIJA C


Grupa 4
5. kolo
Subota
Srbija - Crna Gora 2:1 (2:0)
Rumunija - Litvanija 3:0 (1:0)

6. kolo
Utorak
Crna Gora - Rumunija 20.45
Srbija - Litvanija 20.45

1. Srbija 5 3 2 0 7:3 11
2. Rumunija 5 2 3 0 7:3 9
3. Crna Gora 5 2 1 2 7:5 7
4. Litvanija 5 0 0 5 2:12 0
 

- Moj utisak je da smo bolji od svih eventualnih rivala u plej-ofu. Norveška jeste kvalitetna u toj grupi timova, ali ni oni nisu jači od nas. Nije nerealno da se izbori plasman. Koliko vidim, već se iskristalisala grupa reprezentativaca, kada na to dodamo još Nastasića i Milivojevića, to je odlična ekipa. Što se njih tiče, ne treba tu imati nikakve sujete, bez obzira da li je njihov izostanak do selektora ili do samih igrača - kaže Krčmarević.

Nekadašnji igrač Partizana i bivši selektor mlade reprezentacije smatra da bez obzira na imena rivala u baražu, Srbija bez kalkulacija mora da odigra i kvalifikacije.

- Niko ne može da ti garantuje da ćeš proći kvalifikacije i baraž i svakako je bitno da se igra bez kalkulacija. Dobro je što imamo tu duplu šansu da se kvalifikujemo. Nadam se da ćemo sada iskoristiti jednu od te dve prilike. U svakom slučaju, Liga nacija je dobra što ima motiva, takmičarskog naboja i svakako je bolja nego da se igraju prijateljske utakmice - smatra Krčmarević.

Pobede u nizu

Nekadašnji reprezentativac Miloš Krasić za Informer kaže da mu se sviđa kako "orlovi" igraju i gotovo je ubeđen da će se naći na Evropskom šampionatu 2020. godine, bez obzira na to da li preko kvalifikacija ili preko Lige nacija.

- UEFA je napravila Ligu nacija i dala šansu i manjim reprezentacijama da se kvalifikuju na Evropsko prvenstvo. Ovo što je Srbija dosad odigrala daje nam za pravo da posle toliko godina možemo na EP. Ekipa igra dobro, dobila je samopouzdanje, pokazali su kvalitet i to se ponavlja. Počeli smo da igramo dobro u kontinuitetu. Ima tu dosta da se radi, mlada je ekipa. Imamo dosta i mladih igrača, a želja i motivacija su na visokom nivou - zaključuje Krasić.

(VIDEO/FOTO) DA SE ZNA KO JE STARIJI BRAT, Srbija ponovo bolja od Crne Gore!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kiza

pre 5 godina

Ne znam zasto uopste ovo komentarisete Da Mamlaz tole nije smenio Antica Srbija bi bila barem u grupi B do sada i ne bi dozivela sramotu na svetskom prvenstvu.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija