• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.11.2018

12:07

BOGATAŠI, ZABORAVITE NA VAŠU SUPERLIGU! Čeferin odbacio mogućnost novog takmičenja

Fudbal

BOGATAŠI, ZABORAVITE NA VAŠU SUPERLIGU! Čeferin odbacio mogućnost novog takmičenja

Podeli vest

Superliga, takmičenje koju najveći fudbalski klubovi iz Evrope imaju u planu, neće biti osnovana, smatra prvi čovek UEFA Aleksander Čeferin

Čeferin je "zatvorenu" ligu sa 16 najjačih timova okarakterisao kao "fikciju i san" pojedinaca, nakon njihovog sastanka na kome je predstavljena ideja.

- Superliga se neće dogoditi. To je samo san... Imamo neke ideje, a sve što mogu da kažem je da nije Superliga. Svi će imati priliku da se takmičenje u eliti - rekao je Čeferin za BBC.

Slovenac dodaje da je cilj da se smanji jaz između bogatih i ostalih klubova.

- Dešava se da bogati postaju sve bogatiji, a mi želimo da se pozabavimo tim problemom. Hoćemo da usporimo razliku između klubova jer će biti jako teško da se potpuno zaustavi - kaže Čeferin i dodaje da je neophodno da se jedino putem sportskih rezultata obezbeđuje nastup na najvećim takmičenjima.

Predsednik Evropskih uzdruženja klubova (ECA) i prvi čovek Juventusa Andrea Anjeli demantovao je da postajao sastanak, iako je "Football Leaks" izneo dokumenta o planovima.

- Nikad nismo sastančili, niti razgovarali, a ni kreirali ikakav dokument. U potpunosti smo se bavili UEFA i kako još da napreduje - zaključio je Anjeli.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija