• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.11.2018

22:33

(VIDEO) SRBIJA JE U PLEJ-OFU LIGE NACIJA! "Orlovi" izrešetali Litvance za plasman u Diviziju B!

Fudbal

(VIDEO) SRBIJA JE U PLEJ-OFU LIGE NACIJA! "Orlovi" izrešetali Litvance za plasman u Diviziju B!

Podeli vest

Fudbaleri Srbije pobedom nad Litvanijom u Beogradu sa 4:1 overili su prvu poziciju u Grupi 4, izborili plasman u Diviziju B i plej-of Lige nacija


Srbija će u polufinalu plej-ofa, ako ga bude igrala, pod uslovom da ne obezbedi plasman na EP kroz kvalifikacije, igrati protiv Norveške u gostima. U finalu bi igrali protiv Škotske ili Finske.

Posle očajnih prvih 45 minuta igre "orlovi" su u nastavku izrešetali Litvance. Povela je Srbija autogolom nespretnog Žulpe, a potom je samo sedam minuta kasnije prednost duplirao Aleksandar Mitrović, najbolji strelac Lige nacija sa šest golova i to posle  centaršuta Živkovića.

Litvanci su vrlo brzo, već u 64. minutu golom Petrevičijusa nakon greške našeg golmana Rajkovića smanjili rezultat na 2:1. Ali, nije bilo panike u redovima Srbije.

Za samo tri minuta su naši nokautirali goste. Prvo je Prijović koji je ušao u igru početkom drugom delu meča vratio prednost Srbiji od dva gola, opet je pogodak "spakovao" Živković. Samo tri minuta kasnije, Prijović je proigrao Ljajića, koji je majstorijom overio trijumf - 4:1. 

Srbija će u narednom ciklusu igrati u Diviziji B u kojoj će nastupiti još Nemačka, Hrvatska, Posljska, Rusija, Austrija, Vels, Škotska, Norveška... 

LIGA NACIJA


DIVIZIJA C

Grupa 4
Srbija - Litvanija 4:1 (0:0)
(Žulpa 51ag, Mitrović 58, Prijović 71, Ljajić 74 - Petravičijus 74)

Crna Gora - Rumunija 0:1 (0:1)
(Cukudean 44)


SRBIJA - LITVANIJA 4:1 (0:0)

Strelci: Žulpa u 51ag, Mitrović 58, Prijović 71, Ljajić 74 - Petrevičijus 64.

Stadion: FK Partizan. Sudija: Kristo Tohver (Estonija).

SRBIJA: Rajković, Rukavina, Milenković, Rodić, Maksimović, Lukić (od 77. Fejsa), Živković, Ljajić (od 82. Aleksić), Gaćinović (od 46. Prijović), Mitrović.

LITVANIJA:  Šetkus, Baravikas, Girdvainis, Januševskis, Slavickas, Žulpa, Kazlauskas, Vorobjovas, Sirgedas, Petravičius, Černih.

TOK MEČA

Drugo poluvreme

Kraj utakmice.

82'. Umesto Adema Ljajića ulazi još jedan povratnik u selekciju, posle deset godina u dresu Srbije zaigrao je Danijel Aleksić.

77'. Druga izmena u timu Srbije, Lukića menja Fejsa.

74'. GOL! Ljajić pogađa za 4:1. Dileme više nema, Srbija je prva u Grupi 4 i ide u plej-of Lige nacija. Divan pas Prijovića za Ljajića, koji je lobovao golmana Litvanije. 

 

 

71'. GOL! Prijović vodi Srbiju na 3:1! Napadač Srbije je glavom doneo orlovima opet dva gola prednosti.

68'. Sjajna kombinacija srpskih fudbalera, Ljajić je odigrao petom, a Mitrović uhvatio volej na ivici kaznenog prostora, međutim, šutira pored gola.

64'. GOL! Litvanci smanjuju rezultat na 2:1. Rajković je vrlo loše intervenisao naklon centaršuta Litvanije sa desne strane, lopta je pala na nogu Petravičijusu koji je udarcem preko leđa zatresao mrežu "orlova".

58'. GOL! Srbija vodi 2:0, šesti gol Aleksandra Mitrovića u Ligi nacija. Sa desne strane Živković je ubacio loptu  a na drugoj stativi skočio Aleksandar Mitrović i duplirao vođstvo "orlova".

57'. Malo je nedostajalo da Srbija duplira vođstvo, ali Prijović pogađa okvir gola.

51'. GOL! Srbija vodi 1:0! Posle centaršuta Ljajića iz kornera  Žulpa je loše reagovao pokušavajući da sačuva Milenkovića na petercu, pa je glavom zatresao sopstvenu mrežu.

47'. Prvi pokušaj Srbije u drugom deli, ali je Veljković malo zakačio loptu, i poremetio planove Rodiću.

46'. Na terenu je Aleksandar Prijović koji je zamenio Gaćinovića.

Rumunija vodi protiv Crne Gore u Podgorici, pa je trenutno Srbija druga na tabeli.

 

Foto: Starsportphoto

Prvo poluvreme

45'.Protisak fudbalera Srbije u finišu poluvremena, ali to ne daje rezultate. Litvanci se dobro brane, nema promene rezultata. 

41'. Prvi pokušaj Mitrovića na utakmici, ali nažalost izuzetno bezopasno po gol Litvanaca. 

34'. Umalo Srbija da kazni promašaj gostiju. Posle prekida, Maksimović je dobro skočio na centaršut Ljajića, ali lopta odlazi pored gola.

32'. Ovo nije dobro. "Orlovi" su sada imali sreće. Januševskis je ostao  sam i šutirao, ali je Rajković uz pomoć prečke sačuvao "orlove" i sprečio vođstvo Litvanaca. 

30'. Šteta, šteta!  Ljajić je bio dobru loptu u kazneni prostor, ali nije bio precizan, mada bila je ovo i teška pozicija.

Foto: Starsportphoto

 

29'. Prete Litvanci. Odličan prodor Petravučijusa, ali na sreću odlično brani Rajković i šalje loptu u korner.

26'. Šteta! Lukić je šutirao sa oko 15-ak metara, ali vrlo slabo, pa golman Litvanije Šetkus, lako dolazi do lopte i otklanja opasnost. 

22'. Još jedna obećavajuća kontra naših fudbalera, ali je Ljajić dobio loš završni pas pa ništa ni od ove prilike da se ugrozi gol Litvanaca.

20'. Solidna akcija Srbije, dobar pas Gaćinovića za Rodića, ali on nije uspeo da  proigra Ljajića.

16'. Imala je Srbija prvi korner na utakmici, ali bio je to lak posao za Litvance. 

12'. Slavickas je ubacio loptu u kazneni prostor Srbije, ali rutinski otklanjaju opasnost reprezentativci Srbije.

Foto: starsport

 

10'. Prošlo je deset minuta igre, bez pravih prilika ni na jednoj strani terena, koji je potpuno natopljen, otežava igračima pas igru.

5'. Prvi pokušaj Litvanaca, Černih je šutirao posle centaršuta sa desne strane, ali lopta završava pored gola.

1'. Utakmica je počela!

- Antonio Rukavina je kapiten Srbije na meču sa Litvanijom, prvi put u karijeri. 

- Samo nekolio stotina navijača na stadionu Partizana.

Foto: Starsportphoto

 

- Hladno je u Beogradu, samo nekoliko stepeni iznad nule. Naravno, to će se odraziti na posetu. Pola sata pre početak utakmice nema više od 2.000 navijača na tribinama.

Evo sastava Srbije:

 

 

- Srpski napadač Aleksandar Mitrović može da postane najbolji strelac Lige nacija ukoliko postigne gol protiv Litvanije. Pored njega po pet golova dali su još Jura Movisisjan napadač Jermenije, Stanislav Drahun iz Belorusije i Haris Seferović, fudbaler Švajcarske. Njihove reprezentacije su već završile učešće u Ligi nacija.

- Danas rođendan slavi jedan od najboljih srpskih fudbalera Dušan Tadić. Trideseti po redu, a nadamo se da će proteći u dobroj utakmici.

 

 


- Reprezentativci Srbije imaju priliku da Fudbalskom savezu napune kasu sa 1.125.000 evra ukoliko pobede Litvaniju u Humskoj.

Prvobitni plan Evropske fudbalske unije bio je da sve osvajače grupe nagradi sa 750.000 evra, ali su premije naknadno udvostručene zbog velike zarade koju je UEFA ostvarila od poslednjeg Evropskog prvenstva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzioner

pre 5 godina

Ne radujmo se u napred !!! Pored ovih nasih "seka persi" nista nije sigurno !!! Ko zna sta ce sada "strucnjak" Krstajic da izvede ???

Lala

pre 5 godina

I babe igraju bolje od ovih naših (orlova) vrabaca!!! SRAMOTA!

AS

pre 5 godina

ŠTO SE TIČE FUDBALA BRAVO ZA MOMKE. URADILI SU ODLIČNU STVAR. A SADA NEŠTO DRUGO. DOŽIVEO SAM U SVOJIH VIŠE OD POLA VEKA BRUKU DA SLOVENAC KOMENTARIŠE PRENOS UTAKMICE MOJE REPREZENTACIJE. RTS-u NE TREBA PLAĆATI PRETPLATU I CELU TU KORUMPIRANU BANDU TREBA RAZJURITI. TO JE NAŠE VLASNIŠTVO. MI TO FINANSIRAMO A ONI PREPUŠTAJU PRENOS DRUGIMA I TRPAJU PARE U DŽEP.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija