• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.11.2018

14:47

STIŽE 50 NOVIH PRAVILA FUDBALA! FIFA sprema pravu revoluciju!

Fudbal

STIŽE 50 NOVIH PRAVILA FUDBALA! FIFA sprema pravu revoluciju!

Podeli vest

Svetska fudbalska federacija (FIFA) rešila je da promeni čak 50 pravila fudbala, posle kojih će ova igra dobiti bitno drugačije lice

Osnove fudbala, koje postoje više od 100 godina, biće iste, ali će se mnogi detalji promeniti, uključujući i neke koji su tema čestih polemika u svetu sporta.

Jedno od pravila koja će se promeniti je precizno definisanje šta znači nedozvoljena igra rukom i kakve su sankcije za to.

Biće zabranjeno i da protivnički igrači ulaze u živi zid kod slobodnih udaraca, čime su rušili koncepciju odbrane rivalu.

Biće promena i kod penala! Više neće biti "druge šanse", odnosno natrčavanja na odbitak, zbog čega se često dešavalo da igrači pre vremena utrče u šesnaesterac. Sada će biti ili gol ili ništa! Ako izvođač nije postigao gol, lopta će se automatski dodeljivati drugom timu.

Takođe, kada se golmanu vrati lopta nogom u šesnaestercu, više neće biti indirekt ako je dodirne rukom, već - penal!

Doskočiće se i timovima koji odugovlače sa izmenama da bi ukrali što više vremena. Ubuduće fudbaler koji napušta igre neće ići do četvrtog sudije, tamo gde njegov saigrači ulazi na teren, već će napustiti "zeleno polje" na najbližem mestu gde mu je aut.

To su samo neka od predloženih pravila koja će se promeniti, a FIFA bi trebalo već u toku dana da odluči koje će predloge prihvatiti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
straja

pre 5 godina

Naravno ovo niko nece da razmatra ali eto...zaludan pop i jarice.....UVESTI MERENJE VREMENA KAO U KOSARCI,PODELITI TEREN NA SEGMENTE I OGRANICITI ISTOVREMENI BORAVAK ODREDJENOM BROJU IGRACA,POMACI LINIJU OFSAJDA 30m od gola,KOD UDARCA SA UGLA NEMA OFSAJDA dok lopta prvi put ne izadje ioz sesnesterca,...jeste da VESTACKI...ali mnogo manje nego VAR...i mozda nesto revolucionarnoa RESITI I OMOGUCITI PROMENU SUDIJE ZA VREME UTAKMICE!!!....a da zabraniti TKZV. REKLAMACIJU od strane igraca za AUT,KORNER,IGRANJE RUKOM i sl...nihovo je igraju a ne da sude....i poostriti kaznjavanjer za razne vrste simuliranja....i mozda uvesti iskljucenje na ograniceno vreme npr 15 min. da da

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija