• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl. Tomković

23.11.2018

11:09

OVDE SE VIŠE NE ZNA KO PIJE, A KO PLAĆA! FSS nastavlja suludu politiku, opet smenjuje selekora posle uspeha!

Fudbal

OVDE SE VIŠE NE ZNA KO PIJE, A KO PLAĆA! FSS nastavlja suludu politiku, opet smenjuje selekora posle uspeha!

Podeli vest

Pitanje je dana kad će Fudbalski savez Srbije smeniti selektora Mladena Krstajića ili ga naterati da podnese ostavku


Biće to treći trener kog je rukovodstvo na čelu sa Slavišom Kokezom oteralo iz nacionalnog tima posle velikog uspeha.

Pre dve godine smenjen je Tomislav Sivić samo mesec dana pošto je s mladom reprezentacijom obezbedio plasman na Evropsko prvenstvo! Prošle godine u ovo vreme oteran je Slavoljub Muslin nepunih mesec dana pošto je A reprezentaciju odveo do vize za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

SMENJENI POSLE USPEHA

Tomislav Sivić otišao na Evropsko prvenstvo - smenjen
Slavoljub Muslin otišao na Svetsko prvenstvo - smenjen
Mladen Krstajić osvojio grupu Lige nacija - smenjen


Njega je nasledio Mladen Krstajić, koji se nije proslavio na Mundijalu. Međutim, pružena mu je šansa da u Ligi nacija vodi "orlove" uz uslov da istovremeno podmladi ekipu i da osvoji grupu u Diviziji C. Kad je Krstajić to uspeo da uradi, kao nagradu iz FSS dobio je najavu otkaza.

Igra loša, rezultat dobar

Bivši selektor mlade reprezentacije Tomislav Sivić kaže za Informer da nije iznenađen potezom čelnika FSS, jer su se više puta dokazali kao bahati.

- To je posledica vremena u kom živimo i činjenice da su na važne funkcije došli neuki, nepoznati, bahati ljudi. Niko ne zna kako su se tu našli, nemaju veze sa fudbalom, ni sa rukovođenjem, a oni u stvari odlučuju o našim životima. To su isti ljudi koji su pre godinu dana smenili selektora koji je Srbiju odveo na Svetsko prvenstvo i postavili sadašnjeg trenera. Zašto ga smenjuju? Da li priznaju sopstvenu grešku? Hoće li onda snositi odgovornost? Ovde je najveća kazna biti uspešan i imati stav. Ako imaš stav, onda ne možeš nigde da radiš, takvo je vreme došlo - tvrdi Sivić.

On pritom uopšte nije oduševljen kako je Mladen Krstajić obavljao posao selektora, čak smatra da je mlađi kolega napravio mnogo grešaka.

- On je početnik, i to se videlo u svakom trenutku u proteklih godinu dana. U svemu što je radio i kako je radio videlo se da je početnik, ali nije njegova krivica što mu je par meseci pred Mundijal data u ruke reprezentacija. Krstajić je imao neku viziju u Ligi nacija da šansu daje zlatnim "orlićima" sa Novog Zelanda, i uspeo je u tome, a ostvario je i rezultat. Igra nije bila na nivou ostvarenog rezultata, ni blizu, ali neki koncept je postojao - ističe Sivić.

Kokeza: Odluka u decembru


Predsednik FSS Slaviša Kokeza juče je u kratkoj izjavi za Tanjug rekao da će se po pitanju smene Mladena Krstajića oglasiti tek u decembru.

- Neću se oglašavati pre žreba kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Posle 5. decembra možemo da razgovaramo o bilo kojoj temi - rekao je Kokeza Tanjugu.

Nasleđena praksa

Ljubinko Drulović je svojevremeno na mesto selektora došao ovenčan titulom prvaka Evrope sa mladom reprezentacijom. Međutim, posle samo četiri meča na klupi A selekcije dobio je otkaz od tadašnjeg rukovodstva na čijem je čelu bio Tomislav Karadžić.

- To je tužna istina trenerskog posla u Srbiji. Ako je Krstajića trebalo promeniti, zašto to nije urađeno posle Svetskog prvenstva. Tad bi to možda imalo smisla. Ali sad kad je ostvario zacrtani cilj u Ligi nacija i počeo novi ciklus, to nema logike. Nažalost, to je naša realnost i to čeka svakog trenera u Srbiji. Tako su oterali Radomira Antića, pa Veljka Paunovića, pa Slavoljuba Muslina, pa i mene, na kraju krajeva. Eto sad će i Krstajića. Sve po istoj matrici. Ima smisla da trener prvi plati glavom kad je kriza i kad nema rezultata, ali zašto se to dešava kad se ostvaruju ciljevi, stvarno ne umem da objasnim - kaže Drulović.

Navijači: Dajte Jokanovića

Sve su veće šanse da novi selektor Srbije bude Dragan Stojković Piksi, mada veliki broj navijača smatra da bi bolje rešenje bio Slaviša Jokanović. On je nedavno dobio otkaz u Fulamu i trenutno je bez angažmana, a bio je prvi srpski trener u Premijer ligi. Jokanović je rekao da mu je želja da jednog dana vodi Srbiju.

Ipak, kako se može čuti od izvora bliskih FSS, pregovori se uveliko vode s Piksijem i svi su izgledi da će iz trećeg pokušaja Kokeza uspeti da dovede na klupu legendarnu "desetku".

NOVO LUDILO U FSS: KOKEZA HOĆE DA SMENI KRSTAJIĆA! Piksi prvi kandidat, pominje se i Milojević!


ŠTA SE DEŠAVA? KRSTAJIĆ UTUČEN: Najteža godina, daleko je mart, nije bitno ko će biti selektor!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dzo

pre 5 godina

Tomislav Sivic nije smenjen, nego je otisao u Madjarsku da radi za platu od 20.000 evra mesecno

miki011

pre 5 godina

Piksi prvo mora dа objаsni odаkle dug od 20 milionа evrа nаkon njegovog odlаskа iz zvezde 2007. godine, аko se znа dа je preuzeo klub sа 5 milionа evrа dugа! Tаkođe dа objаsni kаko je moguće dа dug nа krаju njegovog mаndаtа bude toliki, аko se znа dа je u tom periodu prodаo igrаče u vrednosti od 40 milionа evrа!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija