• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.11.2018

15:35

FUDBALERI U SRBIJI ZARAĐUJU DVA I PO PUTA MANJE NEGO U HRVATSKOJ! Da ne pričamo o Engleskoj, Španiji...

Fudbal

FUDBALERI U SRBIJI ZARAĐUJU DVA I PO PUTA MANJE NEGO U HRVATSKOJ! Da ne pričamo o Engleskoj, Španiji...

Podeli vest

Da fudbaleri u Srbiji zarađuju daleko više od proseka je očigledno, ali znajući da je prosečna godišnja zarada 36.249 evra, a u Hrvatskoj 90.380 evra dolazimo do zaključka da je razlika čak dva i po puta u korist naših komšija

Sve je ovo rađeno prema godišnjoj analizi poslovanja klubova i liga koje je priredila agencija "Sporting Intelidžens", a prema kojoj bismo prostom računicom mogli da dođemo do prosečne plate fudbalera u Srbiji na mesečnom nivou, što je svega 3.000 evra.

Srbija je na taj način miljana daleko i od "liga petice", ali i nekih mnogo manje unosnijih zemalja, pa su recimo osim Hrvatke mesto ispred naše zemlje našli i Bugarska, Mađarska, Kipar, Azerbejdžan, Češka...

Ako je za utehu, zanemarujući platežno sposobnije Hrvate, Srbija je prva u regionu po zaradama, a po jačini iza nje su Slovenija (28.786), Bosna i Hercegovina (10.662), Makedonija (10.356 ) i Crna gora (6.762).

Ista agencija je dala podatak da su najveće godišnje prosečne zarade igrača u engleskoj Premijer ligi (3,38 miliona evra), u Španiji one iznose 2,5 miliona evra godišnje, u Italiji 1,7 miliona evra, u Nemačkoj 1,5 milion evra, u Francuskoj 1,1 milion... 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jeja

pre 5 godina

A.rudari.a lekari.a prosveta...koliko je to ispod proseka...nema ko vise da po gradu vozi buseve..soferi masovno odlaze u inostranstvo..

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17