• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.12.2018

13:09

"ORLOVI" U NEDELJU DOBIJAJU RIVALE U KVALIFIKACIJAMA ZA EP! Srbija u trećem šeširu, na žrebu će biti i Krstajić

Fudbal

"ORLOVI" U NEDELJU DOBIJAJU RIVALE U KVALIFIKACIJAMA ZA EP! Srbija u trećem šeširu, na žrebu će biti i Krstajić

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije u nedelju će u podne na žrebu u Dablinu saznati rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine

Delegaciju Fudbalskog saveza Srbije u Republici Irskoj predvodi predsednik Slaviša Kokeza, a biće prisutan i selektor Mladen Krstajić.

Srbija plasman na EURO, koji čeka već 18 godina, napada iz trećeg šešira, što znači da neće moći da se sastane sa Slovačkom, Turskom, Republikom Irskom, Severnom Irskom, Škotskom, Norveškom, Finskom, Bugarskom i Izraelom.

VISOK LET "ORLOVA"! Srbija napravila lep skok na FIFA rang listi

Osim toga, iz političkih razloga nije moguć duel Srbije sa tzv. Kosovom, isti slučaj je i sa Bosnom i Hercegovinom, koja takođe ne može da igra protiv poslednje članice UEFA, a neće biti ni sudara Rusija-Ukrajina, Azerbejdžan-Jermenija i Španija-Gibraltar.

"Orlovi" iz prvog šešira mogu da dobiju Englesku, Holandiju, Portugaliju, Švajcarsku, Belgiju, Hrvatsku, Francusku, Italiju, Španiju ili Poljsku, a iz drugog Nemačku, Island, Bosnu i Hercegovinu, Ukrajinu, Dansku, Švedsku, Rusiju, Austriju, Vels ili Češku.

U četvrtom šeširu nalaze se Mađarska, Rumunija, Grčka, Albanija, Crna Gora, Kipar, Estonija, Slovenija, Litvanija i Gruzija, u petom su Makedonija, tzv. Kosovo, Belorusija, Luksemburg, Jermenija, Azerbejdžan, Kazahstan, Moldavija, Gibraltar i Farska Ostrva, dok su poslednjem šestom Letonija, Lihtenštajn, Andora, Malta i San Marino.

Plasman na EURO, koji se prvi put održava u 12 zemalja, obezbediće dve najbolje plasirane selekcije iz svih 10 grupa, a onda se još četiri mesta dele preko Lige nacija.

Kvalifikacije za EP startuju 21. marta i traju do 19. novembra sledeće godine.

Kako bi prema vašem mišljenju izgledala idealna grupa za Srbiju?  Možete napisati u komentaru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Boki

pre 5 godina

Poljska,Island,Srbija,Litvanija. Mislim da bi to bila ipak najlaksa grupa za nas.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija