• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

03.12.2018

16:39

MODRIĆ MOŽE DA ODAHNE, NEĆE IĆI U ZATVOR! Odustavljen sudski postupak protiv igrača Reala

Fudbal

MODRIĆ MOŽE DA ODAHNE, NEĆE IĆI U ZATVOR! Odustavljen sudski postupak protiv igrača Reala

Podeli vest

Vanraspravno veće Županijskog suda u Zagrebu potvrdilo je odluku opštinskog suda kojom je obustavljen postupak protiv kapitena hrvatske fudbalske reprezentacije i igrača Real Madrida Luke Modrića zbog davanja lažnog iskaza na suđenju bivšem čelniku Dinama Zdravku Mamić, rekao je portparol zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić

 

Devčić je za agenciju Beta rekao da je vanraspravno veće tog suda odbacilo žalbu državnog tužilaštva na odluku opštinskog suda čime je ona postala pravosnažna.

Opštinski sud u Zagrebu krajem septembra odbacio je optužnicu protiv Luke Modrića koja je protiv njega podneta pre devet meseci. Na tu se odluku, medjutim, žalilo državno tužilaštvo. Vanraspravno veće odluku je donelo prošle sedmice, ali se čekalo da ona bude zvanično potvrdjena.


Tužilaštvo je teretilo Modrića da je 13. juna prošle godine na suđenju Mamiću i još trojici optuženih, svesno neistinito iskazao da je anekse ugovora o profesionalnom igranju fudbala, kojima se reguliše podela transfernog obeštećenja 50:50 odsto između njega kao igrača i kluba u kojem je igrao, potpisivao svaki puta kada bi produžavao profesionalni ugovor i da je te anekse ponovno potpisao posle odlaska u novi klub zbog navodne izmene bankovnog računa na koji mu novac treba biti uplaćen.

Mamići izuklu iz Dinama 15,5 miliona evra

 

Bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić, njegov brat Zoran Mamić, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar nepravosnažno su u junu proglašeni krivima za izvlačenje oko 116 miliona kuna (15,5 miliona evra) i nanošenje štete državnom budžetu od oko 1,6 miliona evra.

Svi su osuđeni na zatvorske kazne - Zdravko Mamić na šest i po godina, Zoran Mamić na četiri godine i 11 meseci, a Vrbanović, koji je izvršni direktor Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS), na tri godine. Uz njih je osuđen i poreznik Milan Pernar koji je dobio četiri godine i dva meseca zatvora. Prema hrvatskom zakonu, osobe osuđene na kaznu veću od pet godina moraju u zatvor do pravosnažnosti presude, ali je Zdravko Mamić uoči izricanja presude pobegao u BiH, čije državljanstvo ima uz hrvatsko.


Tužilaštva Modrića tereti da je navedeno iskazivao iako je znao da to ne odgovara istini, jer je navedene anekse potpisao u vreme kada je već igrao za novi klub, posle realizacije ugovora izmedju ovih klubova, pri čemu je celokupan iznos pripao matičnom klubu. Oni, naime, veruju da je Modrić promenio iskaz u korist Mamića.

Modrić je na suđenju Mamiću i ostalima svedočio o detaljima svog transfera u Totenhem 2008. godine. Njegov, kao i transfer igrač Liverpula Dejana Lovrena u strane klubove su predmet optužnice protiv Mamića, a tužilaštvo smatra da dvojica igrača nisu imala pravo na 50 odsto transfernog obeštećenja, već da je na taj način Mamić izvlačio novac iz Dinama. Tužilaštvo je zbog istog slučaja podiglo optužnicu zbog davanja lažnog iskaza i protiv Lovrena.

Optužnica protiv Modrića isprva je podignuta pred osječkim sudom, gdje se sudilo i Mamiću, ali je slučaj u međuvremenu preseljen u Zagreb. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17