• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: BBC

06.12.2018

11:37

KRKIĆ JE HTEO DA IGRA ZA SRBIJU! Bojan: Imam srpske krvi, jezik sam govorio savršeno

Fudbal

KRKIĆ JE HTEO DA IGRA ZA SRBIJU! Bojan: Imam srpske krvi, jezik sam govorio savršeno

Podeli vest

Dugo je Fudbalski savez Srbije koketirao sa Bojanom Krkićem, želeći da ga privoli da igra za "orlove", a nekadašnji fudbaler Barselone je sada prvi put priznao da je bio pristao da obuče dres svoje otadžbine

Krkić je 2016. bio rekao "da" Srbiji, ali zbog propisa ipak nije mogao da zaigra, prepreka je bilo 25 minuta koje je odigrao u dresu Španije.

On je u intervjuu za BBC ispričao da je kao dečak redovno dolazio u Beograd i da je savršeno govorio srpski, jezik njegovog oca Bojana seniora.

Kada sam bio dete pričao sam srpski i katalonski savršeno. Posle sam krenuo da učim španski. Nisam vežbao srpski jezik i sada ne mogu da ga pričam baš dobro. Na leto, kao i tokom godine, išao sam u Beograd sa roditeljima. Pre nego što sam krenuo da igram za Barselonu, išao sam svake godine - priznao je Krkić.

Njegov otac je Srbin, a majka Špankinja. Otkrio je i kako su se njih dvoje upoznali.

Moj otac se povredio, majka mi je bila medicinska sestra i upoznali su se u bolnici dok se oporavljao - ispričao je Bojan.

Nekadašnji fudbaler Barselone je lutao po Evropi, igrao za Romu, Milan, Ajaks, Majnc, Alaves, a sada se skrasio u Stouku.

Ovde u Engleskoj se osećam mnogo poštovanije van terena. Zaista sam ponosan na svoju karijeru, više u Engleskoj, nego u Španiji. Drugačiji je mentalitet, ovde vas ljudi više poštuju - zaključio je Bojan Krkić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija