• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.12.2018

07:02

MILORAD MAŽIĆ O "VEČITOM DERBIJU": Žao mi je što su me IZOLOVALI, nije lako suditi Zvezdi i Partizanu!

Fudbal

MILORAD MAŽIĆ O "VEČITOM DERBIJU": Žao mi je što su me IZOLOVALI, nije lako suditi Zvezdi i Partizanu!

Podeli vest

Najbolji srpski fudbalski sudija Milorad Mažić, koji je izabran za trećeg najboljeg arbitra na svetu, kaže da ne navija ni za Crvenu zvezdu, ni za Partizan i priznaje da mu je žao što je izolovan iz najveće utakmice u Srbiji

Mažić je gostovao u emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem”, a govorio je kako je delio pravdu va velikim takmičenjima, u finalu Lige šampiona, ali i o Zvezdi, Partizanu, za koga navija.

- Pitanje je na mestu i nije prvi put da mi ga neko postavlja. Bilo gde da se pojavim to je osnovno pitanje. Ne navijam ni za koga, verujte mi. Navijam za sudijski tim, za moj sudijski tim koji se pojavi na terenu, tako da nemam uopšte afiniteta ni prema jednoj ekipi koja se pojavi na terenu - kazao je Mažić, mada odgovorom mnogi neće biti zadovoljni..

Derbi je među najvećim utakmicama na svetu

Žao mi je što sam izolovan iz najveće utakmice u Srbiji. Velika je to utakmica, o kvalitetu ne bih govorio, ali o atmosferi i naboju jedna od najvećih na svetu
Milorad Mažić

Žao mu je kako kaže što je izolovan iz večitog derbija.

– Proces kod nas, ali i UEFA je veoma dug i težak. Kroz njega morate da steknete poverenje. Da biste ga stekli dug je i težak period, dok se gubi lako. Svašta sam prošao u karijeri, od toga da budem tražen, do toga da me ne žele. Tako je i sa Crvenom zvezdom i Partizanom. Nekada su nas hteli, nekada ne. Žao mi je što sam izolovan iz najveće utakmice u Srbiji. Velika je to utakmica, o kvalitetu ne bih govorio, ali o atmosferi i naboju jedna od najvećih na svetu. Nije lako suditi duele Crvene zvezde i Partizana, svi vas komentarišu.

Sa obe strane ima navijača koji malo je reći ne simpatišu najboljeg srpskog sudiju. 

- Ako ste se opredelili za ovaj posao, morate biti svesni takvog ponašanja navijača. Moram da naglasim da se bavimo poslom koji je deo javne predstave, a fudbal je danas jedna predstava. Imamo problem, u principu, mi (sudije) uvek gostujemo, nemamo svoje navijače, ne možemo nikad da pobedimo, uvek možemo da izgubimo. Svima je dozvoljeno da komentarišu naše odluke, da li su ispravne ili nisu... Što se tiče negativnog skandiranja i vređanja, to je normalan kolorit za naše utakmice. Sad to navikavanje dolazi sa iskustvom, jednostavno morate da isključite emocije.

Naveo je Milorad Mažić i primer:

- Često mi se dešavalo da mi kolege posle meča kažu kakva je atmofera bila, a ja je nisam uopšte doživeo, jer sam bio totalno fokusiran na igru. Niko ne zna da fudbalski sudija donese u toku utakmice 350 do 400 odluka. To zahteva najveću moguću koncentraciju - otkrio je Mažić.

MILORAD MAŽIĆ TREĆI NA SVETU! Veliko priznanje za srpskog sudiju


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 5 godina

Ti si veoma proracunat sudija. A to da ne navijas za bio koga pricaj onima koji te ne poznaju.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija