• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

08.12.2018

12:52

FUDBALERI ARSENALA SE DROGIRALI I OPIJALI! Težak skandal drma Premijer ligu, uprava kulira

Fudbal

FUDBALERI ARSENALA SE DROGIRALI I OPIJALI! Težak skandal drma Premijer ligu, uprava kulira

Podeli vest

Sedmorica igrača Arsenala snimljeni su u jednom noćnom klubu u Londonu kako se opijaju i drogiraju

Britanski tabloid "San" objavio je snimak na kom se vide Mesut Ozil, Pjer Emerik Obamejang, Aleksandre Lakazet, Sead Kolašinac, Henrik Miktarjan, Škodran Mustafi i mladi Mateo Genduzi kako udišu azotni oksid, poznat kao "gas za smejanje"!

Pili su šampanjac, votku i ostala alkoholna pića, pa se Genduzi u jednom trenutku onesvestio. Samo su Miktarjan i Mustafi odbili da probaju azotni oksid. Ceh je na kraju bio oko 30.000 evra, tvrdi jedan od očevidaca žurke.

- Bilo je više pakovanja azotnog oksida, koje su igrači udisali. Ozil je u jednom trenutku delovao kao da gubi svest, ali zapravo je najgore prošao neki mladi momak sa kovrdžavom kosom (Genduzi). Njega su podsticali da udahne sve više i onda se situacija pogoršala, samo se prevrnuo. Bilo je žalosno videti poznate sportiste, koji su navodno uzori, da se tako ponašaju - ispričao je svedok.

Blaga reakcija

Arsenalova uprava je, barem zasad, reagovala staloženo. Iz kluba je jedino saopšteno da će biti razgovora sa igračima.

- Biće održan sastanak kako bi se našim fudbalerima predočilo kakva je njihova odgovornost kao članova ovog kluba - kratko su saopštile "tobdžije".

Doduše, ostavljena je otvorena mogućnost da menadžer Unaji Emeri primeni neke drastičnije mere, mada je teško poverovati u to, jer je njegov tim u seriji od 20 utakmica bez poraza u svim takmičenjima. Osim toga, luda žurka u klubu "Tejp" bila je organizovana u avgustu, nekoliko dana pre početka sezone. Privatnoj žurci prisustvovalo je i 70 žena, ali naravno da to nisu bile devojke ili supruge poznatih fudbalera.

Veterani ih brane

Legenda Arsenala Peri Grouvs i bivši fudbaler Dejv Kitson stali su u odbranu fudbalera "tobdžija" zbog korišćenja "gasa za smejanje". Obojica su konstatovali da Arsenalovi fudbaleri nisu prekršili zakon. Kitson smatra da će ovaj događaj, tačnije njegovo objavljivanje, još više ujediniti fudbalere londonskog kluba i popraviti atmosferu u svlačionici.

Grouvs, s druge strane, kaže:

- Bolje da su momci uzeli malo gasa nego da piju po 15 flaša piva, što smo mi nekad radili.

Inače, azotni oksid nije ilegalna supstanca u Engleskoj, a jedina zabrana odnosi se na prodavanje maloletnim osobama. Jedna od najčešćih posledica usled nekontrolisanog konzumiranja je padanje u nesvest, kao što je bio slučaj s mladim Genduzijem. Postoji mogućnost i smrtonosnih posledica, ako osoba koja je u nesvesti nema dovoljno vazduha.

Omiljena zabava

"Hipi krek" ili "gas za smejanje" popularan je među fudbalerima u Engleskoj već godinama. Tako je Rahim Sterling upozoren 2015. od strane uprave Liverpula, svog tadašnjeg kluba, zbog konzumacije iste supstance. Menadžer Aston Vile Tim Šervud morao je iste godine da održi sastanak na istu temu sa igračem Džekom Grilišom, a godinu ranije Saido Berainjo je imao sličan ispad kao član Vest Bromič Albiona.

Defanzivac Totenhema Kajl Voker se pokajao 2013. i javno se na Tviter profilu izvinio posle korišćenja azotnog oksida.

- Nikad više to neću uraditi i apelujem na sve ljude da ne pokušavaju, jer nema razloga da time ugrožavaju svoje zdravlje - napisao je tada Voker.
 


 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija