• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.12.2018

18:47

ISPOVEST MILOŠA KRASIĆA: Partizan mi nudio pet puta više para od Lehije, zvala me je i Zvezda!

Fudbal

ISPOVEST MILOŠA KRASIĆA: Partizan mi nudio pet puta više para od Lehije, zvala me je i Zvezda!

Podeli vest

Nekadašnji reprezentativac Srbije Miloš Krasić, u intervjuu za poljski Sport, otkrio je zanimljive detalje vezane za Crvenu zvezdu i Partizan, pre nego što je prešao u Lehiju


Blistao je u dresu CSKA, želeli su ga brojni veliki evropski kjlubovi, a sa Srbijom je bliljirao u kvalifikacijama za Mundijal pod palicom Radomira Antića. Nepunu deceniju kasnije je bez kluba, pošto je oteran iz Lehije iz Gdanjska kada je oživeo karijeru posle sunovrata u Juventusu i Fenerbahčeu.

Trener Lehije ga je oterao iz prvog tima, a posle nekoliko meseci u rezervama, pre nekoliko nedelja je raskinuo ugovor. Ko zna, možda bi mogao ponovo da zaigra u srpskom šampionatu. 

- Ne znam još.  Kada sam išao u Lehiju, Partizan mi je nudio pet puta više para. Zvali su me i čelnici rvene zvezde. Ali, želeo sam da igram u inostranstvu, nisam hteo da se vraćam u Srbiju. I dalje mi se ne vraća tamo. Možda uskoro i završim karijeru - kazao je Krasić.

Razmišljao je da završi karijeru u Lehiji.

Zvali "večiti rivali"

Partizan mi je nudio pet puta više para. Zvali su me i čelnici rvene zvezde. Ali, želeo sam da igram u inostranstvu, nisam hteo da se vraćam u Srbiju
Miloš Krasić

- Možda ostanem još ovde. Voleo bih da igram u Ekstraklasi. Još ima snage za godinu ili dve. Ako neki klub pozove, razgovaraćemo. Nadavno sam čuo da je Krakovija zainteresovana. Treniram individualno, nema problem sa kilažom i želim još da se dokazujem.

Krasić je opisao kako je saznao da je precrtan u Lehiji.

- Na razgovoru posle poslednjeg treninga uoči meča sa Sandecjom na kraju prošle sezone. Trener Pjotr Stokovjec je došao i rekao da me više ne vidi u timu. Rekao mi je da idem kod predsednika kući i da razgovaramo o raskidu ugovora jer njemu nisam više potreban. Ne znam samo kako je u junu mogao da zna kako ću ja trenirati u avgustu i septembru. Poznavali smo se tek nekoliko nedelja. Ali osetio sam da se nešto sprema. Sve manje sam igrao, dobijao sam minutažu na kašičicu. Ali mislio sam da će se sve srediti na pripremama kada budem trenirao kako trener želi.

Nisi otišao na pripreme iako je Stokovjec poveo 31 fudbalera na njih.

Žao mi je zbog toga. Na osnovu čega je zaključio da neću trenirati naporno i da se neću izboriti za mesto u timu? Ima pravo na to, trener je i njegovo je da donosi odluke. Ali morao je da me poštuje. Dve nedelje posle tog razgovora, predsednik Adam Manđiara me je nazvao i rekao da treba da se priključim ekipi. Odbio sam. Nisam video poentu u tome da se guram na silu. Znam da je predsednik želeo sve najbolje. Ali pošto je trener rekao da mu nisam potreban, ja sam to tako i shvatio. Čak ni predsednik to nije mogao da promeni. Samo ne razumem zašto Stokovjec nije pokazao minimum poštovanja za mene i moju karijeru. Dve godine sam bio jedan od ključnih igrača, igrao dobar fudbal i zaslužio sam drugačiji tretman.

Krasić je sa Lehijim ugovor raskinuo 1. decembra.

Manđiara mi je odmah rekao: ’Imaš ugovor, poštujem ono što si uradio za klub i možeš da ostaneš do kraja ugovora. Platiću ti ono što sam pobećao i možeš da budeš miran’. Ali, nije u pitanju novac.  Kada sam došao u Lehiju odrekao sam se velike plate u Feneru koja je iznosila 2.300.000 evra neto po sezoni. Već sam se obezbedio. Ali porodici se sviđa život u Gdanjsku, pa sam se nadao da ćemo ostati ovde. Imam dobar odnos sa predsednikom i dogovorili smo se da će novac koji bi mi pripao narednih meseci, biti korisniji Lehiji. Možda će brže isplaćivati plate ili kupiti neko pojačanje zahvaljujući tom novcu? Dogovorili smo se da nema smisla da se i dalje ovako vučemo. Ali mogao sam da ostanem da sam hteo. Da uzmem taj novac i da igram tek tako fudbal u rezervama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Deda Delija

pre 5 godina

S jedne strane mi te zao, s druge, ne. Mislio si da ces tamo da grnes lovu. "Ko trazi vece, izgubi iz vrece." Zar ne. Inostransvo. Ete ti ga.

prekobarac

pre 5 godina

Ako mu pare nisu bitne, nek dodje u zvezdu za dzaba i dokaze se. Kao zvezda i Srbija mu nije po volji, a igra u poljskoj dok zvezda igra ligu sampiona! Da je bio pametan i prihvatio poziv sad bi bio na ceni kao ostatak tima. Ovako.... zaboravljen.

goran

pre 5 godina

navedi razlog zašto nisi hteo da igraš u srbiji. Pa u Srbiji si stvoren. Šta to fali Zvezdi i Partizanu? Igrali su u tim klubovima mnogo bolji fudbaleri od tebe i bila bi ti čast da zaigraš u jednom od njih. Ukoliko priznaješ čast.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija