• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.12.2018

19:46

GAĐAO IGRAČA BANANOM, NE MOŽE NA STADION ČETIRI GODINE! Sa Englezima nema šale

Fudbal

GAĐAO IGRAČA BANANOM, NE MOŽE NA STADION ČETIRI GODINE! Sa Englezima nema šale

Podeli vest

Navijač Totenhema 57-godišnji Averof Panteli priznao je sudiji da je on 2. decembra na "Emirejtsu" bacio koru banane prema fudbaleru Arsenala, Pjer-Emeriku Obamejangu


Panteli je kažnjen zabranom ulaska na fudbalske utakmice tokom naredne četiri godine i novčano, 500 funti. On je pred sudom rekao da je reagovao u zapaljivom trenutku, ali da nije bacio koru banane prema tamnoputom igraču iz Gabona sa namerama vezanim za rasizam.

Sudija Mervin Mandel, međutim, u obrazloženju presude rekao je:

- Zaključujemo da je kora banane bačena isključivo iz razloga što je gol proslavljao tamnoputi igrač. Određene okolnosti pokazuju da je postupak imao elemente rasizma - kazao je sudija.

Panteli, koji je vozač kombija u jednoj londonskoj firmi, moraće da plati 500 funti plus još 235 funti zbog rasističkog gesta i sudskih troškova. 

- Nikako ne mogu biti rasista. Ja sam, zapravo, Grk sa Kipra. Ja 100 odsto nisam rasista. Kunem se životima moje dece, a nisam osoba koja radi te stvari. Izvinjavam se ako sam uvredio bilo koga u oba kluba, naročito Totenhemu. Uradio sam suludu stvar, ali nije mi namera bila da nekoga uvredim - govorio je Panteli.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija