• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.12.2018

22:24

(VIDEO) SRBI TERORIŠU BUNDESLIGU! Dva gola Jovića za 15 minuta, asistencija Kostića!

Fudbal

(VIDEO) SRBI TERORIŠU BUNDESLIGU! Dva gola Jovića za 15 minuta, asistencija Kostića!

Podeli vest

Opet je reprezentativac Srbije Luka Jović bio heroj Ajntrahta koji je odigrao sa Majncom u 16. kolu Bundeslige 2:2

 

Mladi napadač doneo je izjednačenje ekipi iz Frakfurta u 31. i 45. minutu utakmice. To mu je 12 pogodak u Bundesligi ove sezone, dok u svim takmičenjima ima 17.

Kod prvog gola asistirao mu je takođe srpski reprezentativac Filip Kostić, koji je u prošlom kolu doneo Ajntrahtu tri boda. Kostić je na petercu pronašao Jovića, koji je iz prve matirao golmana Robina Centnera.

Samo pet minuta kasnije Majnc je ponovo poveo, pa je Jović morao opet da anulira prednost domaćina i to posle centaršuta Džonatana de Guzmana iz kornera. Bio je najviši u skoku i pogodio za novo izjednačenje Ajntrahta - 2:2.

Jović se  tako izjednačio na listi najboljih strelaca šampionata sa Pakom Alkaserom iz Borusije Dortmund, koji je takođe 12 puta tresao protivničke mreže.

 

Bajern je u Minhenu savladao Lajpcig minimalnim rezultatom 1:0. Nije bilo lako Bavarcima tek su u finišu utaikmcie slomili otpor gostiju.

Jedini pogodak postigao je Frank Riberi u 83. minutu utakmice.

Fudbaleri Bajer Leverkuzena slavili su na gostovanju ekipi Šalkea 2:1 u kolu Bundeslige. Gosti su poveli u 26. minutu, Bejli je pogodio stativu, odbitak pokupio Dragović, koji šalje loptu kroz noge Farmana u mrežu Šalkea za 1:0.

Devet minuta kasnije, Argentinac  Lukaš Alari primio je loptu na ivici kaznenog prostora rivala, leđima okrenut golu, odlično se namestio na udarac, raspalio po lopti i ispod Farmana je poslao u mrežu za vođstvo Bajera 2:0. domaće ekipe, 2:0 za ekipu Bajera.

U nadoknadi vremena Rajt je matira Hradeckog i smanjio rezultat na  2:1. Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku nije bilo promene rezultata, te je Bajer slavio na gostovanju u Gelsenkirhenu, skočili su na 10. mesto na tabeli sa 21 osvojenim bodom, Šalke 14. sa šest bodova manje.

Matija Nastasić je odigrao svih 90 minuta u domaćem timu. Šalke je i dalje samo bod iznad zone ispadanja.

 

BUNDESLIGA


15. kolo

Sreda

Šalke - Bajer L. 1:2 (1:2)
(Rajt 45 - Dragović 26, Alario 35)

Bajern - Lajpcig 1:0 (0:0)
(Riberi 83)

Frajburg - Hanover 1:1 (1:1)
(Valdšmit 3 pen - Felipe 14) 

Majnc - Ajntraht 2:2 (2:2)
(Kuaison 10 i 36 - Jović 31 i 45 )

Verder - Hofenhajm 1:1 (0:1)
(Selasije 57 - Bitankur 31)

Utorak

M'gladbah - Nirnberg 2:0 (1:0)
(Azar 47, Plea 86)

Fortuna - Borusija D. 2:1 (1:0)
(Lukebakio 23, Cimer 56 - Alkaser 81)

Herta - Augzburg 2:2 (2:2)
(Leki 28, Duda 31 - Hinetereger 8, Ko 39)

Volfsburg - Štutgart 2:0 (2:0)
(Gilavogi 24, Veghorst 44)

Tabela

Foto: printscreen

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija