• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.12.2018

14:25

FORMIRAN ODBOR ZA KANDIDATURU ZA EP 2028 I SP 2030! Vučić: Sledeće godine krećemo u izgradnju Nacionalnog stadiona

Fudbal

FORMIRAN ODBOR ZA KANDIDATURU ZA EP 2028 I SP 2030! Vučić: Sledeće godine krećemo u izgradnju Nacionalnog stadiona

Podeli vest

Srbija, Grčka, Rumunija i Bugarska donele su odluku o formiranju Inicijativnog ogranizacionog komiteta koji će kandidovati četiri zemlje da budu domaćin Evropskog prvenstva u fudbalu 2028. i Svetskog prvenstva u fudbalu 2030, saopštio je predsednik Aleksandar Vučić nakon sastanka kvadriltaterale u Beogradu

Predsednik Srbije je otkrio koji konkretni potezi su učinjeni povodom zajedničke odluke o kandidaturi.

- Doneli smo odluku da formiramo Inicijativni organizacioni komitet od 16 ljudi, po četiri iz svake zemlje i izrazili nadu da kroz njega naše zemlje zajednički kandidujemo za domaćinstvo Evropskog prvenstva 2028. i Svetskog prvesnstva u fudbalu 2030. godine - rekao je Vučić.

On je naveo da će se potrebna dokumenta za to podnositi u decembru 2021. godine i da bi do jula 2022. trebalo da bude doneta i odluka.


Vučić kaže da je potrebna ogromna infrastruktura i da tu nije reč samo o stadionu, nego i o hotelima i smeštajnim kapacitetima, kao i da Srbija ima tu tešku situaciju pošto imamo stare stadione.

- Sledeće godine krećemo u izgradnju Nacionalnog stadiona i više stadiona u drugim gradovima u Srbiji - kazao je Vučić i poručio da će Srbija svakako biti spremna.

Rekao je da je dogovoreno za 2021. godinu, da se Srbiji, Bugarskoj i Rumuniji pridruži i Grčka u organizaciji Evropskog prvenstva za odbojkašice.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Sjajna vest! Hvala na podršci koju su pružili premijeri Rumunije, Bugarske i Grčke Srbiji na infrastrukturnom i energetskom povezivanju. Prvenstva u fudbalu će nam dodatno dati motivaciju kako bismo zajednički u sportskom duhu postizali i druge dobre rezultate. Na polju ekonomije i privrednog rasta prvenstveno.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija