• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Alo!

26.12.2018

10:45

PARTIZAN TRAŽI VAR, IZ SUPERLIGE NI DA ČUJU: To je nemoguće, imamo mi druge probleme!

Fudbal

PARTIZAN TRAŽI VAR, IZ SUPERLIGE NI DA ČUJU: To je nemoguće, imamo mi druge probleme!

Podeli vest

Samo dan nakon što je FK Partizan uputio zahtev Zajednici Superlige Srbije za uvođenje VAR tehnologije, oglasio se generalni sekretar ovog tela Darko Ramovš rekavši da je za sada ova ideja u domenu nemogućeg

Ramovš je izjavio da stadioni širom Srbije nemaju adekvatnu infrastrukturu koja bi omogućila uvođenje ovog sistema, a da sa druge strane postoji pregršt problema koji su, prema njegovim rečima, prioritetniji u ovom trenutku.

- Nemoguće je trenutno kod nas uvesti VAR. Finansijski je tako nešto veoma zahtevno. Čak i da Zajednica ima sredstava za tako nešto ili da se ona obezbede uz pomoć sponzora, Saveza, države ili na neki drugi način, naši stadioni nemaju infrastrukturu. Daću vam primer poljske lige, gde je VAR je implementiran. Oni imaju svoju produkciju, reportažno vozilo, pokrivaju sve utakmice. Njih samo održavanje košta oko 1.200.000 evra na godišnjem nivou. Za nas je to nemoguće - naveo je Ramovš u intervjuu za Alo!

Generalni sekretar Zajednice Superlige je nastavio sa argumentima protiv uvođenja VAR-a.

Taj sistem nije svuda zaživeo, a pokazao je i neke slabosti. Da, on donosi dosta dobrih stvari, ali ne može on protiv nekih banalnih činjenica. Pa mi na stadionu nemamo svuda jak signal interneta. A kada je tako, nema mogućnosti da se signal brzo distribuira do sudijske sobe. Ima tu mnogo operativnih stvari. Opet se vraćam na obezbeđenje sopstvene produkcije. Mi imamo odličnu saradnju sa 'Arena sportom', ali ta TV kuća može da prenosi četiri utakmice tokom vikenda. A mi bismo morali da imamo osam prenosa kako bismo obezbedili finansiranje - decidiran je bio Ramovš i ostavio prostor u budućnosti da se najavljenom izgradnjom novih stadiona omoguće bolji uslovi za VAR.

Ipak, Ramovš ukazuje da nije VAR pitanje života i smrti za srpski fudbal.

Pa nije VAR prevashodan za naš fudbal! Imamo mi probleme koji su naši. Evropske lige se bave stvarima kojima ćemo se mi baviti tek za deset ili 15 godina. Mi prvo moramo da rešimo probleme sa terenima, stadionima, uslovima. To je jednostavno i jasno. Ako imamo sistem po kojem biramo, onda prvo moramo da imamo kvalitetne podloge na terenu, grejanje, stadione koji mogu da omoguće gledaocima da se ugodno osećaju, pa tek onda VAR dolazi u fokus - naveo je Ramovš i rekao da je gol-tehnologija mnogo ispativija opcija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 5 godina

Znaci prioritet nije da imamo regularno takmicenje..?? Nas prioritet je zelenija trava. Bravo..!!! Samo u Srbiji.

aleksandarxxx

pre 5 godina

Pa valjda prvo moramo da imamo posteno takmicenje.Tada imamo publiku i sve drugo.

AS

pre 5 godina

NISTE BILI U STANJU TEREN DA OČISTITE OD SNEGA A HTELI BI VAR. ŠTA VI GLUMITE I IZVODITE?

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija