• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Žurnal.rs

31.12.2018

08:49

U SRBIJI SE NE NAMEŠTAJU UTAKMICE! Kokeza progovorio i o sukobu Krstajića i Milivojevića!

Fudbal

U SRBIJI SE NE NAMEŠTAJU UTAKMICE! Kokeza progovorio i o sukobu Krstajića i Milivojevića!

Podeli vest

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza osvrnuo se na priče o regularnosti takmičenja i kaže da veruje da se utakmice u Srbiji ne nameštaju


Većina izveštaja iz UEFA su potpuno nelogična. Imate situaciju gde je veliki broj utakmica, sigurno trećina prijava koje smo dobili iz UEFA, potpuno netačna i lažna. Kao primer navodim poslednju prijavu, utakmicu između Vojvodine i Proletera, gde se po kladioničarskim parametrima sumnjalo da će biti tri i više golova, a utakmica je završena 0:0. Pitao bih gospodu koja nam je poslala izveštaj, šta tu nije regularno i zašto nam šalju prijave koje ne odgovoraju istini. Takvim načinom samo se povećava broj izveštaja i procenat utakmica koja navodno nisu bile regularne -  kazao je u intervjuu za Žurnal Slaviša Kokeza.

Naveo je predsednik FSS još neke primere Kokeza.

Luka mora da igra

Nisam selektor i ne znam kojih 11 igrača treba da istrči na teren, ali siguran sam da Luka Milivojević treba da bude na spisku 23 reprezentativca Srbije.
Slaviša Kokeza, predsednik FSS

- Dobili smo, primera radi, prijavu za utakmicu Zemun - Zvezda. Šta je sumnjivo ako Zvezda pobedi Zemun? Da li je to nemoguće? O čemu se tu radi? Ili utakmica Radnički Niš - Dinamo Vranje. Sumnjive su, kažu, bile uplate, da će u prvom poluvremenu biti jedan gol. Ja vas ponovo pitam, da li je logično da u prvom poluvremenu ovakve utakmice bude najmanje jedan gol ili je logično da ne padne nijedan gol? Tako da većina prijava, odnosno izveštaja, koje dobijamo iz UEFA, preko 90 posto, potpuno su neutemeljene činjenicama, a onih 10 procenata koje imaju neko utemeljenje, diciplinska komisija FSS je procesuirala. Za jedan slučaj je donela odluku, druga dva ili tri slučaja su pred etičkom komisijom i odluka će biti doneta sigurno pre nastavka sezone.

Na pitanje da li u Srbiji ima nameštanja utakmica, Kokeza je bio kratak:

- Verujem da nema! - kazao je predsednik FSS.

Slaviša Kokeza je progovorio i o sukobu Luke Milivojevića i selektora Mladena Krstajića. 

- Mislim da u ovom slučaju niko nije 100 odsto u pravu. Bilo je emotivnih reakcija sa obe strane, ali isto tako mislim da Milivojević nema pravp da ne igra za Srbiju, kao što selektor Mladen Krstajić nema pravo da ne zove Luku Milivojevića u nacionalni tim. Naravno, nijedan igrač ne može da uslovljava i stavlja sebe ispred reprezentacija, ali Luka nije nikoga uslovljavao, niti tražio bilo kakve povlastice za sebe. Ja nisam selektor i ne znam kojih 11 igrača treba da istrči na teren , ali siguran sam da Luka Milivojević treba da bude na spisku 23 reprezentativca Srbije.

Takođem, prvi čovek FSS kaže da su selektora Mladena Krstajića smenjivali novinari, a ne FSS.

- Niko nikad iz FSS nije rekao da Mladen Krstajić odlazi sa mesta selektora, to nije bila tema razgovora. Znači, Krstajić nastavlja da obavlja svoj posao i nadam se da će biti upešan kao u Ligi nacija - poručio je Kokeza. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
stan collymore

pre 5 godina

Ahahahahahahahaha....e stvarno me je nasmejao covek.....svaka mu cast na izjavi.....

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija