• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Zorić

07.01.2019

10:05

LUKA, BLEKI I OLGA ĆE OBELEŽITI 2019! Mladi srpski sportisti će zablistati ove godine!

Fudbal

LUKA, BLEKI I OLGA ĆE OBELEŽITI 2019! Mladi srpski sportisti će zablistati ove godine!

Podeli vest

Srpski sport ne mora da brine za budućnost! Navikli smo na uspehe Novaka Đokovića i Ivane Španović, na medalje u kolektivnim sportovima i golove Aleksandra Mitrovića i Dušana Tadića, a u 2019. godini očekujemo da stasaju njihovi naslednici i budući asovi!


Potencijala nam ne nedostaje, jer u svim sportovima imamo pojedince koji bi u narednih 12 meseci mogli da dožive potpunu afirmaciju i dosegnu zvezde! Cela Evropa već priča o maestralnim partijama fudbalera Luke Jovića (21) i Nikole Milenkovića (21), dok se od teniserke Olge Danilović (17) očekuje da počne žetvu trofeja u seniorskoj konkurenciji.

Košarkaši Boriša Simanić (20) i Vanja Marinković (21) trebalo bi da preuzmu glavne uloge u Crvenoj zvezdi i Partizanu, a plivačici Anji Crevar (18) predviđaju se uspesi na najvećim svetskim takmičenjima.

Informer je za vas izdvojio talente za koje čvrsto verujemo da će ne samo u 2019. već i u narednoj deceniji doneti mnogo radosti našoj naciji.

 

Foto: ap photo

Luka Jović

Luka Jović (21)

Srpski fudbaler Luka Jović (21) imao je godinu iz snova. Otkako je leta 2017. došao u Ajntraht na pozajmicu iz Benfike, krenuo je njegov uspon, a postigao je čak 24 gola samo u 2018. Kruna je prvo mesto na listi strelaca Bundeslige, koje trenutno zauzima sa 12 pogodaka.
Fenomenalne partije našeg reprezentativca skrenule su pažnju i evropskih velikana, a cena mu je već skočila na 40 miliona evra. Momak rođen u Bijeljini na listi je želja Reala, Barselone, Bajerna, Liverpula, Napolija... Ako nastavi u istom ritmu, vrhunski klub mu je zagarantovan, kao i vodeća uloga u nacionalnom timu.


Nikola Milenković (21)

Foto: AP/Photo

Nikola Milenković

Srpski fudbal dobio je novog Nemanju Vidića, defanzivca za najmanje narednih deset godina. Štoper Nikola Milenković (21) "eksplodirao" je u dresu Fiorentine, ustalio se u nacionalnom timu, a na njegov kvalitet niko nije ostao imun.
Momak ponikao u Partizanu je ove sezone odigrao 18 mečeva za italijanski tim i dao dva gola, a Mančester junajted je najozbiljniji u nameri da ga angažuje. Raspituju se i Bajern, Juventus i Atletiko Madrid, a "ljubičasti" nemaju nameru da ga prodaju za sumu manju od 55 miliona evra. Ako ne ove zime, od leta ga sigurno treba očekivati u nekom od najvećih svetskih klubova.

 

Foto: printscreen

Olga Danilović

Olga Danilović (17)

Iako je još tinejdžerka, teniserka Olga Danilović (17) s razlogom je označena kao buduća zvezda belog sporta. Ćerka našeg legendarnog košarkaša Predraga Danilovića ušla je među sto najboljih na WTA listi, a u julu je u Moskvi osvojila i prvu titulu u najjačoj konkurenciji.
Britanski list "Gardijan" stavio je na listu sportistkinja na koje bi trebalo obratiti pažnju u 2019. Olga ne krije da ima visoke ambicije, pa je uoči nove sezone angažovala i novog trenera Petra Popovića, koji je sarađivao sa Ivom Karlovićem, Andreom Petković i Filipom Krajinovićem. Prvi cilj joj je da posle Vimbldona bude među 30 najboljih na svetu.

Miomir Kecmanović (19)

Foto: Printscreen You Tube

Miomir Kecmanović

Mladi Miomir Kecmanović (19) dobio je etiketu novog srpskog teniskog čuda, pa se zato od njega u 2019. očekuje da to na terenu i potvrdi.

Bio je prvi junior sveta, jedan je od najmlađih osvajača u istoriji prestižnog turnira "Oranž boula" i finalista juniorskog Ju-Es opena.

Trenutno je 131. na ATP listi, a naredni korak mu je da se plasira među sto najboljih. Novu sezonu je počeo pobedama nad daleko bolje plasiranim teniserima na listi, Leandrom Majerom i Danijelom Tarom, tako da već kuca na vrata prvih 100.

Foto: Starsportphoto

Boriša Simanić

Boriša Simanić (20)

Konačno je Boriša Simanić dobio priliku da se dokaže u svojoj Crvenoj zvezdi. Mladi košarkaš je poslednja dva meseca u 2018. godini odigrao sjajno u ABA ligi i Evrokupu i tako nagovestio da na njega mora ozbiljno da se računa.
Talentovani krilni centar je bio i standardni član mlađih selekcija Srbije, a ako nastavi da napreduje, u bliskoj budućnosti ga treba očekivati i u dresu seniorske reprezentacije.


Vanja Marinković (21)

Foto: Starsportphoto

Vanja Marinković

Čekaju navijači Partizana da Vanja Marinković (21) zablista u punom sjaju i odigra sezonu bez oscilacija. Mladi bek je još kao tinejdžer priključen prvom timu, označen kao novi Bogdan Bogdanović, ali su česte promene trenera uticale i na njegov razvoj.

Sad kada je na klupu crno-belih seo Andrea Trinkijeri, koji obožava da radi sa mladim igračima, realno je očekivati da odlični šuter preuzme i ulogu jednog od vođa tima.

 

 

 

Foto: printscreen

Ivana Raca

Ivana Raca (19)

Na predstojećem Evropskom prvenstvu za košarkašice u našoj zemlji mogli bismo da dobijemo novu zvezdu. Talentovana Ivana Raca (19) igra na pozicijama krila i krilnog centra, a trenutno je član univerzitetske ekipe Vejk Forest uz Severne Karoline.

Otac joj je Dragan Raca, bivši srpski košarkaš, sada poznati trener, a majka Branka je takođe igrala košarku. Ivana je sa našim mlađim selekcijama dva puta osvajala srebro na EP.

 

Anja Crevar (18)

Foto: OKS

Anja Crevar

Plivačica Anja Crevar (18) mogla bi da nadmaši Nađu Higl. Nadmeće se u disciplinama na 200 i 400 metara slobodnim i mešovitim stilom, a osvajala je medalje na Evropskom prvenstvu za juniore, Olimpijskim igrama za mlade, ali i Evropskim igrama za seniore.

Postavila je novi nacionalni rekord, a prioritet joj je da ostvari normu za Olimpijske igre u Tokiju 2020.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija