• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.01.2019

07:04

KINEZI I ARAPI PRAVE PROBLEM "ORLOVIMA"! Struka se protivi ODLASKU najboljih FUDBALERA NA ISTOK!

Fudbal

KINEZI I ARAPI PRAVE PROBLEM "ORLOVIMA"! Struka se protivi ODLASKU najboljih FUDBALERA NA ISTOK!

Podeli vest

Odlazak srpskih fudbalera na Bliski istok i u Kinu loše će se odraziti na našu reprezentaciju, poručuju srpski stručnjaci za Informer

Sve češće se najbolji domaći igrači dovode u vezu sa prebogatim azijskim klubovima, koji nastupaju u trećerazrednim takmičenjima u odnosu na Evropu.

Poslednji primer je srpski reprezentativac Aleksandar Prijović (28), koji je iz grčkog PAOK-a prešao u saudijski Al Itihad u transferu vrednom deset miliona evra. Naš fudbaler potpisao je ugovor na četiri i po godine i zaradiće 27 miliona evra, a sa bonusima bi mogao da dobije čak 40.

Ofanzivci na ceni

Džet-leg

Najveći problem za igrače koji dolaze iz Kine bila bi vremenska razlika kada se igraju mečevi kvalifikacija
Radovan Ćurčić

Osim Prijovića, klubovima sa istoka su interesantni i neki od najboljih igrača srpske reprezentacije. Kinezi su zainteresovani za Aleksandra Mitrovića (24) i Dušana Tadića (30). Hebej je za Tadića ponudio Ajaksu 25 miliona evra i čeka se odgovor "kopljanika", dok je za Mitrovića zainteresovan Gvangžu Evergrande, ali je Fulam odbio ponudu vrednu 55 miliona evra.

Nekadašnji trener Partizana i selektor mlade reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović smatra da selidba u Saudijsku Arabiju i Kinu može da bude veliki problem za reprezentaciju Srbije.

- Odlazak najboljih igrača i onih koji su u najboljim igračkim godinama na istok mogao bi da bude problem za reprezentaciju. To je stvar ličnog izbora, ali nema dileme da prosečni evropski klubovi sve više gube trku s bogatim klubovima sa istoka. Pre svega u finansijskom smislu, i oni su spremni dobro da plate napadače i kreativce - poručuje Drulović za Informer.

Bivši selektor našeg nacionalnog tima Radovan Ćurčić smatra da bi najveći problem za reprezentaciju bila vremenska razlika, odnosno da igrači ne bi imali dovoljno vremena da se spreme za utakmicu.

Bane pred transferom u Arabiju


Karijeru u Saudijskoj Arabiji mogao bi da nastavi i bivši kapiten srpske reprezentacije Branislav Ivanović (34). Defanzivac Zenita ima ponudu neimenovanog kluba iz Saudijske Arabije, a ruski mediji pišu da bi Ivanović imao godišnju platu između šest i osam miliona evra. Ivanović ima ugovor sa timom iz Sankt Peterburga do kraja godine, s tim što Zenit ima opciju da ga produži za još 12 meseci.

- Kada je reč o transferu Prijovića, ne verujem da će to mnogo uticati na našu selekciju, jer nisam siguran da je liga u Saudijskoj Arabiji mnogo lošija od Grčke. Pregršt dobrih igrača je otišlo tamo, kao i u Kinu. Ove dve zemlje mnogo ulažu u fudbal i onda ne čudi što dobri igrači pojure za parama. E sad, nema dileme da bi se prelazak Tadića ili Mitrovića, koji igraju u najjačim evropskim ligama, negativno odrazio na reprezentaciju. Mislim da bi najveći problem bila vremenska razlika kada se igraju mečevi kvalifikacija. To bi u velikoj meri uticalo na igrače - ističe Ćurčić.

Sa njim je saglasan i iskusni stručnjak Ljupko Petrović, koji je dugo godina radio u Kini.

- Svakako da bi se prelazak najboljih igrača reprezentacije, poput Tadića ili Mitrovića, odrazio na naš tim. Ne bi to bilo dobro, jer sada igraju za klubove koji su na mnogo višem nivou. To su igrači koji još mnogo treba da daju reprezentaciji. Što se tiče Prijovića, on nije fudbaler koji je mnogo igrao u reprezentaciji, tako da nisam siguran da će njegov prelazak loše uticati na nacionalni tim -  kaže Petrović za Informer.

Iz Kine u penziju

Trener koji je sa Crvenom zvezdom osvojio Kup šampiona 1991. godine smatra da su Kina i Arabija kao stvorene za fudbalere koji su pred penzijom.

- Logično je da u Kinu idu neki stariji i iskusniji igrači, koji su na zalasku, a tamo mogu da uzmu velike pare. Da se razumemo, fudbal u Arabiji i Kini je napredovao, ali još je daleko od nivoa najjačih liga u Evropi. Ulažu tamo mnogo novca, ali nisam siguran koliko im se to isplati - zaključuje Ljupko Petrović.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Doca

pre 5 godina

Šta je problem odlazak na istok? Nije problem dok imamo i rezervne igrače partizana za ovu menadžersku reprezentaciju su super.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17