• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Z.

07.02.2019

13:20

SRBI OKUPIRALI HRVATSKU! Osmorica naših fudbalera nastupaju u komšiluku!

Fudbal

SRBI OKUPIRALI HRVATSKU! Osmorica naših fudbalera nastupaju u komšiluku!

Podeli vest

Nekada je golman Dragan Žilić bio jedini Srbin u hrvatskom šampionatu, a danas u komšiluku nastupaju osmorica naših fudbalera

Bivši reprezentativac SCG čuvao je mrežu Rijeke od 2005. do 2008. i ostavio dubok trag u tom klubu, a sad su njegovim stopama krenuli i Komnen Andrić (23), Andrija Kaluđerović (31), Đorđe Rakić (33)...

Zvezda zimskog prelaznog roka bio je upravo Andrić, koji je iz Intera iz Zaprešića prešao u Dinamo. Prvi strelac hrvatske lige (dao deset golova) plaćen je milion evra, a potpisao je petogodišnji ugovor sa Zagrepčanima, za mesečnu platu od 20.000 evra. Ujedno, postao je prvi Srbin u klubu sa "Maksimira" posle Vlade Čapljića koji je dres "modrih" nosio od 1987. do 1990, prethodno je Zoran Dimitrijević igrao za Dinamo od 1987. do 1989. godine.

SRBI U HRVATSKOJ LIGI


Komnen Andrić Dinamo Z.
Andrija Kaluđerović Inter Z.
Ivan Tatomirović Inter Z.
Milan Ćulum Inter Z.
Đorđe Rakić Lokomotiva Z.
Miloš Vidović Slaven B.
Nemanja Ljubisavljević Gorica
Marko Milenković Rudeš


Odlično prihvaćeni

Nekadašnji napadač kragujevačkog Radničkog i OFK Beograda debitovao je minulog vikenda za Dinamo u pobedi nad Rudešom (7:2).

- Ovo je najveći klub u mojoj karijeri. Igranje na "Maksimiru" biće za mene predivna priča i odskočna daska. Momci su me izvanredno prihvatili, a atmosfera u svlačionici je sjajna. Dobio sam na stotine poruka podrške kada sam došao u Zagreb i sve su bile pozitivne. U sportu nema mesta politici. Verujem da je ovaj moj transfer otvorio vrata i drugim igračima iz Srbije da dođu u Hrvatsku, ali i obrnuto - poručio je Andrić.

Upravo je Komnena u Interu zamenio još jedan naš fudbaler. Reč je o Andriji Kaluđeroviću, koji je tokom karijere promenio čak 18 klubova, a između ostalog, nosio je i dresove Rada, OFK Beograda i Crvene zvezde. Sa njim je u Zaprešić stigao i defanzivac Ivan Tatomirović (30), a pridružili su se Milanu Ćulumu (34).

Milanović na probi u Istri


Bivši mladi reprezentativac Srbije Milan Milanović (27) došao je na probu u Istru. Prelazni rok u Hrvatskoj traje do 15. februara, pa će dete Crvene zvezde imati priliku da se izbori za ugovor sa timom iz Poreča. Nekada jedan od najtalentovanijih štopera je kao tinejdžer otišao u moskovsku Lokomotivu, a potom je 2011. prešao u Palermo. Nastupao je i za Sijenu, Vićencu, Askoli i Pizu, ali već godinu i po dana nema klub.


Poziv Toplaka

- Dva su razloga zbog kojih sam došao u Inter. Prvi je iskren poziv trenera Samira Toplaka, a drugi je blizina Beograda zbog porodice. U Zaprešiću se osećam kao kod kuće, ljudi su izuzetno ljubazni. Glavni cilj je da opstanemo u ligi i probamo da ostanemo hit u Kupu. Igramo polufinale sa Rijekom kod kuće, pa finale nije daleko - rekao je Kaluđerović.

Pre tri dana je i bivši centarfor OFK Beograda, Crvene zvezde, Salcburga, Minhena 1860 i naše mlade reprezentacije Đorđe Rakić (33) postigao dogovor sa zagrebačkom Lokomotivom. Vezista Miloš Vidović (29) je već dve godine u Slaven Belupu, štoper Nemanja Ljubisavljević (22) nosi dres Gorice, dok igrač sredine terena Marko Milenković (27) nastupa za Rudeš.

(VIDEO) SREĆAN SAM ŠTO SAM PRVI SRBIN U DINAMU! Andrić: Volim izazove, bio sam i prvi Srbin kapiten hrvatske ekipe!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miki

pre 5 godina

Alo novinari za Dinamo je igrao i cava Dimitrijevic a ne samo Caplic

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17