• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Z.

08.02.2019

15:44

MENIJE OD POŠTARA DO ZVEZDE U PSŽ! Belgijanac imao neverovatan put u karijeri

Fudbal

MENIJE OD POŠTARA DO ZVEZDE U PSŽ! Belgijanac imao neverovatan put u karijeri

Podeli vest

Radio je kao poštar i u fabrici automobila, a danas je jedan od najboljih desnih bekova na svetu

Fudbalski put Tomasa Menijea (27) nije bio nimalo lak, a zahvaljujući upornosti njegove majke Veronike i Jutjubu, uspeo je da napravi vrhunsku karijeru i postane uzdanica Pariz Sen Žermena!

Momak rođen u belgijskom gradiću Sent Odeu prve korake napravio je u lokalnom klubu, odakle je sa 13 godina otišao u akademiju Standarda iz Liježa. Međutim, tamo je imao velikih problema sa povredama, pa je posle dve godine otpisan. Usledili su problemi u porodici, svađa sa ocem, a onda i razvod roditelja.

Sklapao šoferšajbne

Popularni Toma je ostao sa sestrom i majkom, koja je odigrala najvažniju ulogu i naterala sina da ode na probu u Virton.

Oženio ljubav iz srednje škole

Foto: instagram

Za razliku od većine njegovih kolega, Tomas Menije nije poznat kao ženskaroš, govori tri jezika, obožava umetnost, a u svom rodnom mestu otvorio je restoran. U braku je sa tamnoputom Deborom Panzakou (25), kojoj je otac sa Sicilije, a majka iz Konga. Njih dvoje su zajedno još iz perioda kada su išli u srednju školu i imaju dva sina. Debora je veoma aktivna na Instagramu i redovno sa tribina prati mečeve PSŽ i reprezentacije Belgije.

- U Standardu su mi rekli da sam loš. A nije bilo baš toliko strašno, već ja nisam bio za život u akademiji. Meni su bile potrebne društvene aktivnosti, a tamo si 24 sata sa istim ljudima. Na času, na treningu, preko vikenda... Pomirio sam se sa tim da ću živeti normalno, ići u redovnu školu. Ali mama je bila uporna. Otišao sam na probu u Virton i na prvom meču dao šest golova, a ubrzo sam potpisao i ugovor. Tada sam igrao napadača - otkrio je Menije.

Pošto je klub 2009. ispao u treću ligu, a sa tom platom nije moglo da se živi, Toma je morao da radi.

- Ustanem u pet ujutru i krenem pre nego što sunce izađe. A u mom gradiću sve kuće su razbacane. Parkiram kola, penjem se 50 metara do sandučeta, ostavim poštu, nazad do kola i vozim do naredne deset metara. Pa opet sve iz početka. Bio sam toliko umoran da bih posle toga spavao celo popodne.

Izdržao je tako dva meseca, a onda se prebacio u fabriku automobilskih delova u Sen Gobenu.

- Vozio sam do posla pola sata, popijem kafu i počnem smenu u šest ujutru. Radio sam u sektoru za sklapanje šoferšajbni. Moj deo je bio da ih utovarim na kamion pre nego što ih pošalju u Kinu, Francusku i Rumuniju. Tako do dva sata, pa na trening. Nikad neću zaboraviti kolege, postali smo veliki prijatelji, a svi su bili fanatici za fudbal. Dolazili su na utakmice, pa su me sutradan često zezali kako sam užasan - objasnio je Belgijanac.

Osvetio se Standardu

Ključan je bio meč sa Standardom, na kom je Menije dao četiri gola. Od toga jedan veoma atraktivno, popularnom rabonom, i to se odmah zavrtelo na Jutjubu. Ušao je u seriju, pogađao iz svih pozicija. Skauti su počeli da dolaze na utakmice Virtona, a najbrži je bio Klub Briž, koji ga je 2011. platio 200.000 evra. Posle pet godina prešao je u PSŽ za šest miliona evra.

- Istina, dao sam neke golove koji su postali senzacija na internetu. I to je zaista sve pokrenulo. Za sve kasnije transfere dugujem zahvalnost Jutjubu - zaključio je Menije.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija