• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

12.02.2019

14:00

Đavolski težak posao za oslabljene "svece"

Fudbal

Đavolski težak posao za oslabljene "svece"

Podeli vest

Preporođeni Mančester junajted spreman je da sruši i moćni Pariz Sen Žermen! "Crveni đavoli", koji su u seriji od 11 mečeva bez poraza, u prvom meču osmine finala Lige šampiona (21.00, Arena sport 1) dočekuju oslabljene "svece", bez Nejmara i Edinsona Kavanija!

Jedan od najvećih favorita za titulu dolazi na "Old Traford" u veoma teškom trenutku. Brazilski as je nedavno iznova povredio stopalo i biće van terena oko 10 nedelja, a za vikend je i urugvajskom napadaču stradao butni mišić, pa će morati da pauzira. Kada se tome doda da je nastup veziste Marka Veratija pod znakom pitanja, kao i da je desni bek Tomas Menije imao lakši potres mozga, jasno je da je pred francuskim šampionom više nego težak zadatak.

Detalji odlučuju

S druge strane, Junajted je od dolaska Ole Gunara Solskjera procvetao. Sa Žozeom Murinjom otišle su i loše partije i negativna atmosfera, što se vidi po rezultatima. Otkako je Norvežanin seo na klupu, "đavoli" su na 11 mečeva ostvarili 10 pobeda i jedan remi. Zato u mnogo boljem raspoloženju dočekuju Parižane.

- Mnogi se nisu naigrali na "Old Trafordu" kada smo mi bili oni pravi. Moramo da prebacimo pritisak na rivala, da verujemo u naš kvalitet. Imam dobre napadače, Rašforda, Marsijala, Lukakua, Sančeza, Lingarda... Oni sigurno mogu da nadigraju odbranu PSŽ - kaže Solskjer.

Veliki problemi

Zabrinut sam, moram da nađem pravo rešenje, ali verujem da ćemo imati čime da pariramo Junajtedu
Tomas Tuhel, trener PSŽ

Engleski velikan imao je odličnu uvertiru pred ovaj duel, pošto je na gostovanju pobedio Fulam sa 3:0 u Premijer ligi. Golman David de Hea nastavio je sa sjajnim odbranama i on će biti veliki adut protiv "svetaca".

- Šteta je što Nejmar neće igrati protiv nas, zbog navijača i kompletnog utiska. Uvek je spektakl kad je on na terenu, fenomenalan je igrač, ali PSŽ ima mnogo takvih igrača i sigurno ima adekvatnu zamenu. Oni su favoriti, a mi smo veoma motivisani i znam da možemo da ih eliminišemo. Detalji će prevagnuti, nadam se na našu stranu. Verujem da Pogba i Marsijal mogu da odluče pobednika - naglašava Španac.

Di Frančesko: Odbrana donosi uspeh

Trener Rome, Euzebio di Frančesko očekuje večeras pozitivan rezultat protiv Porta na "Olimpiku" (Arena sport 2, 21.00).

- Ova utakmica je sjajna prilika da napravimo dobar rezultat i vratimo svima osmeh na lice. U Ligi šampiona su samo dve italijanske ekipe i ponosni smo što smo mi jedna od njih. Porto je rival za respekt, igra efikasno, organizovano, a trener Konsesisao radi odličan posao. Biće fizički zahtevno, a najbitnije je da budemo mirni i stabilni u odbrani - smatra Italijan.
 

Mbape najveći adut

Svestan je i trener Parižana Tomas Tuhel da će njegov tim na Ostrvu imati najteži ispit ove sezone.

- Bez Nejmara, Kavanija, Menijea, i verovatno Veratija, potreban mi je plan D. Moramo da ostanemo mirni i samouvereni. Moj stav je jasan, za ovakve mečeve neophodno je da imam na raspolaganju najbolje igrače. Zabrinut sam, ali naša je dužnost da nađemo pravo rešenje. Zato će ovo biti veliki izazov. Verujem da ćemo imati čime da pariramo Mančesteru - jasan je Nemac.

Navijači "svetaca" uzdaju se u Kilijana Mbapea, koji je ove sezone na 27 utakmica dao čak 22 gola i upisao 14 asistencija.

- Ljudi su tek sad promenili mišljenje o Junajtedu, ali mi nismo. To je veliki klub, isti igrači i dalje nose taj dres. Znamo šta nas čeka na "Old Trafordu" i spremni smo za žestoku borbu - poručuje Mbape.



 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija