• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.02.2019

22:57

(VIDEO/FOTO) PSŽ SILAN I BEZ NEJMARA! "Sveci" nokautirali Junajted na "Old Trafordu", tinejdžer uništio Porto!

Fudbal

(VIDEO/FOTO) PSŽ SILAN I BEZ NEJMARA! "Sveci" nokautirali Junajted na "Old Trafordu", tinejdžer uništio Porto!

Podeli vest

U prvim mečevima osmine finala Lige šampiona PSŽ je na Old Trafordu savladao Mančester junajted sa 2:0, dok je Roma savladala u Rimu Porto 2:1

PSŽ je stigao u Mančester oslabljen, nije mogao da računa na pomoć Nejmara i Kavanija, pa su odjednom šanse đavola pred ovu utakmicu porasle. Međutim, Di Marija je uništio bivši klub sa dve asistencije, dok su se u strelce upisali Mbape i Kimpembe. 

Osim što PSŽ pred revanš ima dva gola prednosti, na ruku mu ide i što Junajted neće moći da računa na Pola Pogbu u Parizu pošto je u finišu utakmice dobio crveni karton. Sjajni Markinjos potpuno je neutralizovao veznu red Junajteda koji u drugom delu nije stvorio nijednu šansu saigračima a Pogba je u finišu "izgoreo" i zaradio isključenje.

Junajted je agresivnije otvorio meč, ali je PSŽ preko Di Marije prvi pripretio. Samo nekoliko minuta kasnije uzvratio je Rašford, međutim Bufon je fantastično odreagovao i pokvario mu planove. Nastavile su da se ređaju prilike na Old Trafordu, nisu se štedeli ni jedni ni drugi, videli smo izuzetno borbenih prvih 45 minuta, a sudija je pokazao čak pet žutih kartona. Najbolju šansu tokom prvog dela za PSŽ imao je Mbape ali je sa nekoliko metara poslao loptu preko gola.

U nastavku meča dar- mar Parižana. Do 60. minuta PSŽ je imao dva gola prednosti. "Sveci" su za sedam minuta uništili Junajted. Kod prvog pogotka pogrešio je Nemanja Matić prilikom kornera, Di Marija je ubacio loptu na drugu stativu gde se ušunjao Presnel Kimpembe i zakucao fudbal u mrežu.

Samo sedam minuta kasnije opet je Di Marija bio pekar, a Mbape duplirao prednost svetaca i postavio konačnih 2:0.

MANČESTER JUNAJTED - PSŽ 0:2 (0:0)


Strelci: Kimpembe u 53, Mbape u 60. minutu

Stadion: Old Traford. Sudija: Danijele Orsato. Crveni kartoni: Pogba 89.

MANČESTER JUNAJTED: De Hea, Šo, Lindelof, Baji, Jang, Matić, Erera, Pogba, Marsijal (od 46. Huan Mata), Lingard (od 45. Sančez), Rašford.

PSŽ: Bufon, Kimpembe, Silva, Kerer, Bernat, Markinjos, Verati (od 75. Parede) Alves, Draksler, Di Marija (od 81. Dagba), Mbape.


Roma je tek u drugom delu utakmice uspela da pronađe put do gola Porta i na kraju slavila sa 2:1 golovima tinejdžera Zaniola, dok je Džeko u oba slučaja bio asistent, a strelac za Portugalce bio je Adrijan.

Meč u Rimu počeo je oprezno na obe strane. Tokom prvog dela utakmice nije bilo ni golova niti pravih šansi za pogodak. Doduše Rimljani su bili agresivniji. Najviše su naravno pretili preko Edina Džeka. Najbolju priliku imao je u 38. minutu kada je nakon odlične solo akcije i prodora sa oko pet metara od gola pogodio stativu. 

"Vučica" je nastavila da opseda gol Porta i u nastavku što joj se isplatio u 70. minutu. Džeko je došao do lopte video samog 19-godišnjeg Zaniola koji je hladnokrvno matirao Kasiljasa. Samo sedam minuta kasnije mladi fudbaler je odbitak nakon što je Džeko pogodio stativu pretvorio u 2:0 za "vučicu". Porto je do kraja utakmice uspem preko Andrijana da ublaži poraz na 2:1 pred revanš meč.

ROMA - PORTO 2:1 (0:0)


Strelci: Zaniolo 70, 76 - Adrijan 79.

Stadion: Olimpiko. Sudija:Deni Makelie.

ROMA: Mirante, Florenci, Manolas, Facio, Kolarov, Pelegrini (od 83. Nzonzi), De Rosi, Kristante, Zaniolo (od 87. Santo), Džeko, El Šarav (od 90. Klajvert).

PORTO: Kasiljas, Militao, Felipe, Pepe, Teljes, Erera, Pereira (od 76. Pereira), Fernando, Otavio, Soares, Brahimi (od 68. Adrijan). 


 

TOK MEČEVA

Drugo poluvreme

89'. Kraj utakmice za Pogbu. Dobija žuti karton, već je imao jedan.

81'. Izlazi Di Marija, koga navijači Junajteda ispraćaju zvižducima. Menja ga Dagba.

79'. GOL! Porto je smanjio prednost Rome na 2:1. Adrijan je uspeo da uzvrati domaćinu i vrati svoj tim u igru.

76. GOL! Roma vodi protiv Porta 2:0, opet Zaniolo! Džeko je pogodio stativu, a Zaniolo pokupio odbijenu loptu i duplirao vođstvo "vučice".

75'.Povreda pravi izmenu i kod Parižana, roviti Marko Verati ne može da nastavi meč, menja ga  Leandro Paredes.

70'. GOL! Roma vodi 1:0!  Edin Džeko je došao do lopte, video samog 19-godišnjeg Zaniola koji se namestio i matirao Kasiljasa.

67'. Pritiskaju igrači Junajteda odbranu PSŽ, ali bez konkretne ideje u završnici napada.

60'. GOL! PSŽ vodi 2:0! Opet je Anhel Di Marija bio u ulozi pakera, kao na tacni poslužio Mbapea koji je rutinski prevario golmana "đavola" za oduševljen 4000 navijača svetaca.

57'. Pereira je bio najbrži u šesnaestercu nakon centaršuta iz kornera, šutirao glavom, ali je lopta prozujala kraj desne stative.

56'. Sada je Junjated imao sreće. Dani Alves koji šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali  lopta pogađa Rašforda i završava u gol-autu.

53'. GOL! Vodi PSŽ 1:0! Greška Matića prilikom kornera, Di Marija je ubacio loptu na drugu stativu odakle je Presnel Kimpembe zakucao loptu u mrežu.

52'. Spasao je De Hea Junajted odličnom,intervencijom posle šuta Mbapea. Mbape je  šutiroa sa zemlje u donji desni ugao, ali De Hea brani.

50'. U žutim kartonima 3:3, Lindelof je "požuteo" u ekipi Mančestera.

49'. U Rimu je Kristante odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je njegov snažan udarac ukrotio iskusni Kasiljas.

46'. Posle Lingarda, zbog povrede meč nije mogao da nastavi ni Antoni Marsijal, pa je u igru ušao iskusni plejmejker Huan Mata.

Foto: ap photo

 

Prvo poluvreme

45+4. Izmena u Junajtedu, Sančez je na terenu, Lingard ide na klupu, ne može da nastavi meč, povredio se.

45'. Slobodan udarac za PSŽ. Matić je napravio faul. Alves je šutirao, ali preko zida i preko gola.

40'. Čarke na Old Trafordu, porasla je tenzija nakon oštrijeg starta Janga nad Di Marijom. Završio je as svetaca u reklamama. Jang je dobro prošao s obzirom na to da ima žuti karton.

Foto: Reuters

38'. Solo akcija Džeka. Sve je uradio sjajno, ali je falila sreća. Pogodio je stativu!

 

 

37'. Loš šut Di Marije sa samo nekoliko metara od gola, pravo u ruke De Hei. Ali, sačekao je sudija da se akcija završi pa pokazao da je bio u nedozvoljenoj poziciji.

36'. Opet Džeko. Ušao je u kazneni prostor "zalomio" protivnika i sa pet metara od gola raspalio po lopti.Ali  dobro je  postavljen bio Kasiljas.

35'. Dobra prilika za Edina Džeka. Bio je najviši u kaznenom prostoru rivala, šutirao glavom, međutim, loptu je poslao iznad prečke.

35'. Ređaju se žuti kartoni. U Junajtedu su požuteli Pogba i Jang, a u ekipi PSŽ-a Draksler, Bernat i Kimpembe.

28. Velika šansa za PSŽ. Draksel je ubacio loptu za Mbapea, koji promašuje ceo gol sa nekoliko metara od gola Junajteda. Šteta.

Foto: Reuters

Edin Džeko

27. Zaniolo, Džeko, Kolarov,  El Šaravi prave probleme Portu, ali mreža Portigalaca i dalje miruje.

26'. Pol Pogba zaradio je žuti karton.

20'. Fudbaleri Rome tražili su penal zbog navodnog igranja rukom odbrane Porta na ivici kaznenog. Međutim, sudija odmahuje rukom.

15'. Neverovatan prodor Pogbe po desnoj strani, ali nije uspeo da s loptom spoji Lingarda, Bufon je otklonio opasnost pred svojim golom.

13'. Bez šansi na startu utakmice u Rimu. Obe ekipe su oprezno ušle u meč.

11'. Džeko je ostao sam po levom boku, posle kontre, ali je njegov centaršut presekao Brahimi.

9'. Dobar centaršu Kolarova u šesnaesterac Portugalac, čiji su defanzivci bili na mestu i  odneli loptu. 

Foto: Reuters

Rajan Gigs

9'. Šut Rašforda, bio je Bufon na mestu i boksuje loptu u korner.

6'. Opet Di Marija, sada su ga domaćini pustili da šutira, Jang je zakasnio, ali Argentinac nije bio precizan.

5'. Di Marija je krenuo ka golu Junajteda, ali zaustavio ga je Matić pre nego što se našao u šansi da ozbiljnije pripreti.

4'. U Rimu je El Šaravi poslao loptu u kazneni prostor Porta ali Kristante nije uspeo da šutira.  

1'. Žestok početak Junajteda, domaćin želi što pre do vođstva protiv svetaca.

Uoči početnog udarca navijači su jednominutnim aplauzom odali poštovanje poginulom fudbaleru Emilijanu Sali.

Foto: reueters

 

- Prva dva meča osmine finala Lige šampiona između Mančester junajteda i Pari Sen Žermena, odnosno Rome i Porta ostaće upamćene kao istorijske, jer će se na njima, ako bude bilo potrebe, prvi put koristiti VAR tehnologija u elitnom takmičenju.

- Nikada do sada ekipe iz Francuske nisu pobedile na "Old Trafordu" u evropskim takmičenjima. Mančester junajted je slavio deset puta, a samo još četiri puta je bilo nerešeno.

- Na terenu će se naći dva naša fudbalera, Nemanja Matić (Mančester junajted) i Aleksandar Kolarov (Roma). I jedan i drugi su u startnoj postavi svojih timova.

Ikeru Kasiljasu, golmanu Porta, ovo će biti 174. utakmica u Ligi šampiona.

 

 

Igrači Rome na Olimpiku.

 

 

Fudbaleri Pari Sen Žermena, koji su u grupnoj fazi igrali sa Napolijem, Liverpulom i Crvenom zvezdom, u prvom delu takmičenja su postigli 17 golova. Sedam golova su kombinovano postigli Nejmar i Kavani, kojih večeras neće biti na terenu.

 

 

 

 

Dolazak igrača Junajteda na Old Traford.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija