• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.02.2019

22:53

(VIDEO/FOTO) LIGA ŠAMPIONA: VAR i Real upropastili Ajaks, Totenhem uništio Dortmund!

Fudbal

(VIDEO/FOTO) LIGA ŠAMPIONA: VAR i Real upropastili Ajaks, Totenhem uništio Dortmund!

Podeli vest

Fudbaleri Ajaksa poraženi su u Amsterdamu od Real Madrida sa 2:1, dok je Totenhem na Vembliju deklasirao Dortmund 3:0 u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona

Ajaks je prvi postigao gol protiv Reala, ali je VAR prvi put u istoriji Lige šampiona poništio pogodak zbog ofsajda Dušana Tadića. Benzama je potom doneo prednost Madriđanima, Zijeh je vratio domaćine u meč, ali je Asensio u 87. minutu, samo 15 minuta nakon što je ušao u igru sa klupe, doneo trijumf Realu 2:1.

Bio je Ajaks mnogo bolji od Reala tokom prvog dela igre ali nije uspeo da profitira. Najviše problema gostima pravio je Dušan Tadić. Posle odličnog šuta Mazrauija Srbin je pogodio stativu. Potom je Zijeh bio jedan na jedan sa Kurtoom, ali je golman Reala izašao kao pobednik iz ovog duela. 

A, onda u finišu poluvremena gol Taljafika. Međutim, kratko je trajala radost kopljanika. Sudija Damir Skomina konsultovao je VAR pri put u istoriji Lige šampiona i poništio pogodak zbog ofsajda srpskog reprezentativca.

Kaznio je Real promašaje domaćina iz prvog dela. Vinisijus je prvo "otresao" Mazrauija, pa nanizao nekoliko igrača Ajkasa, servirao loptu Benzemi, a njemu nije bilo teško da zakuca za vođstvo Madriđana. Bio je ovo 60. gol Francuza u Ligi šampiona.

Ajaks se vratio u meč 15 minuta kasnije. Ovog puta sudija je priznao gol, ali domaćin nije izdržao do kraja meča. Asensio je tri minuta pre kraja utakmice doneo pobedu Realu pred revanš u Madridu. Mlada ekipa Ajaksa je tokom meča dominirala, padala, borila se, ustajala, ali snage za još jedan pogodak nije imala.

AJAKS - REAL MADRID 1:2 (0:0)


Strelac: Zijeh u 75 - Benzema u 60, Asensio 87. 

Stadion: Johan Krojf Arena. Sudija: Damir Skomina (Slovenija)

AJAKS: Onana, Blind, De Jong, De Liht, Mazraui, Neres, Šene (od 73. Dolberg ), Tadić, Taljafiko, Van de Bek, Zijeh.

REAL MADRID: Kurtoa, Karvahal, Naćo, Ramos, Regilon - Kros, Kasemiro, Modrić - Bejl (od 61. Vaskez), Beznema (od 72. Asensio), Vinisijus (od 81. Marijano Dijaz).

 

Totenhem je tokom drugih 45 minuta utakmice bez Kejna i Alija slomio Borusiju Dortmund 3:0, načeo je goste Son, a Vertongen i Ljorente završili posao.

Lukas je već u sedmom minutu utakmice propustio odličnu šansu da dovede Totenhem u vođstvo , a u nastavku poluvremena briljirao je Ljoris i zaustavio nekoliko odličnih šuteva milionera. Prvo je blokirao šut Dilejnija sa oko 18 metara, a nekoliko minuta kasnije zaustavio je i dobar šut Zagadoua. Briljantnom odbranom sprečio je da lopta završi u mreži.  

Sveci su ipak poveli nakon prvpg napada u drugom poluvremenu. Vertongen je prošao po levoj strani, uputio je izvanredan centaršut, a na pravom mestu je bio Son kojem nije bilo teško da loptu pošalje u mrežu Dortmunda. Potom su u finišu utakmice sa dva gola za tri minuta dotukli milionere. Prvo je Vertongen duplirao vođstvo, a tačku je u 86. minutu stavio Ljorente. 

TOTENHEM - DORTMUND 3:0 (0:0)


Strelci: Son u 47, Vertongen 83, Ljorente 86. 

Stadion: Vembli. Sudija: Manuel Lahoz

TOTENHEM: Ljoris, Aldervejreld, Sančez, Fojt, Orije, Vinks, Sisoko (od 91. Vanjama), Vertongen, Eriksen, Lukas Moura (od 84. Ljorente), Son (od 90. Lamela).

BORUSIJA DORTMUND: Burki, Hakimi, Toprak, Zagadu ( od 77. Šmelcer), Dijalo, Dilejni, Vitsel, Daud, Sančo (od 88. Gereiro), Gece, Pulišić ( od 87. Larsen).

TOK MEČA
 

Foto: reuters

Drugo poluvreme

87'. GOL! Real opet vodi, Asensio je ušao sa klupe i verovatno doneo pobedu svom timu - 2:1.

86'. GOL! Ljorente je dotukao Dortmund. Vodi Totenhem 3:0.

83'. GOL! Totenhem vodi 2:0, strelac je ovog puta bio Vertongen koji je odlično reagovao posle centaršuta sa leve strane. 

76'. Dobar šut Lukasa ali Dilejni se bacio i izblokirao šut i sprečio gol.

75'.GOL! Zijeh je izjednačio u Amsterdamu na 1:1. Neres šalje loptu u peterac, sam je bio Zijeh koji rutinski matira nemoćnog Kurtou za 1:1.Bravo za hrabri Ajaks.

63'. Igrače Borusije ne mogu da dođu sebi posle primljenog gola.

60'. GOL! Vodi Real 1:0 60. golom Benzeme u Ligi šampiona! Vinisijus je prvo "otresao" Mazrauija, pa nanizao nekoliko igrača Ajkasa, servirao loptu Benzemi, a njemu nije bilo teško da zakuca za vođstvo Madriđana.

52'. Odgovara Ajaks. Brz kontranapad Neres je istrčao ispred Kurtoe, ali Belgijanc brani njegov šut.

51'. Brz napad Reala, Benzema je završio, ali je poslao loptu u ruke golmanu Onani. 

47'. GOL! Vodi Totenhem protiv Dortmunda 1:0. Son je strela. Vertongen je  uputio sjajna centaršut pred gol gostiju, na pravom mestu je bio Son, koji sa nekoliko metara šalje loptu u mrežu Dortmunda.

 

Foto: reuters

Prvo poluvreme 

45'.Velika šansa za Dortmund. Sančo je centrirao sa desne strane, Zagadu šutirao glavom, a Ugo Ljiris opet spasava svoj tim.

43'. Tadić je predriblao protivnike, prošao kroz obranu i izašao na golmana, šutirao posle lažnjaka ali je lopta prozujala kraj gola.

37'.  Gol međutim nije priznat. VAR tahnologija poništila je gol domaćina. Sudija Damir Skomina video da je Dušan Tadić bio u ofsajdu. Nema gola, ostaje 0:0.

GOL, vodi Ajaks 1:0! Velika greška Tiba Kurtoe posle kornera, odbila mu se lopta od ruku,  a odbitak u mrežu glavom ubacuje Nikolas Taljafiko.

 

 

 

36'. Zijeh je promašio zicer. Odlična akcija Ajaksa, Zijeh je bio oči u oči sa Kurtoom koji je odličnom intervencijom sačuvao svoj gol.  

35'.Dilejni je bio u prilici da obraduje navijače Borusije. Šutirao je sa ivice kaznenog prostora, ali Ljoris odličnom intervencijom zaustavlja njegov šut.

32'. Nastavlja Tadić da pravi probleme Realu. Poslao je odličnu loptu u kazneni prostor, ali Van de Bek nije uspeo da šutira.

25'. Stativa! Najbolja šansa za Ajaks, Dušan Tadić je ušao u šesnaesterac, izborio za za šut ali pogodio je stativu.

20'. Vitsel je pokušao da iznenadi "pevce". Šutirao je sa oko 18 metara po zemlji, ali bio je to lak plen za golmana Totenhema.

Foto: reuters

 

15'. Pulišić je prošao po levoj strani i sa nekoliko metara šutirao, ali Ljoris na visini zadatka, nema promene rezultata na Vembliju.

14'.Zapretio je i Real.  Vinisijus je prošao dva čuvara, šutirao pod prečku, ali odlična odbrana Andrea Onana.

Foto: reuters

 

12'. Slobodan udarac za Ajakas, Šene je šutirao, ali lopta je završila u živom zidu!

9'. Prva šansa za Ajaks, Tadić se oslobodio Ramosa, ali Srbin šutira pored gola Tiba Kurtoe.

7'. Kakva šansa za Totenhem. Lukas je ostao sam na ivici šesnaesterca, šutirao, ali tik pored desne stative. ustali su domaćini navijači, ali nažalost ta "bomba" nije završila u mreži.

4'. Nerezonski šut Zijeha sa velike udaljenosti ka golu Kutroe, vrlo loše, lopta je završila na tribinama.

Minut ćutanja za Emilijanu Salu i legendarnog engleskog golmana Gordona Benksa.

 

 


 

 

Totenhem je poslednji put igrao četvrtfinale Lige šampiona u sezoni 2010/2011.

 

 

 

Ajaks je od juna 2018. godine u Ligi šampiona nanizao 12 utakmica bez poraza. 

 

 

Real juri četvrtfinale Lige šampiona devetu godinu zaredom.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djoka

pre 5 godina

Nije u pitanju VAR već Skomina i drugovi. Pre dve godine pet igrača Barse u ofsajdu u petercu a šesti postiže gol. Njih petorica nisu ometali golmana ali Tadić jeste. Na pet metara od sudije Vaskez obara irača Ajaksa ali to nije ni faul a o žutom kartonu i da ne govorim, i posle nastavka akcije gol zs 1:2. NAŽALOST SIGURNO OBRAZLOŽENJE JE PROCENA SUDIJE. Zato i Real dominira u LŠ.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija