• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.02.2019

22:57

(VIDEO/FOTO) URUGVAJSKI TANDEM ATLETIKA SRUŠIO JUVENTUS! Siti u 90. minutu do preokreta u Nemačkoj

Fudbal

(VIDEO/FOTO) URUGVAJSKI TANDEM ATLETIKA SRUŠIO JUVENTUS! Siti u 90. minutu do preokreta u Nemačkoj

Podeli vest

Fudbaleri Ateltiko Madrida napravili su veliku zalihu pred revanš u Torinu pošto su na svom terenu slavili protiv Juventusa rezulatom 2:0 zahvaljujući golovima urugvajskog defanzivnog para Godina i Himeneza

Sasvim zaslućženo kao pobednici meča na "Vanda Metropolitanu" izašli su fudbaleri madridskog Ateltika i napravili veliki iskorak ka plasmanu u četvrtfinale.

Posle toposvskog šuta Kristijana Ronalda u ranoj fazi meča, Ateltiko je preuzeo konce igre i postepeo počeo da vlada terenom. U tome se najviše istakao napadački dvojac Dijego Kosta - Antoan Grizman, koji su gotovo ceo meč opsedali gol Ščensog.

Upravo je posle jednog trka u prvom poluvremnu Kosta iznudio slobodan udarac, iz koga je Grizman dobro zagrejao dlanove poljskog golmana. U drugom je snažni napadač "jorgandžija" umakao Bonućiju, ali je neshvatljivo loše šutirao i ponovo ostavio goste u životu.

Kada je centarfor brazilskog porekla izašao iz igre i ustupio mesto Alvaru Morati mreža Juventusa se konačno zatresla, ali je sudija poništio gol doskorašnjeg napadača Čelsija zbog navodnog prekršaja nad Kjelinijem.

Ipak, ono što nisu uspeli napadači, učinili su defanzivci. Najpre je Himenez posle gužve u kaznenom prostoru u 78. minutu doneo vođstvo Atletiku, a konačnu pobedu potvrdio mui je zemljak Godin pet minuta kasnije iz gotovo istovetne situacije.

Do kraja meča Bernardeski je imao odličnu priliku da postigne utešni gol za "staru damu", ali je Oblak ponovo pokazao zašto spada u sam krem evropskih čuvara mreže.

ATELTIKO MADRID - JUVENTUS 2:0 (0:0)

Strelac: Himenez u 78. i Godin u 83. minutu za Atletiko

Stadion: Vanda Metropolitano. Sudija: Feliks Cvajer.

ATELITIKO MADRID: Oblak, Godin, Felipe Luis, Huanfran, Himenez, Rodri, Tomas (od 61. Lemar), Saul Niguez, Koke (od 67. Korea), Grizman, Dijego Kosta (od 58. Morata).

JUVENTUS: Ščensni, De Šiljo, Bonući, Kjelini, Sandro, Bentakur, Pjanić (od 72. Džan), Matudi, Dibala (od 80. Bernardeski), Ronaldo, Mandžukić.

U drugom meču dana, Mančester siti je iz blata došao do vredne pobede u Gelzenkirhenu protiv Šalkea. Šampion Engleske je gubio do 85. minuta, ali je fantastičnim golom iz slobodnog udarca Sanea i naposletku Sterlinga u 90. minutu, tim Pepa Gvardiole je obezbedio prednost pred revanš na "Etihadu".

Bez obzira što je golom Aguera u 18. minutu Siti stigao do vođstva i činilo se da će rutinski završiti gostovanje u Nemačkoj, ofanzivac domaćih  Bentaleb je u 38. minutu izjednačio rezultat posle igranja rukom Otamendija, a isti fudbaler je samo sedam minuta kasnije duplirao prednost domaćih. 

Klonutost engleskog tima još više je došla do izražaja nakon crvenog kartona Otamendija, ali su onda na scenu stupili majstori. Za samo pet minuta nemačko-engleski dvojac Sane-Sterling pokazao je klasu i doneo pobedu favoritu u ovom duelu. 

Šalke - Mančester siti 2:2 (2:1)

Strelci: Bentaleb u 38. i 45. (p) za Šalke, Aguero u 18. minutu i Sane u 85. Sterling u 90. za M. Siti

Stadion: Gelzenkirhen Arena. Sudija: Karlos del Kero Grande.

ŠALKE: Farman, Sane, Bruma, Nastasić, Ozipka, Kaliguri, Serder, Bentaleb, Mekeni, Mendil (od 65. Burgšteler), Uth.

MANČESTER SITI: Ederson, Voker, Laport, Fernandinjo, Otamendi, Gundogan, De Brujne, David Silva (od 70. Kompani), Sterling, Aguero, Bernardo Silva.

Kraj!

90' GOOL! Siti stiže do vođstva od 3:2 u 90. minutu golom Strelinga. Sjajno se snašao Englez posle duge lopte i doneo potpuni preokret Sitiju.

90' Kakva intervencija Oblaka! Bernardeski je raspalio posle kombinacije sa Ronaldom, ali je Slovenac briljantno odbranio.

85' GOOL! Siti dolazi do izjednačenja! Strelac Sena iz slobodnog udarca.

83' GOOL! Atletiko vodi 2:0, strelac Godin! Slično kao i kod gola Himenza i kod pogotka njegovog parnjaka u odbrani prethodila je gužva u kaznenog porstoru gostiju.

 

 

 

 

78' GOOL! Atletiko vodi 1:0, strelac je Himenez posle velike guže u kaznenom prostoru gostiju. Lopta se odbila od Mandžukića i Bonućija, a Himenez je bio najspretniji i poslao loptu u mrežu.

 

 

77' Opet je pokušao Bernardo Silva i opet je lopta otišla preko gola.

74' Dobra šansa za Šalke. Pokušao je De Brujne iz slobdonog udarca, ali je lopta završila malo pored gola.

70' Poništen gol Morati nakon konsultovanja VAR-a. Španac je zatresao mrežu protiv bivšeg kluba, ali je sudija procenio da je pre toga napravio faul nad Kjelinijem. Jako diskutabilno, pričaće se o ovome.

Foto: Reuters

 

69' Crveni karton za Siti dobio je štoper Otamendi nakon žestokog starta nad protivničkim igračem. Argentincu je ovo bio drugi žuti karton na meču.

59' Bez promene rezultata u Gelzenkirhenu u drugom delu igre. Šalke ima prednost, koja ne obećava previše pred revanš, ali sigurno da ohrabruje.

53' Nova prilika za Atletiko i prečka posle pokušaja Grizmana koji je zaustavio Ščensni.

Foto: Reuters

 

50' Kakva prilika i kakav promašaj za Dijega Kostu. Tako je namestio lepo sebi poziciju iskusnim odgurivanjem Bonućija, ali je traljavo šutirao iz situacije koja je morala da bude gol.

50' Kratak je bio Uth na centaršut Bentaleba, pa ništa od potencijalo nove zrele prilike za Šalke.

48' Prvi korner za Juvetnus u drugom poluvremenu nije doneo mnogo toga, pa je napad šampiona Italije ponovo počeo iz zadnje linije.

47' Dobar pokušaj De Brujnea već na startu drugog dela igre završio je oštrim udarcem pored gola.

Poluvreme

Navijači Šalkea uživali su u prvom poluvremenu, a dovoljno je videti fotografiju samo jednog da bi se naslutulo kako su se zabavljali.

 

 

45+4' Solidan pokušaj Bernarda Silve završio je preko gol. 

45' Kraj prvog poluvremena u Madridu. Očekivano čvsta utakmica na "Vanda Metropolitanu". Nadamo se da će u drugom poluvremenu biti bar jedan.

45' GOOL! Šalke stiže do novog gola i vođstva od 2:1 protiv Mančester sitija. Strelac je Bentaleb sa penala u poslednjem minutu prvog poluvrmena.

38' GOOL! Šalke stiže do izjadnačenja 1:1. Otamendi je igrao rukom u svom kaznenom prostru, a Bentaleb je hladnokrvno pretvorio najstožu kaznu u gol i doneo poravnanje domaćima.

34' Dobar pokušaj Dibale osujetio je Oblak.

 

34' Frka u Gelezenkirhenu. Da li će biti penal za Šalke nakon igranja rukom Otamendija? VAR kaže da hoće!

33' Solidan pokušaj De Brujnea iz slobodnog udarca završio je u rukama golmana Šalkea.

29' Dobar pokušaj Grizmana iz slobodnjaka, ali Poljak opet odbija loptu u korner.

27' Prekršaj De Šilja nad Kostom na ivici kaznenog prostora. Italijan ga je sve vreme pratio, a sudija je dosudio slobodan udarac za Atletiko nakon konsultovanja VAR-a.

24' Mnogo borbe u Madridu i oštrih duela. Igra se brzo, ali se još čeka da se zatresu mreže.

Foto: Reuters

 

18' GOOL! Aguero doveo Siti u vođstvo od 1:0. Argentinac je iskoristio neopreznost odbrane domaćih i doveo svoj tim do prednosti.

 

 

16' Solidan pokušaj De Brujne lagano je osujetio golman Šalkea.

15' Dobar pokušaj veziste Atletika Tomasa, ali je njegov šut sigurno ukroćen od strane Ščensnija.

14' U Gelzenkirehenu domači su odlučili da vrše presing na završnih 30 metara od gola Edersona, što čini se daje rezulate. Šampion Engleske sve teže iznose loptu.

12' Dobar pokušaj Bonućija glavom posle kornera završio je preko gola. Čini se da se Juventus polako oslobađa početne nervoze na meču.

9' Kakva bomba Ronalda iz slobodnog udarca. Krajnjim naporom je Oblak prosledio loptu u korner. Najbolja prilika na meču posle uvodnih devet minuta igre.

 

 

Foto: Reuters

 

6' U Madridu Atletiko steže obruč na Juventusovoj polovini. Opet je kombinovao tandem Grizman- Kosta, ali se ništa nije izrodilo iz akcije dvojice najboljih igrača "jorgandžija".

5' U Gelzenkirhenu gosti drže loptu, Sterling je izborio korner za Siti. 

3' Prvi korner na startu meča za Atletiko, ali je Tomas očajno izveo udarac iz ugla pa će Ščensni ispucati loptu u polje.

- Utakmice u Madridu i Gelzenkirhenu su počele.

Igrači Mančester sitija su izašli na teren u Gelzenkirhenu, a ovo će biti povratak na nemačke terene za Ikaja Gundogana, koji je u dresu Borusije iz Dormunda često imao priliku da igra protiv velikiog rivala iz ove oblasti.

 

Tu si fudbaleri Juventusa. Posebno će biti značajno ovo veče za Marija Mandžukića, koji je 2016. godine igrao finale Lige šampiona sa Atletikom, a sada će igrati protiv njih, dok će za Kristijana Ronalda ovo biti nastavak borbe sa "jorgandžijama" koje je do letos vojevao punih devet godina u dresu Reala.

 

Fudbaleri Atletiko Madrida izlaze na teren.

 

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija