• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.02.2019

12:44

(VIDEO) KOLAROV RAZBIJA, NAJEFIKASNIJI DEFANZIVAC U "LIGAMA PETICE"! Srbin jači i od Ramosa!

Fudbal

(VIDEO) KOLAROV RAZBIJA, NAJEFIKASNIJI DEFANZIVAC U "LIGAMA PETICE"! Srbin jači i od Ramosa!

Podeli vest

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov (33) u ponedeljak uveče dao je sedmi gol ove sezone za Romu u Seriji A, čime je postao najefikasniji defanzivac u pet najjačih evropskih liga

"Vučica" je savladala Bolonju u Rimu 2:1, a Kolarov je postigao prvi gol na meču iz jedanaesterca.

Srpski fudbaler trenutno ima sedam golova u prvenstvu Italije i jedan u kupu, što mu je najbolji učinak u karijeri u jednoj sezoni. Po broju prvenstvenih golova među defanzivcima iza njega su Serhio Ramos iz Real Madrida sa šest golova, kao i Šejn Dafi iz Brajtona i Đanluka Manćini iz Atalante sa po pet. Kolarov je prethodnih mesec dana bio na žestokom udaru navijača Rimljana, ali po reakciji nakon gola Bolonji deluje da su mu oprostili loša izdanja.

Posebno interesantno je da je Kolarov drugi najbolji strelac Rome u Seriji A. Više od njegovih sedam golova ima samo Stefan el Šaravi (osam), a Srbin je u prvenstvu Italije dao više golova i od Edina Džeka (pet). Doduše, Džeko je dao pet pogodaka i u Ligi šampiona, što ga čini najboljim strelcem Rome u sezoni ukupno.

Kapiten Srbije je sa sedam prvenstvenih golova uspeo da izjednači klupski rekord legendarnog Agostina di Bartolomea, koji je u sezoni 1982/83. za Romu dao sedam golova kao štoper. Treba istaći da je u sezoni 2015/16. Alesandro Florenci dao osam golova za "vučicu", ali da je osim na poziciji desnog beka, igrao i kao krilni igrač.

NAJBOLJI STRELCI MEĐU DEFANZIVCIMA


1. Aleksandar Kolarov (Roma) 7 golova
2. Serhio Ramos (Real Madrid) 6 golova
3. Šejn Dafi (Brajton) 5 golova
4. Đanluka Manćini (Atalanta) 5 golova
5. Keni Lala (Strazbur) 4 gola
6. Hans Hatebur (Atalanta) 4 gola
7. Federiko Facio (Roma) 4 gola


VOLEO BIH DA IMAM 22 KOLAROVA U TIMU! Predsednik Rome zbog Srbina prkosi navijačima!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija