• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

24.02.2019

16:18

VAR NA DUGOM ŠTAPU! Košta tri miliona dolara, ne zna se ko će to da plati i kada će stići u Srbiju!

Fudbal

VAR NA DUGOM ŠTAPU! Košta tri miliona dolara, ne zna se ko će to da plati i kada će stići u Srbiju!

Podeli vest

Generalni sekretar Zajednice Superlige i prve lige Srbije Darko Ramovš kazao je da je i dalje nepoznato kada će video tehnologija ući u domaći fudbal i da investicija košta bar tri miliona dolara

Predstavnici 11 klubova iz Super lige Srbije glasali su da se pokrene proces uvođenja VAR tehnologije u srpski fudbal.

U Zajednici Superlige i Prve lige Srbije svesni su svih trenutnih poteškoća i infrastrukturnih manjkavosti, ali su složni da se radi na svim poljima, pa i na VAR tehnologiji iako je pitanje kad će on tačno moći da se uvede.

VAR na dugom štapu

Bio bih neozbiljan da dajem bilo kakvu prognozu u ovom trenutku, jer sve i da imamo da investiramo tri ili pet miliona dolara, a nemamo ih, postoji mnogo stvari koji prethodno moraju da se odrade
Darko Ramovš

Inicijativa Partizana ima smisla, potporu i zato smo je podržali jer koliko god da se u ovom momentu čini da smo daleko od uvođenja VAR tehnologije moramo se bavimo ovom temom. Zato će i biti formirana Radna grupa da u sklopu svih trenutnih manjkavosti u infrastrukturi, terena, stadiona, tehnici, do detalja ispita šta nam nedostaje i kako da sve to otklonimo - kazao je za Novosti Darko Ramovš.

Ramovš nije mogao da prognozira kada bi VAR mogao i da zaživi na našim terenima.

- Bio bih neozbiljan da dajem bilo kakvu prognozu u ovom trenutku, jer sve i da imamo da investiramo tri ili pet miliona dolara, a nemamo ih, postoji mnogo stvari koji prethodno moraju da se odrade.

Zajednica vodi takmičenje pa mora da pronađe i model finansiranja tog skupog projekta.

- Postoje fondovi, jedan od njih je "FIFA forvard", moguće je aplicirati i za neke u UEFA, ali u ovom času je rano govoriti kako će se taj program finansirati. Da idemo korak po korak, da prvo radna grupa odradi svoj deo posla, da pregleda sve stadione, vidi šta je sve neophodno pa ćemo onda praviti strategiju - kaže Ramovš.

Za 16 klubova Superlige uvođenje VAR tehnologije koštalo bi bar tri miliona dolara, a "FIFA forvard" bi mogao da finansira veći deo. Takođe, svaki stadion mora da dobije sertifikat UEFA za korišćenje sistema VAR, što znači da je pre toga ispunio sve infrastrukturne uslove kako na terenu, tako i na tribinama, posebno u TV produkciji i VAR sobi.

SRBI SE GNUŠALI KROMPIRA, MISLILI DA JE ĐAVOLJA HRANA! Vuletić otkrio kako je ubedio klubove da prihvate VAR!

ZVEZDA NIJE GLASALA ZA VAR, ALI PORUČUJE: Želimo da suđenje u Superligi bude na još višem nivou!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija