• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S. - D. Lj.

06.03.2019

07:05

(VIDEO/FOTO) SVE JE DOZVOLJENO U VEČITOM DERBIJU! Igrači Zvezde i Partizana neretko udaraju "ISPOD POJASA"!

Fudbal

(VIDEO/FOTO) SVE JE DOZVOLJENO U VEČITOM DERBIJU! Igrači Zvezde i Partizana neretko udaraju "ISPOD POJASA"!

Podeli vest

Sevaju pesnice i udarci "ispod pojasa" kad god se sastaju igrači Crvene zvezde i Partizana!

Nesportski potezi su na neki način postali tradicija u večitim derbijima ma o kom sportu da se radi. Najbolji dokaz za to viđen je proteklog vikenda.

U subotu su na "Marakani" igrali fudbaleri Zvezde i Partizana, a dan kasnije snage su odmerili košarkaši, i u oba meča videli smo žestoke prekršaje koji prevazilaze udaranje u žaru borbe.

Najpre se istakao fudbaler Partizana Nemanja Nikolić, koji je laktom u vrat udario beka Zvezde Filipa Stojkovića. Sutradan u "Pioniru" košarkaš Zvezde Branko Lazić navukao je gnev "grobara" kad je nogom potkačio Aleksa Renfroa.


Time je samo nastavljen običaj da se u duelima sa najljućim rivalom koriste sva dozvoljena i nedozvoljena sredstva. Informer vas podseća na neke od najžešćih i najprljavijih udaraca u fudbalskim i košarkaškim večitim derbijima.

Foto: Starsportphoto

 


3. mart 2019.
Lazićev start nad Renfroom

Košarkaš Crvene zvezde Branko Lazić je tokom večitog derbija u ABA ligi napravio faul nad plejmejkerom Partizana Aleksom Renfroom u poslednjoj četvrtini. On je klizećim startom kakav se retko viđa u košarci povredio američkog košarkaša, kojeg očekuje kraća pauza. Iako su navijači Partizana posle meča tvrdili da je Lazić namerno povredio njihovog igrača, on je istakao da su to sve gluposti.

- Sramno je šta se piše. Umesto o koševima, igri, glavna tema je neki klizeći start? Ima li mere, ima li granice ukusa? - kazao je Lazić.

 

 


2. mart 2019.
Nikolićev lakat u grlo Stojkoviću

Jedan od poteza o kojem se najviše priča posle 159. večitog derbija je nesportski potez napadača Partizana Nemanje Nikolića. On je laktom u vrat udario desnog beka crveno-belih Filipa Stojkovića, a za to je sankcionisan žutim kartonom.

- Taj rat na terenu se vodi svih 90 minuta srčano, sa puno adrenalina i tenzije i tu treba da se završi i ostane. Sve što se tada kaže i uradi je u žaru borbe, jer nema veće utakmice od derbija - kaže Nikolić o onome što je učinio.

Žrtva u ovom slučaju Filip Stojković smatra da je napadač crno-belih trebalo da bude isključen.

- Pred kraj utakmice su strasti već uzavrele, a sudija je propustio da crvenim kartonom sankcioniše udarac laktom koji sam dobio od Nikolića - ističe Stojković.

14. april 2015.
Blažič nokautirao Milutinova

Košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič udario je pesnicom u oko centra Partizana Nikolu Milutinova u prvom polufinalnom meču ABA lige 2015. godine. Nakon ovog udarca, Milutinov je morao da napusti meč, jer mu je oko bilo zatvoreno. Slovenački košarkaš se izvinio Nikoli nakon ovog poteza.

- Bilo je u žaru borbe, želeo sam da ispravim svoju grešku. Žao mi je što se to dogodilo i nadam se da će moći da nastavi seriju - kazao je tad Blažič.

Foto: Starsportphoto

Nikolča Milutinov

18. april 2015.
Pesnica u međunožje za Lazića

Košarkaš Partizana Aleksandar Pavlović je u trećem meču polufinalne serije sa Crvenom zvezdom u ABA ligi prvo udario u međunožje Branka Lazića, a zatim i Čarlsa Dženkinsa u glavu. On je zbog napada na Lazića dobio nesportsku ličnu grešku, a drugi incident je promakao sudijama.
Pavlović je nakon meča istakao da je sve bilo u žaru borbe.

- Neki potezi nisu bili kako treba. Bilo je dosta nervoze na meču i izgubili smo glavu - kazao je tad Pavlović.

18. april 2015.
Murić udara Dženkinsa s leđa

Nesportski potez imao je i krilni igrač Partizana Edo Murić tokom polufinalne serije u ABA ligi 2015. godine. Slovenac je na trećem meču sa Crvenom zvezdom udario pesnicom u leđa Čarlsa Dženkinsa. Američki košarkaš je prvo postigao trojku preko Murića, a prilikom slavlja Edo mu je prišao iza leđa i udario ga je. Murić je istakao da ga je poneo naboj večitog derbija.

- Svašta se dešavalo tokom utakmice. Svi su igrali grublje - objasnio je Murić.

Foto: printscreen

Edio Murić i Čarls Dženkins

28. novembar 2009.
Knežević gazi Lekića

Možda i najprljaviji potez među svim navedenim je ono što je uradio defanzivac Partizana Srđa Knežević. On je u 137. večitom derbiju zgazio leđa napadača crveno-belih Dejana Lekića, koji je ležao na zemlji.

- Nemam odgovor šta mi se desilo, šta me izbacilo iz takta. Ništa određeno. Dešava se da čovek nekad nema objašnjenja za svoje postupke. To je sve fudbal. Tad sam rekao da se kajem jer je Partizan ostao sa igračem manje. Na kraju je Partizan pobedio, a ja sam, eto, ostao upamćen po tom događaju. I tako se neki igrači pamte - pokušavao je da se opravda Knežević.

Foto: Starsportphoto

Srđa Knežević gazi Dejana Lekića

23. april 2005.
Nađ slomio ruku Basti

Bivši fudbaler Crvene zvezde Dušan Basta debitovao je u mečevima protiv Partizana u 124. večitom derbiju, a u finišu prvog poluvremena je doživeo prelom ruke posle klizećeg starta Alberta Nađa.

- Svi koji su hteli da vide, mogli su, makar na osnovu fotografije ili snimaka, da zaključe da je bio duel za loptu, da je Basti ruka ostala iza tela, a klizeći start je bio klasičan, na loptu. Nema razloga da se bilo kome pravdam, bio je to splet nesrećnih okolnosti - navodi Nađ.

Foto: Starsportphoto

 


Zanimljivo je da je i Nađ na jednom od svojih prvih derbija, 21. februara 1993, doživeo prelom noge nakon starta Gorana Vasilijevića.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deda

pre 5 godina

Ko sme da iskljuci igraca Partizana ? Taj se nije rodio, niti ce. Nikolicu, zasto si toliko tuzan, momce ?

AS

pre 5 godina

IZ SVEGA OVOG ŠTO STE NABROJALI VIDI SE DA SU SVE TO UGLAVNOM IGRAČI PARTIZANA. NAVIKLO JE TO DA UVEK NEŠTO SILOM OSTVARE. TO VIŠE NE IDE.

Srpsko Sarajevo

pre 5 godina

Samo kukavice i neznalice kao glodari u svojoj sveopštoj nemoći čine gadosti. Tako su ih naučili oni koji su trebali da ih od toga oduče. Bruka i sramota je ono što sada izjavljuju čelnici i igrači malog partizana.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija