• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.03.2019

23:31

ŠOK U PARIZU! VAR u 93. minutu poslao Junajted u četvrtfinale!

Fudbal

ŠOK U PARIZU! VAR u 93. minutu poslao Junajted u četvrtfinale!

Podeli vest

Fudbaleri Mančester Junajteda napravili su pravu senzaciju u Francuskoj pobedom nad Pari Sen Žermenom od 3:1. Englezi su u 93. minutu iz jedanaesterca stigli do prolaska u četvrtfinale

 

Kakva drama je viđena ove srede u Parizu. Junajted je uspeo da uradi nemoguće i stigne do najboljih osam ekipa u Evropi. Već u drugom minutu Romelu Lukaku je najavio ono što će se desiti. Ipak, brzo je stigao odgovor. Huan Bernat je već u 12. minutu poravnao rezultat i obradovao domaće navijače. 

Ipak, odlični Belgijanac ponovo je zatresao mrežu u 30. minutu i doneo nadu svojoj ekipi. Sa rezultatom 1:2 otišlo se na odmor. Drugo poluvreme nije donelo mnogo uzbuđenja, ali sve je stalo u svega 60 sekundi. Šutirao je Dalo u 91. minutu, a nakon pregledanog VAR snimka Skomina je pokazao na belu tačku! Iskoristio je to Markus Rašford i poslao svoj tim u četvrtfinale. Pamtiće Francuzi dugo ovu noć. Nakon prošlosezonse eliminacije od Barselone posle 4:0 kod kuće ponovo ih je snašla slična sudbina.

Da li je neka crna magija bačena na Pari Sen Žermen? Francuzi su očigledno osuđeni da "pate" u poslednjim trenucima već dobijenih mečeva. Duh Ole Gunara Solskjera, koji je kao igrač bio majstor za neizvesne završnice, ušao je ove srede u njegove pulene koji su na terenu izgarali.

Igrali su do poslednjeg atoma snage, delovalo je kao im je ponestala, kao da ne mogu da dotuku već poljuljanog protivnika, ali je nokaut došao baš kad treba - u poslednjoj rundi.

 

PSŽ - MANČESTER JUNAJTED 1:3 (1:2)

Lukaku u 2. i 30. minutu, Rašford u 91. minutu za Mančester Junajted - Bernat u 12. minutu za PSŽ

Stadion: Park Prinčeva, Sudija: Damir Skomina

PSŽ: Bufon, Bernat, Silva, Kimpembe, Kehrar (od 70. Peredes) - Markinjos, Verati, Di Marija, Draksler (od 70. Menije), Alveš (od 95. Kavani) - Mbape.

MANČESTER JUNAJTED: De Hea, Lindelof, Baji (od 35. Dalo), Smoling, Šo, Jang (od 87. Grinvud), Mektominej, Fred, Pereira (od 80. Čong), Lukaku, Rašford.

*prvi meč 2:0

PORTO - ROMA 3:1 (1:1)

Soareš u 26. minutu, Marega u 54. za Porto, Teljes u 114. (penal) - De Rosi u 37. za Romu (penal)

Stadion: Dragao, Sudija: Čunejt Čekir

PORTO: Kasiljas, Teljes, Pepe, Felipe, Militao (od 103. Pereira) - Korona (od 69. Braimi), Pereira, Erera, Otavio (od 94. Hernani) - Soareš (od 78. Fernando), Marega.

ROMA: Olsen, Markano (od 77. Kristante), Manolas, Žesus - Karsdrop (od 56. Florenci), Nzonzi, De Rosi (od 45. Pelegrini (od 96. Šik)), Kolarov, Zaniolo, Peroti - Džeko

*prvi meč 1:2

Foto: Reuters

120. minut - KRAJ! Porto ide u četvrtfinale!

115. minut - GOOOOOL! Aleks Teljes siguran, Porto ima rezultat za prolaz!

114. minut - PENAL ZA PORTO! Sudija Čakira proverio je VAR snimak i pokazao na belu tačku!

106. minut - Nastavljena je igra u Portu, igra se poslednjih 15 minuta.

105. minut - Kraj prvog produžetka!

93. minut - Nema većih uzbuđenja. Jedini detalj koji je vredan pažnje bila je povreda Pelegrinija koji je ušao u igru umesto povređenog De Rosija, ali se sada i sam povredio. Menja ga Patrik Šik.

91. minut - Počeo je prvi produžetak u Portugalu.

99. minut - KRAJ U PARIZU, JUNAJTED IDE DALJE!

90. minut - Gledaćemo produžetke u Portugalu, Porto - Roma 2:1.

90. minut - DRAMA U PARIZU! PENAL ZA JUNAJTED! Gledao je Skomina VAR i odlučio da pokaže na belu tačku, Kimpembe je igrao rukom.

77. minut - Kakva šansa za Markana! Ponovo se istakao Olsen. Sve smo bliži produžecima.

70. minut - Dvostruka izmena u PSŽ-u. Umesto povređenog Julijana Drakslera ušao je Toma Menije, dok Thila Kehrera menja Leandro Peredes.

69.minut - Promena i u Portu, umesto Korone u igri je Jasine Braimi.

66. minut - Nervoza u Portugalu. Nekoliko grubih startova na obe strane. Sa druge strane, u Francuskoj je mirno, PSŽ pokušava da dođe do pogotka i reši pitanje prolaza.

54. minut - GOOOOL, PORTO PONOVO VODI! Musa Marega dovodi domaće u prednost!

56. minut - Nova promena u Romi. Iz igre izlazi Rik Karsdorp, a na terenu je Alesandro Florenci.

53. minut - Postigao je gol Kilijan Mbape, ali je on poništen zbog ofsajda.

52. minut - Odlučnije je ušao PSŽ u nastavak meča! U ovim momentima se uglavnom igra na polovini Junajteda.

50. minut - Kakva šansa za Porto. Soarešov udarac glavom ide preko gola!

46. minut - Vreme je za nastavak igre, počelo je drugo poluvreme u Francuskoj i Portugalu.

POLUVREME NA OBA MEČA! Junajted je odličnom igrom stigao do aktivnog rezultata. Potreban im je još jedan gol za prolaz. U Portugalu je Porto prvi udario, ali je i Roma imala odgovor. Možda nas čekaju i produžeci.

45. minut - Prva promena u Romi, povredio se De Rosi nakon postignutog gola, a zameniće ga Lorenco Pelegrini.

45. minut - Kakva šansa za Porto. Pokušao je Erera, ali se istakao Olsen. Ostaje 1:1 u Portugalu.

43. minut - Mirno je trenutno na oba meča. Obe ekipe čekaju odmor.

37. minut - 1:1 U PORTUGALU! Siguran sa bele tačke bio je Danijele de Rosi!

36. minut - Povredio se Erik Baji, umesto njega u igri za Junajted je Diogo Dalo.

36. minut PENAL ZA ROMU! Militao obara Dijega Perotija!

32. minut - Preti Rašford, ali pored gola. Englezi svim silama napadaju gol Bufona.

30. minut - 2:1 ZA JUNAJTED! OPET LUKAKU! Bufon je ispustio loptu, a na nju je natrčao Belgijanac koji svojim drugim pogotkom vraća goste u igru.

26. minut - KONAČNO PORTO! Tikinjo Soareš pogađa za zasluženo vođstvo domaćina! Proverio je sudija Čakir da li je bilo ofsajda, ali nakon pregledanog snimka potvrđeno je da je sve regularno.

21. minut - Koronin šut ponovo ide pored gola. Porto ozbiljno pritiska Romu, gol visi u vazduhu.

20. minut - Ponovo Bernat, ali ovaj put brani David de Hea.

19. minut - Porto preti, ali nikako da upute šut u okvir Olsenovog gola. Roma deluje pogubljeno u ovim momentima.

12. minut - GOOOOL! HUAN BERNAT ZA 1:1! PSŽ se vratio, sada Junajtedu opet trebaju dva pogotka.

10. minut - Porto diktira tempo na "Dragau", odlučni su domaći da što pre dođu do povoljnog rezultata, sada je pokušao Teljes, ali i ovaj put lopta ide van okvira gola.

7. minut - Pokušava PSŽ, ipak ostao je kratak Kilijan Mbape.

3. minut - Prva prilika za Porto protiv Rome, Korona šutira pored gola!

2. minut - VODI JUNAJTED! Romelu Lukaku je prepolovio prednost Parižana!

1. minut - Mečevi su upravo počeli!

20.53 - Kapiten Rome, Danijele de Rosi igra svoj 98. meč u Ligi šampiona.

 

 

 

20.48 - Pred početak meča u Parizu "Skaj" je lansirao jednu pomalo začuđujuću vest. PSŽ je spremio novi ugovor za Đanluiđija Bufona koji bi mogao da potpiše novu, dvogodišnju vernost Francuzima. Tako bi Italijan branio i u 43. godini života!

20.39 - Fudbaler Pari Sen Žermena Kilijan Mbape ispisaće istoriju Lige šampiona. Francuz će postati četvrti najmlađi igrač sa 25 utakmica u najjačem evropskom takmičenju. Ispred njega su samo Sesk Fabregas, Bojan Krkić i Roke Santa Kruz.

20.27 - Ovako je bilo u Parizu:

 

 

20.21 - Evo kako je izgledao dolazak fudbalera Rome na "Dragao":

 

 

20.17 - Naš reprezentativac Aleksandar Kolarov pokušaće da u Portugalu sa svojim timom odbrani 2:1 iz Rima i domogne se četvrtfinala najjačeg evropskog klupskog takmičenja. Sa druge strane, pred Junajtedom je težak zadatak jer će morati ozbiljno da se namuče kako bi dostigli 2:0 u okrašaju sa PSŽ-om.

20.15 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmicama osmine finala Lige šampiona između Porta i Rome, odnosno Pari Sen Žermana i Mančester junajteda. Uz informer.rs pratite uživo dešavanja sa oba meča.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mito

pre 5 godina

Pozdravite francuske novinare i PSG koji su se rugali CZ posle debakla u Parizu, s napomenom da CZ ima titulu prvaka Evrope i Svet, a PSG i pored velikih miliona te titule može da sanja.

mica

pre 5 godina

Je*es var. To vise ne lici na fudbal. Das gol, pa ti ponisti posle pet minuta, penal svira nakon pola sata posto je navodno napravljen. Sve se preselilo u neku prostoriju van travnatog terena.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17