• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.03.2019

10:20

(VIDEO) VOLIM ŠTO JE SVIRAN, ALI ONO NIJE PENAL! Ferdinand: Sudija, ogrešio si se o Kimpebea

Fudbal

(VIDEO) VOLIM ŠTO JE SVIRAN, ALI ONO NIJE PENAL! Ferdinand: Sudija, ogrešio si se o Kimpebea

Podeli vest

Da nije bilo poslednjih UEFA instrukcija sudijama u vezi sa pravilima prilikom kojih se dosuđuje jedanaesterac, fudbaleri Pariz Sen Žermena bi verovatno slavili plasman u četvrtfinale, umesto što završavaju takmičenje u prvoj eliminacionoj rundi Lige šampiona

Junajted je posle poraza na "Old Trafordu" od 2:0, slavio sa 3:1 u Parizu i obezbedio prolaz među osam najboljih u Evropi, ali je slavlju "crvenih đavola" prethodila odluka Damira Skomine da sankcioniše kao penal trenutak kada je lopta Kimpebea pogodila u ruku dok je bio okrenut leđima.

Skomina je posle signalizacije VAR-a procenio da je PSŽ-ov defanzivac namerno igrao nedozvoljenim delom tela, ali dugogodišnji engleski sudija Mark Klatenburg tvrdi da je to samo zbog najnovijih propisao UEFA, dok bi u Premijer ligi arbitri samo odmahnuli rukom.

Da budemo jasni, sudija Damir Skomina je primenio pravila Uefe. PSŽ će zbog toga biti veoma ljut i ja razumem zašto. Ovo, po mom mišljenju, ne bi trebalo da bude penal. Kimpembe nije namerno udario loptu rukom - rekao je Klatenburg pa nastavio:

Ovo nikada ne bi bilo dosuđeno kao penal u Premijer ligi, ali je svirano u Ligi šampiona zbog Uefinih poslednjih instrukcija ka sudijama. One su dišle posle što je Mančester SIti primio sličan gol protiv Šalkea prošlog meseca - rekao je Klatenburg. 

On je objasnio zbog čega UEFA želi da se ovakve situacije sankcionišu kao penali.

UEFA želi da kazni situacije kada se igra rukom, a kada ruka nije u prirodnom položaju i kada je isturena. I zato su u tome sudije konzistentne. Kakogod, gledao sam usporeni snimak, a kada je igra rukom u pitanju ona uvek deluje gore nego što jeste kada je u usporenom snimku. Uvek želim da gledam igru rukom i realnom vremenu. Primenite to ovde i to nije penal jer se igrač okrenuo leđima i pokušao je da pomeri ruku od lopte - rekao je Englez.

Čak je i bivši defanzivac Junajted Rio Ferdinand rekao da Kimpebe nije igrao rukom.

Ne interesuje me šta će mi bilo koji sudija reći, ovo jednostavno nije igra rukom. On se jednostavno okrenuo na drugu stranu. Ne mislim da je ovo igra rukom. Volim što je svirano, ali ne razumem to. Pravilo je pogrešno. Nije fer prema defanzivcu - rekao je Ferdinand.

ŠOK U PARIZU! VAR u 93. minutu poslao Junajted u četvrtfinale!

(VIDEO) NAJLUĐA VAR ODLUKA IKADA! Penal koji je slomio PSŽ!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija