• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.03.2019

07:15

Ne brini, dečače, ovo se zove ODRASTANJE!

Fudbal

Ne brini, dečače, ovo se zove ODRASTANJE!

Podeli vest

Fudbaleri Pari Sen Žermena ni ove sezone nisu uspeli u nameri da se domognu trofeja Lige šampiona. Prokletstvo Parižana nastavljeno je porazom od Mančester junajteda. Težak udarac teško je pao svakome u skupocenoj Francuskoj ekipi, ali je jednom "dečaku pokvario detinjstvo"

Sigurno da je jednom fudbaleru poraz, ipak, najteže pao. Da, reč je o mladom Kilijanu Mbapeu, zlatnom dečku svetskog fudbala. Momku koji je sa svojih 20 godina postigao nešto što velikim legendama nije pošlo za nogom tokom čitave karijere.

Upamtio je dobro Barselonu i šokantnu eliminaciju prošle sezone, a 6. mart 2019. napraviće dodatnu "mrlju" u njegovom sećanju. Fenomenalni Francuz često je svojim gestovima van terena pokazivao kakav je čovek. Skroman, pošten, nekako uvek povučen, ali non stop na velikoj sceni.

Foto: Tanjug/AP

 Šta reći na to da je insistirao na tome da ga mama do skoro vozi na treninge njenim "jeftinim" autom? Ili kada je donirao oko 550 hiljada dolara u humanitarne svrhe tokom Svetskog prvenstva u domovini prošle godine odrećujući se čitave zarade sa Mundijala. Ponovo je veličinu dokazao kada je uplatio oko 30 hiljada evra kako bi se nastavila potraga za pilotom aviona u kom se nalazio preminuli Emilijano Sala.

Divila mu se cela planeta, ali i Srbija. Prvi put ga je video Kragujevac i to u dresu omladinske reprezentacije kada je svojim potezima dovodio navijače da se upitaju "Ko je ovaj mali". Nedavno je gostovao u Beogradu Crvenoj zvezdi u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona i ponovo bio glavna tema kafanskih priča. Mnogi su, sa razlogom, tvrdili da bolji igrač nije došao u Beograd još od Maradone koji je sa Barselonom pravio čuda na "Marakani".

Skromni dečak naučio je životnu lekciju. Ponovo se suočio sa tim da neće baš uvek sve biti idealno. Porazi su, ipak, samo kratka stajališta do narednih uspeha. Nema sumnje da oni čekaju Mbapea, dozivaju ga, okreću njegov broj, ali... izgleda se signal gubi u Parizu, a putokazi se okreću ka nekoj drugoj destinaciji. Pitanje je, zaista, da li je Kilijanova budućnost u Francuskoj jer on nije momak za male stvari.

Foto: starsport

Junajted mu je dao dobru lekciju, lekciju o odrastanju. Na njemu je da odluči hoće li poslušati Engleze i odluči da li će uspesi ponovo "okrenuti njegov broj telefona".

NIJE SE SUZDRŽAO! Nejmar nasrnuo na "krivca" za poraz Parižana, preti mu suspenzija!

REAL GUBI, A RAMOS SE ČEŠLJA! Kapiten Madriđana nije baš mnogo mario za eliminaciju iz Lige šampiona!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija