• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.03.2019

19:11

DŽABA TI MBAPE, DŽABA TI KAVANI! PSŽ potrošio neverovatnu sumu novca kako bi stigao do četvrtfinala Lige šampiona!

Fudbal

DŽABA TI MBAPE, DŽABA TI KAVANI! PSŽ potrošio neverovatnu sumu novca kako bi stigao do četvrtfinala Lige šampiona!

Podeli vest

Od fudbalera Pari Sen Žermena mnogo se očekivalo ove sezone. Nakon eliminacije od Barselone prošle godine mnogi su se nadali brutalanom odgovar, ali su navijači Parižana ponovo ostali kratkih rukava

Arapski biznismen Naser al Kelaifi stigao je u Francusku sa džakovima para. U početku se suočavao sa problemima, nije uspevao da dođe do želejnih rezultata, a onda kreće prava ludnica. Ponude za nove fudbalere rasle su iz meseca u mesec, a sve je otišlo do toga da se u nekoliko navrata prošle godine obore rekordi po najskupljim kupovinama.

Odlučni su bili Parižani da je vreme da konačno podignu "ušati" trofej. Puni samopouzdanje krenuli su u novu sezonu i rušili sve pred sobom. Završili su kao prvoplasirani u "grupi smrti" sa Napolijem, Liverpulom i Crvenom zvezdom. "Šalili" su se sa Mančester junajtedom u prvom meču osmine finala, ali ih je to skupo koštalo u revanšu.

Foto: Tanjug/AP

Ponovo su eliminisani, još jednom na brutalan način. Golom iz penala u 93. minutu. Mnoge je nateralo da se zamisle i izračunaju koliko košta ovaj neuspeh francuskog velikana. 

Za samo dva igrača izdvojili su neverovatnih 357 miliona evra. Nejmar je košta 222, dok je Mbape bio nešto jeftiniji pa je izašao svega 135 miliona evropskih novčanica. Kada se izračuna period od 2011. godine (od dana kada je novi vlasnik stigao) pa do utakmice u Engleskoj, PSŽ je potrošio rekordnih 1,17 milijari evra, a najveći domet bilo im je četvrtfinale Lige šampiona.

Možda su uložili "premalo" novca, a možda jednostavno novac ne može da kupi ono što drugi klubovi imaju - istoriju.

 

 

NIJE SE SUZDRŽAO! Nejmar nasrnuo na "krivca" za poraz Parižana, preti mu suspenzija!

DAJTE MU VEĆ JEDNOM TAJ UGOVOR! Čovek koji je okrenuo Junajtedovu sezonu za 360 stepeni - Ole Gunar Solskjer!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija