• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

17.03.2019

18:25

TOLE PECNUO TERZIĆA! Evo šta je uradio na Skupštini FSS i SVE NASMEJAO!

Fudbal

TOLE PECNUO TERZIĆA! Evo šta je uradio na Skupštini FSS i SVE NASMEJAO!

Podeli vest

Počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić izazvao je smeh na početku današnje sednice Skupštine FSS-a

Karadžić je predsedavao sednicom, na početku je pozdravio sve goste, a posebno nekadašnjeg predsednika FSS-a, a sada generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića.

To ja radim zbog sebe, da biste vi mene pozdravili - izjavio je Karadžić i izazvao opšti smeh prisutnih u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Gosti na sednici bili su predstavnik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Oliver Jung, kao i evropske (UEFA) Zoran Laković, koji je nekadašnji generalni sekretar FSS-a.

Prisutni, između ostalih, bili su i prvi čovek Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević i predsednik i potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković i Žarko Zečević.

Savićević se obratio Skupštini i rekao da je Srbija zasluženo bila ispred Crne Gore u Ligi nacija.

- Pokazali ste da posedujete dobru generaciju igrača, bili zasluženo prvi i čestitam na tim uspesima. Svima ovde želim mnogo uspeha. Nadam se da će fudbal u Srbiji i ove godine biti kao prošle i da ćete slaviti direktan plasman na Evropsko prvenstvo -  rekao je Savićević.

Foto: Public

Dejan Savićević



Savićević je naveo da je "njegova Crvena zvezda" napravila istorijski uspeh jer je igrala u Ligi šampiona i nosila se sa klubovima koji imaju mnogo veći budžet.


Zoran Laković je kazao da mu je čudno što se obraća kao gost, odnosno predstavnih UEFA. On je preneo "iskrene pozdrave" od predsednika UEFA Aleksandera Čeferina i generalnog sekretara Teodora Teodoridisa.

Fudbalski savez Srbije će na današnjoj sednici izabrati predsednika i članove izvršnog i nadzornog odbora.

- I mi u UEFA prilikom nedavnog reizbora Čeferina nismo imali drugog kandidata. Izvesno je da će identično biti i u FIFA u junu. Rad u fudbalu, bilo na terenu ili van, može se veoma lako i precizno izmeriti. Iza Kokeze i njegovog tima je veoma uspešan period - rekao je Laković.

Foto: Starsportphoto©

Zoran Laković



Po njegovim rečima, plasman reprezentacije Srbije na Svetsko prvenstvo predstavlja zapažen rezultat, kao i mlade selekcije na kontinentalni šampionat, ali da postoje i drugi uspesi mladjih kategorija.

- Iskreno se nadam da će se u novom mandatu krenuti u izgradnju novih stadiona širom Srbije jer fudbal zaslužuje da ima uslove za trening poput drugih sportova -  naveo je Laković.

Zoran Laković je poželeo da predstavnici FSS-a u budućnosti "izadju hrabrije" sa svojim ciljevima jer je mišljenja da posle Litvanije i Novog Zelanda, kao prioritete bi trebalo postaviti osvajanje Evropskog prvenstva za mlade i plasman na kontinentalni šampionat sa A selekcijom.

On je istakao da je saradnja izmedju FSS-a i UEFA "na najvišem mogućem nivou".
Prvi čovek OKS-a Božidar Maljković je rekao da je fudbal "sport broj jedan".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija