• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.03.2019

22:39

(VIDEO/FOTO) GORECKA SPREČIO REPRIZU 2010! Remi Nemačke i Srbije u Volfsburgu, prvenac Jovića!

Fudbal

(VIDEO/FOTO) GORECKA SPREČIO REPRIZU 2010! Remi Nemačke i Srbije u Volfsburgu, prvenac Jovića!

Podeli vest

Fudbaleri Srbije remizirali su u Volfsburgu na gostovanju Nemačkoj 1:1 u prijateljskoj utakmici koju je obeležio prvenac mladog Luke Jovića i crveni karton debitanta Milana Pavkova

Malo je nedostajalo da Srbija odnese veliku pobedu nad Nemcima, kao onu iz 2010. na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, ali je pitanje je koliko bi to bilo zasluženo s obzirom na veliki broj šansi koji su Nemci imali, prvenstveno u drugom delu igre.

Bez obzira na nešto bojažljiviji početak utakmice, Srbija je već posle prvog pravog izleta na polovinu rivala stigla do vođstva. Igrao se 12. minut kada je Luka Jović postigao prvenac za "orlove" posle odličnog snalaženja i udarca glavom na drugoj stativi.

Nakon prvenca napadača Ajntrahta usledio je period inicijative domaćih i dve ozbiljne prilike za Tima Vernera, ali je u oba slučaja Marko Dmitrović odlično intervenisao. Kako to obično biva, usledila je šansa na drugoj strani, ali je Adem Ljajić umesto da potvrdi vođstvo i donese Srbiji velikih 2:0 promašio nemoguće, pa je ostalo na minimalnoj prednosti.

Usledilo je furioznih 45 minuta Nemačke. Selektor "pancera" Joakim Lev poslao je na teren Rojsa, a on već u prvom dodiru sa loptom nagovestio da će praviti probleme Srbiji. Ređale su se šanse Nemaca, a neposredno nakon neverovtne intervencije Maksimovića sa gol linije, pogodio je Leon Gorecka u 69. minutu i doneo izjednačenje svom timu.

Do kraja je rezervista Nemanja Radonjić mogao da donese izjednačenje Srbiji, što je bila najozbiljnija šansa još od promašaja Darka Lazovića, ali je na kraju, iz dosta sreće i nekoliko neverovatnih intervencija Dmitrovića Srbija sačuvala 1:1.

U finišu meča priliku da debituje dobio je napadač Crvene zvezde Milan Pavkov, koji je u poslednjim minutima utakmice dobio crveni karton posle gaženja Sanea.

Na krilima solidne igre protiv prvaka sveta iz 2014. Srbija putuje u Portugal, gde je u ponedeljak očekuje meč u Lisabonu protiv prvaka Evrope na startu kvalifikacija za kontinentalni šampionat.

NEMAČKA - SRBIJA 1:1 (0:1)

Strelci: Jović u 12. minutu za Srbiju i Gorecka u 69. za Nemačku.

Stadion: Volfsburg Arena. Sudija: Bobi Meden (Škotska).

NEMAČKA: Nojer (od 46. Ter Štegen) - Klosterman, Ta, Zule, Halstenberg - Kimih, Gundogan - Brant (od 57. Gorecka), Haverc (od 46. Rojs) , Sane - Verner.

SRBIJA: Dmitrović - Rukavina, Spajić, Milenković, Bogosavac (od 80. S. Mitrović) - Maksimović (od 88. Jovičić) - Lazović (od 80. Živković), Milinković Savić (od 63. Lukić), Gaćinović (od 62. Radonjić), Ljajić - Jović (od 70. Pavkov).

Kraj!

90+4' CRVENI KARTON! Pavkov je zaradio crveni karton na debiju posle gaženja Sane. Srbija sa igračem manje.

90+3' Nervoza i košakanje u finišu meča. Prvo Branka Jovičića i Sanea, a zatim i Rukavine i Rojsa.

90+1' Odličan pokušaj Radonjića i novi korner za Srbiju, ali samo kontra za Nemce. Igraće se još četiri minuta.

89' Korner za Srbiju posle dužeg vremena. Iznudio ga je Radonjić.

87' Pavkov u ulozi vrsnih defanzivaca interveniše posle centaršuta Nemaca. "Panceri" imaju više od igre na nekoliko minuta do kraja meča.

84' Velika šteta što niko nije ispratio od naših fudbalera prodor Nemanje Radonjića, pa mu je odličan ubačaj ostao neiskorišćen. Na drugoj strani, Rojs ima slobodnjak, iz kog je pogodio živi zid.

81' Redak izlet "orlova" na polovinu rivala u ovom delu igre završio se potezom više Ljajića. Nemci ponovo u napadu.

79' Još jedna odlična intervencija Dmitrovića. 

78' Opet je raspalio Sane, ali Dmitrović ponovo odlično interveniše, nešto ranije je Krstajić ubacio Milana Pavkova umesto Jovića.

73' Odlična intervencija Dmitrovića posle šuta Sanea. Bravo za našeg golmana!

69' GOOL! Nemci stižu do izjednačenja. Strelac je Leon Gorecka koji se odlično snašao i preciznim udarcem poravnao rezultat.

 

 

66' Kakva šansa za Gundogana, zaobišao je Dmitrovića, ali je Maksimović sa gol linije izbacio loptu i sprečio čist pogodak za Nemce.

Foto: Reuters

 

62' Sane se našao u nedozvoljenoj poziciji. Dmitrović je za svaki slučaj intervenisao. U brzo je usledila izmena u našem timu. Saša Lukić i Nemanja Radonjić su poslati na teren, a izašli su Sergej Milinković Savić i Mijat Gaćinović.

60' Odlična šansa za Nemce. Pokušao je Rojs posle konfuzije nastale nakon lošeg izvođenja auta Bogosavca. Ipak, Dmitrović je ponovo na visini zadatka.

57' Velika sreća za "orlove". Sane je primio loptu, ali nije došao u situaciju da ugrozi gol Srbije, najviše zahvaljujući napim defanzivcima koji su se odlično postavili.

53' Odlična intervencija Spajića posle centaršuta Vernera u srcu peterca, međutim naši fudbaleri nisu uspeli da izgrade napad.

50' I Jović se našao u kaznenom prostoru Nemačke, ali su ga okružili protivnički defanzivci i predupredili opasnost.

Foto: beta

 

48' Odlična asistencija Gaćinovića ka Lazoviću, ali je on neobjašnjivo loše šutirao iz pozicije iz koje je mogao i morao bolje.

46' Počinje drugo poluvreme. Nemci su izvršili dve izmene. Na teren su ušli Marko Rojs i Marko ter - Štegen. Fudbaler Borusije iz Dortmunda je već zapretio srpskoj odbrani.

Poluvreme

45' Završeno je prvo poluvreme, Srbija vodi sa 1:0 golom Jovića u 12. minutu. Nemci su više držali loptu u svom posedu i bili opasniji pred golom rivala, ali je Srbija u finišu ozbiljno pripretila, i šteta što već ne vodi sa 2:0.

 

45' Nova odlična prilika za Srbiju. Sada je Ljajić ubacio loptu, a Milenković je promašio iz teške pozicije.

41' Kakav promašaj Ljajića u trenucima kada je trebalo da uveća šansu našem timu. Odličnu akciju "orlova" Ljajić je završio šutem preko gola iz pozicije kada je bilo teže promašiti nego ubaciti loptu u mrežu.. Šteta, mogli smo da vodimo već sa 2:0.

 

 

39' Solidan izlet "orlova" preko desne strane. Centaršut Lazovića, koji je išao ka više ka golu, uhvatio je Nojer.

37' Najbolja šansa za Nemce. Opet je u centru pažnje bio Verner, ali Dmitrović je imao dosta sreće.

Foto: Reuters

 

36' Očajan pokušaj Sanea, ali Nemci odmah imaju novi napad.

34' Prošla je lopta kao matak kroz peterac Srbije i pravo je čudo kako nikog nije zakačila.

32' Sane pravi problem srpskoj odbrani. Na kraju je posle niza odbitaka lopta došla do Bogosavca, koji je stigao da je pokupi ispred Vernera. Međutim, samo nekoliko sekundi kasnije, Nemci opet kidišu.

30' Sada i Rukavina izbija ispred Brandta. Srpski fudbaleri sve teže izlaze na kraj sa razigranim Nemcima.

27' Gaćinović otklanja opasnost pred Dmitrovićevim golom nakon centaršuta Liroja Sanea. Lopta, međutim, opet dolazi do Nemaca, ali sada sam Dmitrović ispucava.

25' Kakav prodor Darka Lazovića i odlično upošljavanje Jovića, ali je napadač Ajntrahta bio sporiji od štopera Nemačke i nije uspeo da se okrene ka golu i postigne drugi pogodak na meču.

22' Tim Verner je bio u odličnoj prilici da izjednači rezultat posle greške Nemanje Maksimovića, ali je golman Dmitrović pravovremeno istrčao i sprečio poravnjanje. Nemci sve ozbiljniji.

 

 

21' Opet se naši fudbaleri grčevito brane. Napadali su Nemci preko Kimiha, ali su opet defanzivci Srbije otklonili opasnost.

18' Nemci su pritegli posle vođstva Srbije! Bila je gužva u našem kaznanom prostoru, ali je naša odbrana dobro reagovala.

Foto: beta

 

12' GOOL! Srbija vodi sa 1:0. Strelac Luka Jović. Dobro su kombinovali "orlovi" na isteku 12. minuta. Iznudili su korner, a na drugoj stativi se našao Jović i doveo naš tim u vođstvo.

 

 

 

11' Konfuzija u redovima "orlova". Dmitrović je čistu loptu poslao u aut u nameri da uposli Bogosavca.

Foto: Reuters

 

9' Centaršut Bogosavca nije napravio ni najmanji problem Nojeru, koji je lako stigao do lopte i počeo novu akciju svog tima, koja je na kraju završena kombinacijom Sanea i Halstenberga.

Foto: Reuters

 

5' Srbija bez konkretnog pokušaja u prvih pet minuta igre. "Orlovi" za sada samo kombinuju na svojoj polovini, ali već na sredini terena brzo gube loptu.

3' Pokušava i Haverc, ali brani Dmitrović. Nemci su bolje ušli u meč, Srbija je saterana na svoju polovinu.

2' Prvi pokušaj Nemaca i korner. Klosterman je kidisao na "orlove", ali su izabranici selektroa Krstajića otklonili opasnost.

1' Utakmica je upravo počela!

- Nemci su napravili koreografiju u čast sada već bivšij reprezentativaca - Tomasa Milera, Džeroma Boatenga i Matsa Humelsa.

 

- Upravo ide intoniranje himne. 

- Sigurno da će predstojeći duel, iako prijateljskog karaktera, biti neobičan iz ugla bivšeg kapitena "pancera" Bastijana Švajnđtajgera, supruga Ane Ivanović.

 

- Jedna od najvećih opasnosti pred golom Marka Dmitrovića biće fudbaler Mančester sitija Liroj Sane.

Foto: Reuters

 

- Nemci vrše završne pripreme pred početak duela.

 

- Podsetimo se kako je to izgledalo na leto 2010. godine, kada je Srbija ostvarila istorijsku pobedu nad Nemcima.

- Od Surdulice do Volfsburga za svega nekoliko dana. To je Miroslav Bogosavac, koji je posle vikend utakmice protiv Radnika u dresu svog Čukaričkog, a sada će igrati na stadionu na kome se ne tako davno igrala Liga šampiona.

 

- Pogled na sastav nemačkog tima izaziva iznenađenje na spomen da je samo pre nepunih pet godina ova reprezentacija postala prvak sveta.

 

- Usled problema sa prvim levim bekom i kapitenom reprezentacije Srbije Aleksandrom Kolarovim, selektor "orlova" Mladen Krstajić odlučio se da na mesto levog beka pošalje debitanta Miroslava Bogosavca, dok će prve minute u državnom timu posle skoro pet godina zabeležiti i Darko Lazović.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milos

pre 5 godina

Ne mogu da verujem Pavkov.......... Pored toliko dobrih napadaca on zove Pavkova pa ovo je stvarno sramota!!!!!!!!!!

Izbori 2024

Vesti

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije
Politika

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije

Prihvatanje preporuke od strane Odbora za političke poslove Saveta Evrope (SE) da takozvano Kosovo i Metohija bude primljeno u Savet Evrope predstavlja direktno kršenje interesa Srbije, našeg suvereniteta i integriteta ali i kršenje principa na kojima počiva sam Savet Evrope, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

28.03.2024

09:44

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija