• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

21.03.2019

11:10

KREĆE PLEJ-OF LUDNICA! Kladionice uz Zvezdu, Partizan autsajder!

Fudbal

KREĆE PLEJ-OF LUDNICA! Kladionice uz Zvezdu, Partizan autsajder!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde aposlutni su favoriti u polufinalu plej-ofa ABA lige protiv Partizana, smatraju domaći i svetski bukmejkeri. Kladionice su ponudile kvotu 1,30 na pobedu crveno-belih nad večitim rivalom u prvom meču plej-ofa, koji je na programu naredne subote. Trijumf crno-belih vrednuje se kvotom 3,90

Zvezda je ujedno prvi kandidat za trofej ABA lige i povratak u Evroligu naredne sezone (kvota 2), a ako je verovati kladionicama u finalu ćemo ponovo gledati Budućnost pre nego Cedevitu. 

Skor 2:1

 

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije i bivši kapiten Zvezde Igor Rakočević smatra da su prognoze kladioničara objektivne.

- Crvena zvezda je dominantno osvojila prvo mesto u ligaškom delu regionalnog takmičenja. Bila je ubedljiva, dobila je oba derbija u ABA ligi i zbog toga verujem da će opravdati ulogu favorita. Nadam se da će eliminisati Partizan, a onda i da će osvojiti titulu Jadranske lige. Iznenađenja su u derbijima uvek moguća, ali verujem u crveno-bele - objašnjava Rakočević.

KVOTE ZA DERBI


Zvezda 1,30

Nerešeno 16,0

Partizan 3,90
 

Zvezda je kao prvoplasirana u ABA ligi obezbedila prednost domaćeg terena. To znači da u subotu na tribinama neće biti Partizanovih pristalica, a Rakočević smatra da je smirivanje tenzija najvažniji zadatak predstavnika oba kluba.

 

- Nadam se da će sve biti mirno i da će polufinalna serija proteći u sportskoj atmosferi. Najbitnije je da ne bude nikakvih incidenata - poručuje Rakočević.

Partizan i Zvezda sastali su se tri puta ove sezone. Crveno-beli su trijumfovali oba puta u ABA ligi, ali u jedinom meču za trofej, u finalu Kupa Radivoja Koraća, slavio je Partizan.

Zbog toga bivši košarkaš crno-belih Saša Pavlović veruje da ekipa Andree Trinkijerija nije bez šansi u plej-ofu.

- Pristalica sam teze da u derbijima nikad nema favorita. Zvezdina jedina prednost biće navijači. Čak i ako crveno-beli na papiru imaju bolji tim, ništa to neće značiti kad počne utakmice. Zato me malo čudi takav raspored kvota i toliko favorizovanje Zvezde - ističe Pavlović.

Cilj je trofej

Partizan od 2013. nije igrao u Evroligi, a jedina šansa da se vrati u elitno evropsko klupsko takmičenje jeste da osvoji ABA ligu. Pavlović tvrdi da Partizan ima tim koji je sposoban za takav rezultat.

- Sad se odlučuje sezona, ovo su najvažniji mečevi. Partizanov cilj je da se vrati u Evroligu, što znači da neće biti dovoljno samo da eliminiše Zvezdu, već i da potom bude uspešniji od Budućnosti ili Cedevite. Siguran sam da crno-beli to mogu da urade - kaže Pavlović. 

Prvi meč plej-ofa koji je na programu u subotu od 19 časova prenosiće Arena sport 1, ali i televizija O2. 

ABA liga

Polufinale
1. meč
Zvezda - Partizan Subota, 19.00
Cedevita - Budućnost Ponedeljak, 19.00
2. meč
Partizan - Zvezda 30. mart
Budućnost - Cedevita 31. mart
3. meč
Zvezda - Partizan 6. april
Cedevita - Budućnost 7. april









Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17