• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

26.03.2019

11:56

CRNA GORA BI MOGLA ŽESTOKO DA PLATI ZA RASIZAM! Selektor Engleske najavio da će slučaj ići do UEFA

Fudbal

CRNA GORA BI MOGLA ŽESTOKO DA PLATI ZA RASIZAM! Selektor Engleske najavio da će slučaj ići do UEFA

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt najavio je da će Fudbalski savez ove zemlje prijaviti Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) uvrede na rasnoj osnovi koje su navijači Crne Gore uzvikivali engleskim igračima tokom utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine

Engleska je u ponedeljak uveče u Podgorici pobedila Crnu Goru sa 5:1, a Bi-Bi-Si (BBC) je preneo da su se već u šestom minutu čule uvrede na rasnoj osnovi kada je Deni Rouz imao loptu, a nastavile su se tokom cele utakmice, uglavnom namenjene tamnoputim fudbalerima.

Sautgejt je rekao da je čuo te uvrede, pogotovo kada je Rouz dobio žuti karton u nadoknadi vremena, posle starta na Aleksandru Boljeviću.

- Nema sumnje da se to dogodilo. Znam šta sam čuo i prijavićemo UEFI. To je neprihvatljivo. Naši igrači moraju da znaju da imaju podršku, znaju da je cela ekipa uz njih - naveo je selektor.

HENDERSON PROSTAČKI VREĐAO CRNOGORCE U PODGORICI! Savić mu brutalno odgovorio posle utakmice!

Nakon što je postigao peti gol, Rahim Sterling je pokrio uši rukama pred domaćim navijačima koji su mu zviždali, a zatim su ka njemu poleteli razni predmeti koji su pali na teren.

Reprezentativci Engleske Rahim Sterling i Kalum Hadson Odoj osudili su uvrede crnogorskih navijača.

- Nekoliko idiota upropastilo je sjajnu noć i to je tužno. Tužno je što pričamo o ovoj situaciji posle velike pobede. Svi su čuli šta se dogodilo, za ovo je potrebna prava kazna, ne samo dvojici ili trojici koji to rade, već to mora da bude kolektivno. Stadion prima 15.000 ljudi. Bez obzira o kome se radi, ako tvoji navijači vređaju na rasnoj osnovi, onda bi trebalo suspendovati ceo stadion, da niko ne može da gleda utakmicu - rekao je Sterling i dodao: 

OPONAŠALI MAJMUNSKE KRIKE! Skandal u Crnoj Gori - Englezi prijavili RASIZAM!
 
- Kada suspenzija istekne, navijači će dobro razmisliti. Ako svi vole fudbal želeće da dodju i gledaju svoju reprezentaciju, pa će dva puta razmisliti pre nego što urade nešto toliko glupo -  dodao je engleski reprezentativac.

Fudbaler Čelsija Hadson Odoj je sinoć prvi put bio starter u državnom timu.

- Mislim da diskriminacije ne treba da bude, mi smo jednaki. Kada čuješ takve stvari od navijača, to nije u redu, to je neprihvatljivo. Nadam se da će Uefa to rešiti na pravi način. Kada smo Rouz i ja bili tu oponašali su majmunske krike, a mi smo morali da podignemo glavu i da budemo psihički jaki - rekao je on.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće:  Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca
Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće: Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca

Nikola Ranđelović (31) iz Vlasotinca, suvozač u automobilu „reno megan“ kojim je upravljao G. K. (34), nastradao je u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se prekjuče dogodila u selu Gornje Zuniče, nedaleko od Knjaževca. Da priča bude još tužnija, on je nastradao nakon što se vraćao sa veselja na kome je bio kum jednom od najboljih prijatelja!

25.04.2024

12:37

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija