• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

27.03.2019

07:02

OSTRVLJANI OSULI PALJBU PO NAŠIM KOMŠIJAMA! Englezi Crnogorce optužuju za rasizam, da su oponašali majmunske krike!

Fudbal

OSTRVLJANI OSULI PALJBU PO NAŠIM KOMŠIJAMA! Englezi Crnogorce optužuju za rasizam, da su oponašali majmunske krike!

Podeli vest

Englezi optužuju Crnogorce da su ih vređali na rasnoj osnovi! Fudbalska reprezentacija Engleske deklasirala je u ponedeljak Crnu Goru sa 5:1 (2:1) u Podgorici na meču 2. kola A grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a meč je obeležilo navodno rasističko vređanje tamnoputih igrača "Gordog Albiona"

Igrači Engleske Rahim Sterling, Deni Rouz i Kalum Hadson-Odoi žalili su se da su navijači Crne Gore oponašali majmunske krike tokom meča.

Svi da plate cenu

Sterling je prilikom proslave petog gola začepio uši i tako poručio Crnogorcima da ih "ne čuje", a nakon meča kaže da svi moraju biti kažnjeni.

Tumbaković nije čuo

Ne znam zbog čega bih to morao da komentarišem. Uostalom, ništa nisam čuo
Ljubiša Tumbaković, selektor Crne Gore


- Lično nisam čuo uvrede, ali mi je Deni Rouz rekao da ih je bilo. Želeo sam da im pokažem da je potrebno mnogo više od toga da bi nas uznemirili i zaustavili. Šta još mogu da uradim? Svi mi znamo koja nam je boja kože. Vreme je da nadležni ljudi preduzmu nešto ozbiljno. Možete novčano kazniti nekoga, ali šta ćete time postići? Ne smeju da kazne jednog ili dva navijača, svi crnogorski navijači moraju platiti cenu. Kada im to uradite, sledeći put će razmisliti dvaput pre nego što učine nešto ovako - ističe Sterling.

Selektor Engleske Geret Sautgejt kaže da je čuo rasističke povike, ali dodaje da se tamnoputi fudbaleri s tim suočavaju i u Engleskoj.

- Tužan sam zbog rasizma. Igrali smo odlično, ali je naš osamnaestogodišnji Hadson-Odoi morao da se suoči s tim, umesto da uživa što je prvi put bio u startnoj postavi nacionalnog tima. Nisam čuo ništa na početku meča, ali rečeno mi je da je bilo rasizma. Definitivno sam čuo kad je Rouz vređan. Verujem da su i zvaničnici UEFA to čuli. I mi imamo iste probleme u našoj državi. Ne mislim da su svi Crnogorci takvi i da su odgovorni za ovo. U Podgorici smo lepo dočekani, odlazim s utiskom o lepoj zemlji - naglašava Sautgejt.

OPONAŠALI MAJMUNSKE KRIKE! Skandal u Crnoj Gori - Englezi prijavili RASIZAM!

Foto: reuters

 



Povodom ovog slučaja UEFA je pokrenula postupak, a konačna odluka biće doneta 16. maja. Već se nezvanično spominje i kakve bi kazne mogle da budu, a ako se dokaže da je rasizma bilo, Crnogorcima bi mogao da bude zatvoren stadion za neke naredne duele. Sledeći meč Crna Gora igra s Kosovom u Podgorici, i baš na tom meču mogao bi da bude zatvoren stadion.

Foto: reuters

Kazniće krivce

Selektor "sokolova" Ljubiša Tumbaković nije čuo da je iko vređan.

- Ne znam zbog čega bih to morao da komentarišem. Uostalom, ništa nisam čuo. Samo sam mislio na utakmicu, morao sam da se koncentrišem na to - ističe Tumbaković, a njegove reči naišle su na osudu javnosti u Engleskoj, gde su ga optužili da je "ignorisao rasizam".

Foto: reuters

 

(VIDEO) PUKLA PETARDA U CRNOJ GORI! Majstorija bivšeg igrača Zvezde najavila goleadu, Ukrajina u nadoknadi do prvog mesta!


Povodom celog slučaja oglasio se i FS Crne Gore. Oni u saopštenju poručuju da će kazniti navodne izgrednike ako se utvrdi da je bilo rasizma.

- Savez će, ukoliko se u daljem postupku utvrdi rasističko ponašanje, preduzeti sve mere da identifikuje neodgovorne pojedince koji su se tako ponašali i njima će biti zabranjen pristup stadionu - poručuju iz crnogorske kuće fudbala.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija