• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.M.

27.03.2019

13:53

JAKE REČI PRVE ZVEZDE "ORLOVA"! Tadić obećao Evropsko prvenstvo!

Fudbal

JAKE REČI PRVE ZVEZDE "ORLOVA"! Tadić obećao Evropsko prvenstvo!

Podeli vest

Nije nas bilo na Evropskom prvenstvu 20 godina, ali sada je čekanju kraj, poručuje Dušan Tadić!

Posle remija protiv Portugala u Lisabonu (1:1) na startu kvalifikacija najbolji srpski fudbaler uveren je da će naša reprezentacija izboriti plasman na EP, prvi put od 2000. godine.

Ofanzivni vezista Ajaksa bio je ubedljivo najbolji igrač u duelu sa aktuelnim evropskim prvakom, a sigurnim udarcem iz penala u 7. minutu doneo je našem timu vođstvo. Domaćin je na "La Lužu" izjednačio pogotkom Danila, ali četa selektora Mladena Krstajića može da bude zadovoljna bodom, pogotovo jer je rival bio opasniji u većem delu meča.

Previše se povukli

Remi na gostovanju Portugalu podigao je samopouzdanje "orlovima" pred nastavak kvalifikacija u junu, kaže Tadić.

- Mislim da javnost očekuje da se mi plasiramo na EP, ali što je najvažnije mi to očekujemo. Vreme je da posle 20 godina konačno uspemo u tome. Osvojili smo veoma bitan bod. Šteta je što smo posle gola imali još neko situacija i kontranapada koje nismo iskoristili. Povukli smo se više nego što treba, pa su i Portugalci mogli do pobede - analizira Tadić.

Utisak je da je Srbija imala i sreće u Lisabonu. Najpre je u prvom poluvremenu Kristijano Ronaldo morao da izađe iz igre zbog povrede, a potom su domaćini propustili nekoliko odličnih prilika. U drugom poluvremenu, sudija Marčinjak je čak dosudio i penal za Portugalce nakon što je Rukavina igrao rukom u svom šesnaestercu, ali se posle konsultacija sa pomoćnikom predomislio.
Tadić smatra da je naš tim zaslužio i malo sreće.

TRAŽI GA POLA EVROPE A NIJE IGRAO ZA SRBIJU! Da li je Jović ljut na Krstajića?!

- Dobro smo se borili, želja je bila tu i zato smo nagrađeni ovim bodom. I pre utakmice smo hteli bod, mada smo mogli i do tri. Imali smo situacije gde smo mogli da rešimo meč i budemo mirniji... Bezveze smo primili pogodak, ali ima još dosta toga da se koriguje. Radićemo na tome da u završnici donesemo prave odluke - jasan je Tadić.

Foto: Reuters

Bez prava na grešku

Portugal je pre duela sa našim timom ugostio Ukrajinu u prvom meču kvalifikacija i takođe osvojio samo bod. Dva remija na domaćem terenu nisu ono što je šampion Evrope želeo, ali Tadić upozorava da se Ronaldo i ostali sigurno neće predati.

- Portugalci imaju iskusnu ekipu i neće ih poremetiti to što su započeli ove kvalifikacije sa dva remija na svom terenu. Oni će svim silama pokušati da pobede u Beogradu i Kijevu. Nećemo imati pravo na grešku - objašnjava Tadić.


Malo je nedostajalo da Tadić doživi ozbiljniju povredu u Lisabonu. Zloglasni portugalski štoper Pepe zgazio ga je na zglob, ali je naš as ipak izdržao čitav meč.

- Osećao sam veliki bol, ali srećom prolazio je postepeno. Brutalan start je bio, ali ne bi trebalo da ostavi ozbiljnije posledice - zaključuje Tadić.
 

 

Ronaldo mi je rekao da je bio penal

Ajaks našeg Dušana Tadića i Juventus koji predvodi Kristijano Ronaldo sastaju se u četvrtfinalu Lige šampiona 10. i 16. aprila. Ronaldo je u prvom poluvremenu meča sa Srbijom morao da napusti teren zbog povrede, ali će najverovatnije igrati u četvrtfinalu. Posle meča, proćaskao je i sa Tadićem.
- Rekao mi je nešto u smislu da je bio penal. Rekao sam mu kroz šalu da se vidimo uskoro, da se nadam da će se oporaviti, ali posle meča u LŠ. Biilo bi dobro da ne bude spreman - našalio se Tadić.

 

.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Petković sa nemačkom ambasadorkom: Priština svakodnevno generiše nove krize!
Politika

Petković sa nemačkom ambasadorkom: Priština svakodnevno generiše nove krize!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Republici Srbiji, Nj.E. Anke Konrad, sa kojom je razgovarao o sve težem položaju srpskog naroda u pokrajini, gde, kako je naveo, Priština umesto normalizacije i deeskalacije situacije svakodnevno generiše nove krize na terenu.

16.04.2024

15:26

IDEA potpisala trogodišnji ugovor sa Beogradskim maratonom i najavila donaciju defibrilatora Crvenom krstu Beograd
Društvo

IDEA potpisala trogodišnji ugovor sa Beogradskim maratonom i najavila donaciju defibrilatora Crvenom krstu Beograd

Danas je održana konferencija za medije povodom potpisivanja novog trogodišnjeg ugovora o strateškoj saradnji Beogradskog maratona i brenda IDEA, kao i donacije aparata AED (automatski eksterni defibrilatora) Crvenom krstu Beograd od strane fondacije Heroji Beogradskog maratona i kompanije Mercator-S, a koji će biti postavljeni na javnim površinama u Beogradu, i biti dostupni za efikasno spasavanje života naših sugrađana.

16.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija