• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

04.04.2019

07:00

POTROŠILI 112 MILIONA I ISPALI IZ PREMIJER LIGE! Klub Aleksandra Mitrovića i Lazara Markovića vraća se u Čempionšip!

Fudbal

POTROŠILI 112 MILIONA I ISPALI IZ PREMIJER LIGE! Klub Aleksandra Mitrovića i Lazara Markovića vraća se u Čempionšip!

Podeli vest

Novac nije garancija za uspeh, Fulam je najbolji primer za to! Londonski klub potrošio je od letos tačno 112 miliona evra na pojačanja, doveo 15 igrača, promenio trojicu trenera tokom sezone, ali je u utorak veče definitivno ispao iz Premijer lige

Ekipa naših Aleksandra Mitrovića i Lazara Markovića osvojila je samo 17 bodova na 33 meča, pa će se posle godinu dana provedenih u elitnom rangu vratiti u Čempionšip. Poraz od Votforda u gostima pre dva dana (1:4) definitivno je označio selidbu "kolibara" i pridruživanje Hadersfildu, koji je ispao minulog vikenda.

Mitar verovatno odlazi


Biće zanimljivo videti kako će se predstojeće leto iskoristiti na "Krejven kotidžu", a već sada je jasno da će biti prodati neki od najboljih igrača. Prvi strelac tima sa 10 golova, naš Aleksandar Mitrović imao je bogate ponude iz Kine, a britanski mediji spekulišu da ga žele i Totenhem, Vest Hem, Everton, Lester, Sautempton i Lids. Srbin je bio veoma tužan zbog ispadanja.
- Naša cela sezona je malerozna. Stvarno sam razočaran. Stalno jedno isto, glava mi je puna. Za neke stvari smo mi sami krivi, a u nekoliko utakmica zaista nismo imali sportske sreće - istakao je Mitrović.

Dolazi Vagner

Privremeni trener Skot Parker (38) priznao je da stvari u klubu nisu funkcionisale dobro. Mladi stručnjak ne snosi krivicu, pošto je krajem februara nasledio otpuštenog Klaudija Ranijerija. On je prelazno rešenje, a ekipu će od leta najverovatnije preuzeti Dejvid Vagner (47), doskorašnji menadžer Hadersfilda.

- Veoma sam razočaran. Znam šta je pošlo naopako, ali ovo nije vreme da to otkrivam. Kada klub ispadne iz Premijer lige, jasno je da su u pitanju neke ozbiljne stvari i problemi - rekao je Parker.

Fulamov strmoglav pad usledio je kada je rukovodstvo sredinom novembra uručilo otkaz Slaviši Jokanoviću. Iako je srpski stručnjak vratio klub u elitu i tek počeo da uigrava renoviran tim, čelnici nisu imali razumevanja i strpljenja, dok su navijači bili na strani našeg trenera.

Foto: REUTERS

 

KOGA JE FULAM
DOVEO OD LETOS


Žan Mišel Seri 30.000.000
Andre Agnisa 24.850.000
Aleksandar Mitrović 20.200.000
Alfi Moson 16.850.000
Džo Brajan 6.700.000
Fabri 6.000.000
Maksim le Maršan 4.000.000
Rajan Babel 2.000.000
* Havard Nortvajt 1.000.000
* Andre Šurle 400.000
Lazar Marković slobodan igrač
UKUPNO: 112.000.000
* Plaćene pozajmice, sume su u evrima
DOŠLI NA POZAJMICU
Serhio Riko Sevilja
Tim Fosu Mensah M. junajted
Kalum Čejmbers Arsenal
Lusijano Vijeto Atletiko M.
 

Tokom leta se na stadionu pored Temze nije štedelo, pa je Jokanu dovedena praktično cela nova postava. Došla su pojačanja poput Žana Mišela Serija (30 miliona), Andrea Agnisa (24,8), Alfija Mosona (16,8), a otkupljen je Aleksandar Mitrović od Njukasla (20,2).

Na pozajmicu su stigli Riko, Fosu Mensah, Kalum Čejmbers i Lusijano Vijeto, dok su se u januaru pridružili Havard Nortvajt, Rajan Babel i Lazar Marković, ali nisu pomogli da se izbegne najgore.

Neće odustati

Ako se ima u vidu da je Fulam po potrošnji u prethodna dva prelazna roka na petom mestu i da su iza njega velikani poput Mančester junajteda, Sitija i Arsenala, onda je jasno koliki je ovo neuspeh. Samo su Čelsi, Liverpul, Lester i Vulverhempton dali više novca od "kolibara" na pojačanja, ali oni nisu ni blizu dna tabele.

NAJVIŠE POTROŠILI
U SEZONI 2018/19.


1. Čelsi 210.000.000
2. Liverpul 128.200.000
3. Lester 114.600.000
4. Vulverhempton 112.500.000
5. Fulam 112.000.000
* Sve sume su u evrima


Prvi čovek tima iz Londona Šahid Kan poručio je navijačima da ne gube veru i da će se vratiti u elitu.

- Ovo je je jedan od najtežih perioda u mom životu. Žao mi je što smo izneverili naše navijače. Cilj je bio da nadogradimo ono što smo napravili prošle sezone, ali nismo uspeli. To sad nije uteha, ali uveravam fanove Fulama da ću nastaviti da ulažem u klub i da ću biti posvećen tome da se što pre vratimo u Premijer ligu - naglasio je Pakistanac.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija